Acer Nitro 5 Kulaklık ve Mikrofonun Gözükmemesi

kutlusson

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi geceler. Acer Nitro 5 AN515-43 model laptop kullanıcısıyım. Laptopun tek jak girişi var bu yüzden mikrofon-kulaklık ayırıcı aldım. Mikrofonlu kulaklığımı bilgisayara bağladığımda herhangi bir bildirim gelmiyor, aygıt yöneticisinde vs. gözükmüyor ancak sesi kulaklığımdan duyabiliyorum, mikrofonda ise laptopun kendi kulaklığını kullanıyor. Birkaç farklı kulaklıkla daha denedim ve hepsinde aynı sonuçla karşılaştım: Hiçbiri aygıt yöneticisinde gözükmüyordu ancak sesi kulaklığımdan alabiliyordum. Sizce sorun donanımsal mı veya benim yapabileceğim neler var kulaklığın mikrofonunu aktif hale getirebilmek için? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• mikk.jpg
    mikk.jpg
    169,9 KB · Görüntüleme: 141
  • hopa.jpg
    hopa.jpg
    160,6 KB · Görüntüleme: 112
Bildirim ayarlarından bildirimleri açın ve Realtek Audio conseleye izin verin. Bunu yaptıktan sonra sağ altta kulaklığı takınca bildirim gelecek ve orada seçenekler var. 2 tane kulaklık seçeneği var birisi normal kulaklık birisi mikrofonlu kulaklık deneyip mikrofonlu kulaklığı bulabilirsin.

Hocam tamamı açık gözüküyor ancak taktığımda herhangi bir bildirim gelmiyor. Pcye format atmadan önce o dediğiniz bildirimler geliyordu ama şu an göremiyorum.

Dosya Ekleri

• ses.jpg
    ses.jpg
    96,5 KB · Görüntüleme: 294
Hocam bahsettiğiniz uygulama bende yüklü değil sanırım, Acer'ın sitesinden modelimi seçip bunları yüklemem mi gerekiyordu acaba? Windows kendisi yüklüyordur diye düşünerek ellememiştim bunları. İndireyim mi?

Dosya Ekleri

• acer.jpg
    acer.jpg
    96,7 KB · Görüntüleme: 321
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. 16 sürücünün tamamını yüklüyorum, NitroSense'i aktif olarak kullanıyorum.
Veya sadece sesle ilgili olanları mı yükleyeyim? Diğerlerinde bir sorunum yok çünkü. Biraz saçma sorular soruyorum kusura bakmayın lütfen...

Ne saçması hocam memnuniyetle. Ben oradan Acer care Center ve nitrosenseyi yükledim sadece öbür programları yapmamama rağmen sıkıntı yaşamadım ama yükleyince sorununuz çözülür büyük ihtimalle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı