Acer Nitro 5 düşük FPS sorunu

Acer Nitro 3060lı model CS GO'da 400 FPS alıyorum. Valorant yok. İşlemciyi 58 dereceye sabitleyip, Ekran kartı performansınıda 1250 MHZ sabitleyincede 130-170 fps arasında alıyorum. Elektrik tüketimi en düşükte kalıyor ve oyunda gayet akıcı.. Fikir vermesi açısından paylaştım.

Acer Nitro 3060lı model CS GO'da 400 FPS alıyorum. Valorant yok. İşlemciyi 58 dereceye sabitleyip, Ekran kartı performansınıda 1250 MHZ sabitleyincede 130-170 fps arasında alıyorum. Elektrik tüketimi en düşükte kalıyor ve oyunda gayet akıcı.. Fikir vermesi açısından paylaştım.
İşlemci nedir?

İşlemci nedir?
Ryzen 7 5800H ama şöyle bir şey var, oyunda bu işlemcide 80-85'e dereceye kadar çıkıyor. Aslında suç işlemcide değil kullanıcılarda. ÇÜNKÜ: sistem en yüksek FPS'yi vermek için olabildiğince yüksek performansta çalışmaya çabalıyor. Tabi sıcaklık artıyor ve sıcaklık fazla olunca yeri geliyor droplar oluşuyor. O yüzden ben derece sabitleme ile ideal performanslarda oyun oynuyorum.

Ryzen 7 5800H ama şöyle bir şey var, oyunda bu işlemcide 80-85'e dereceye kadar çıkıyor. Aslında suç işlemcide değil kullanıcılarda. Çünkü: Sistem en yüksek FPS'yi vermek için olabildiğince yüksek performansta çalışmaya çabalıyor. Tabii sıcaklık artıyor ve sıcaklık fazla olunca yeri geliyor droplar oluşuyor. O yüzden ben derece sabitleme ile ideal performanslarda oyun oynuyorum.

İşlemciyi nasıl 58 dereceye sabitliyorsunuz? Ayrıca suç kullanıcıda demişsiniz ama bu yer yer doğru olsa da sorunlu modellerde bu bir şeyi değiştirmiyor.

İşlemciyi nasıl 58 dereceye sabitliyorsunuz? Ayrıca suç kullanıcıda demişsiniz ama bu yer yer doğru olsa da sorunlu modellerde bu bir şeyi değiştirmiyor.
:) kardeşim suç kullanıcıda derken, senin için demedim genel manada dedim. Misal İşlemci olabildiğince fps vermek için yükseliyor, kullanıcı herhangi bir sıcaklığa(üst limit yani) veya fps'e sabitlemediği için cpu tabi ki yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Bende burada diyorumki sıcaklıgı veya oyunda fps sabitleyin biraz daha sistem rahatlasın. Ben CS GO oynarken GPU ve CPU 55 derecede çalışıyor ve Fps 130-170 arası :)

+ Sorunlu modeller konusunda haklısınız.
Sıcaklık sabitlemeye gelirsek bendeki Ryzen 7 olduğu için Ryzen master diye bir program kullanıyorum. Sizin işlemciniz hangi programla sıcaklık üst limit belirleniyorsa, o programı bulup kullanın. Bende intel olmadığı için yanlış yönlendirmek istemem.

:) kardeşim suç kullanıcıda derken, senin için demedim genel manada dedim. Misal işlemci olabildiğince FPS vermek için yükseliyor, kullanıcı herhangi bir sıcaklığa(üst limit yani) veya FPS'e sabitlemediği için CPU tabii ki yüksek sıcaklıklara çıkıyor. Bende burada diyorum ki sıcaklıgı veya oyunda FPS sabitleyin biraz daha sistem rahatlasın. Ben CS:GO oynarken GPU ve CPU 55 derecede çalışıyor ve FPS 130-170 arası :)

+ Sorunlu modeller konusunda haklısınız.
Sıcaklık sabitlemeye gelirsek bendeki Ryzen 7 olduğu için Ryzen Master diye bir program kullanıyorum. Sizin işlemciniz hangi programla sıcaklık üst limit belirleniyorsa, o programı bulup kullanın. Bende Intel olmadığı için yanlış yönlendirmek istemem.

Ryzen Master bende çalışmıyor. Mobil işlemcilere desteği yok diye biliyorum. Ayrıca şuna da katılıyorum mesela ekran 165 Hz sistemi 300 FPS vermesi için zorlamaya gerek yok ben 175 FPS sabitleyip oynuyorum.

Ryzen Master bende çalışmıyor. Mobil işlemcilere desteği yok diye biliyorum. Ayrıca şuna da katılıyorum mesela ekran 165 Hz sistemi 300 FPS vermesi için zorlamaya gerek yok ben 175 FPS sabitleyip oynuyorum.
Ryzen master tam tersi mobillerde çalışıyor. Şuan ben kullanıyorum. Ryzen control mobilde çalışmıyor. Sizin intel için throotletop muydu, neydi öyle bir program vardı. O kullanılıyor diye biliyorum.

Ryzen master tam tersi mobillerde çalışıyor. Şuan ben kullanıyorum. Ryzen control mobilde çalışmıyor. Sizin intel için throotletop muydu, neydi öyle bir program vardı. O kullanılıyor diye biliyorum.
R7 5800H var.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (67).png
    Ekran Görüntüsü (67).png
    1,2 MB · Görüntüleme: 48

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı