Acer Nitro 5 i5-12500H 8 GB alınır mı?

Bütçe
20000
Hocam bende 3050 versiyonu var kullanıyorum çok memnunum. 8x8 16 yaptım oyunlar daha akıcı oldu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dell G15 Kasaları sorunlu. 4 tane aldık 4ü de menteşeden bozuldu. Asla düşünmeyin.
Victus'un ekranları %45 NTSC, sarımtırak iğrenç bir şey (ben kullanıyorum).
Acer'in işlemcisi müthiş. Oyun oynamayacaksanız diyenlere bakmayın. DLSS Açık 90 fps civarı God of War, Uncharted, Last of us, hepsini test ettim. Şıkır şıkır oynarsınız. (sorduğunuz laptop'ı kızıma aldım) Ama 8 GB RAM ilave şart.
 
Dell G15 Kasaları sorunlu. 4 tane aldık 4Ü de menteşeden bozuldu. Asla düşünmeyin.
Victus'un ekranları %45 NTSC, sarımtırak iğrenç bir şey (ben kullanıyorum).
Acer'in işlemcisi müthiş. Oyun oynamayacaksanız diyenlere bakmayın. DLSS Açık 90 FPS civarı God of War, Uncharted, Last of Us, hepsini test ettim. Şıkır şıkır oynarsınız. (sorduğunuz Laptop'ı kızıma aldım) Ama 8 GB RAM ilave şart.

Aynen TLOU oynayacak 4 GB VRAM ile. O kart baştan sakat. Dediğiniz oyunların diğerleri'de 2023 öncesi zaten.
 
Bu bilgisayarı aynı yerden alalı tam 10 gün oldu.3 kez format bile attım 10 gün içinde. Yani epeyce tanıdım. Almanı öneririm F/P anlamında bence daha iyisi yok şimdilik. Format meselesi W10 inadımla ve biraz fazla kurcalamamla alakalı, yani sorun kaynaklı değil.

*****************************************************************************
Trendyol'da ki yorumumu buraya kopyalayıp yapıştırayım:
*** - Müşteriyi istemediği şeyleri yapmaya zorlayan ne kadar şirket (microsoft, acer vs) varsa hepsini kınıyorum.
- Nitro 5'in bu versiyonunda da işbirliği ile windows 11 kurmaya ve kullanmaya zorluyorlar. Windows update W10 driverlerini olmadığından değil kasten eksik kuruyor ki W11 kullanasınız. Üstelik acerin sitesinde de W10 driverleri yok. Acer müşteri teknik destek mi köstek mi pek anlamadım ama kesin olan şu ki yetersiz. Daha başka saçmasapan bir sürü mesele var ama buraya yazmaya yetmez ve değmez.
*** Gelelim pc ye :
- Herkesin de belirttiği gibi 8GB ram şart. Yükseltme işlemini kendinizin yapması garantiyi bozmuyor ancak arka kapağı açarken ya da hatalı bir işlemle verdiğiniz zarar garanti kapsamına girmez.
- Kasa kalitesi orta/iyi, 3050ti ekran kartı alt /orta/giriş seviye bir ekran kartı sayılır ama iyi, 12. nesil intel i5 işlemci çok iyi. Nitro sense (FAN) çok iyi diyebilirim.
- F/P anlamında en azından ben daha iyisini görmedim.
- Valla aynı fiyata iki satıcı varken koskoca ''trendyol'' deyip trendyol satıcısından aldım. Detayına girmeyecem ama BÜYÜK HATA. Satıcı puanlamalarına güvenin ve mümkünse başka satıcıdan alın.
(10 gün önce 16400 TL + 500 TL 8GB RAM)
**********************************************************************************
Önemli bir not aklıma geldi, ben çektim sen çekme :)
windows 11 de sorun yok ama eğer pc yi alır ve windows 10 kurmak istersen pro değil home versiyonunu tercih et. Acer pek yetkili !!! servisinin söylediğine göre driverlerin hepsini home da otomatik kuruyor proda eksik kuruyor. Hata var ise ben onların yalancısıyım diyeyim.
Tekrar aklıma geldi 2. önemli not:
TDP watt değerleri: Okuduğum kadarı ile aynı ekran kartı ve işlemci olsa bile HP lerde watt değeri acere göre daha düşük. Dolayısı ile HP ler daha az performanslı. Bu donanımla en iyisi acer.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı