Acer Nitro 5 için RAM yükseltme

Sueqraa

Kilopat
Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Harry Potter'a tapıyorum.
Selamlar, Acer Nitro 5 AN515-45 Ryzen 5 modelini kullanıyorum. Cihazda Samsung M471A2K43EB1-CWE 16 GB 3200MHz tek kanal RAM bulunuyor ve henüz bir boş slot var. RAM yükseltmesi yapacağım, ancak 16 GB yerine 8 GB eklemenin yeterli olacağını düşünüyorum. Maliyet açısından da iki katı bir fark oluşturuyor neredeyse. Alacağım RAM Samsung M471A1K43EB1-CWE 8 GB 3200MHz olacak. Model numarasındaki fark, A2 yerine a1. bu RAM'ler arasında uyumluluk sorunu yaşar mıyım?

Aynı model numarasına sahip bilgisayarımda (ilk başta 8gb 3200 mhz kingston bellekle gelmişti) Kingston ValueRAM 16GB 3200MHz DDR4 NonECC CL22 SODIMM 1.2V KVR32S22D8/16 modelinden 2 tane olacak şekilde totalde 32gb ramle kullanmaktayım.
Bütçenize uygunsa 8 gb yerine 16 gb alarak dual channel özelliğinden faydalanmanızı tavsiye ederim.
Sorunuza gelecek olursak , yazdığınız belleklerin model numaralarındaki fark bir tanesinin 16 gb diğerinin ise 8gb olmasından kaynaklanıyor. Ramlerin mhz , voltaj ve cl değerleri internette aynı gözüküyor. Birbiriyle uyumlu bellekler.

Aynı model numarasına sahip bilgisayarımda (ilk başta 8 GB 3200 MHz Kingston bellekle gelmişti) Kingston valueram 16 GB 3200MHz DDR4 nonecc CL22 SO-DIMM 1.2v KVR32S22D8/16 modelinden 2 tane olacak şekilde Total'de 32 GB RAM'le kullanmaktayım.
Bütçenize uygunsa 8 GB yerine 16 GB alarak Dual channel özelliğinden faydalanmanızı tavsiye ederim.
Sorunuza gelecek olursak, yazdığınız belleklerin model numaralarındaki fark bir tanesinin 16 GB diğerinin ise 8 GB olmasından kaynaklanıyor. RAM'lerin MHz, voltaj ve CL değerleri internette aynı gözüküyor. Birbiriyle uyumlu bellekler.

8 GB alırsam Dual channel özelliğinden faydalanmam hiç mümkün değil mi? Değilse bütçemi genişletmeye çalışırım.

8 GB alırsam Dual channel özelliğinden faydalanmam hiç mümkün değil mi? Değilse bütçemi genişletmeye çalışırım.
Benim düşüncem 16x2 tercih etmenin daha mantıklı olduğu yönünde .
Technopat modlarının bu konu hakkındaki yazısına bakabilirsin:
RAM'leri ayrı ayrı alarak ilk olarak uyumsuzluk sorununu göze almışsınız. Uyumluysa bir sorun olmaz fakat flex olarak çalışır.

Çift kanal için gereken:
  • Simetrik olarak yerleştirilmesi.
  • DIMM yapılandırmasının uyumlu olması.
  • Eşit boyutta olması.
Sizin bellekleriniz eşit boyutta olmadığı için çift kanal değil de flex olarak çalışacak. Bu durumda:
  • Simetrik yerleştirilmiş olur.
  • 16 GB bellekten 8 GB alınacak ve diğer bellekten de 8 GB alınıp burası çift kanal çalışacak. 16 GB bellekten kalan 8 GB bellek de tek kanal modunda çalışmış olacak.
Yani:
  • Toplam bellek: 24 GB.
  • Çift kanal çalışan bellek miktarı: 16 GB. (8 + 8 GB.)
  • Tek kanal çalışan bellek miktarı: 8 GB. (16 GB bellek modülünden kalan 8 GB.)
  • Performans da çift kanala göre biraz daha düşük olabiliyor yerine göre fakat tek kanaldan daha iyi.
Elinizdeki bellekleri satıp 16 + 16 GB veya 8 + 8 GB almanız daha iyi olurdu.

Benim düşüncem 16x2 tercih etmenin daha mantıklı olduğu yönünde .
Technopat modlarının bu konu hakkındaki yazısına bakabilirsin:
Hem dedikleriniz doğrultusunda hem de bugünkü malum vergi zamlarından sonra 16GB almaya karar verdim, yardımınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı