Acer Nitro 5 laptop çok fazla ısınıyor

Güç seçeneklerinden işlemci performans arttırma agresifdeydi devre dışı bırakınca 75 derecelere düşüyor ama FPS de bayağı düşüyor. Verimliye falan çekip nitrodanda performansa alarak falan FPS ile ısıyı eşitlemeyi deneyeceğim.

Güç seçeneklerinden işlemci performans arttırma agresifdeydi devre dışı bırakınca 75 derecelere düşüyor ama FPS de bayağı düşüyor. Verimliye falan çekip nitrodanda performansa alarak falan FPS ile ısıyı eşitlemeyi deneyeceğim.
Varsayılan modda 6k civarı fan hızına ayarlayın özel olarak. Uv 12.nesil için yok.

Dediğim güç seçeneklerinden agresifden devre dışı yapınca işlemi sıcaklıoığı 75'i geçmemeye başladı ekran kartıda aynı şekilde. sadece biraz ferformans düşüşü yaşadım o kladar.

Geçen sene bu zamanlar Technopat'taki arkadaşların önerisiyle😅 Acer Nitro 5 AN515-58 kodlu laptopu aldım. Aldığımdan beri oyunlarda yanıyor. Performans moduna alırsam ekstra yanıyor ama normal modda da yanıyor yine yani özellikle işlemci. Birkaç ay önce müşteri temsilcisini aramıştım bana RAM'iniz 8 ondan işlemciye fazla yük biniyor dedi. Gittim 32 GB RAM aldım şu anda PC 40 GB RAM ama ısınma geçmedi. Çok fazla ısınma var. Rust'ta mesela arkadaşım 1650 Super'le ultrada 70 FPS alıyorken ben 4060'la 60 FPS alıyorum. Muhtemelen sıcaklıktan dolayı darboğaz falan oluyor ben bu ısınmayı nasıl geçireceğim? Arkadaşlar bana bir yardım edin sadece PC değil benim içimde yanıyor. O kadar para verdiğim ürürnün böyle ısınması. Ha bu arada PC stant da var fanlı yani hava akışı çok iyi ona rağmen yani.

Eki Görüntüle 2429318

Eki Görüntüle 2429318

Eki Görüntüle 2429318
Cihazı baya yanlış kullanıyosunuz, ilk olarak cihazı neyde kullanırsanız kullanın otomatik fanda kullanırsanız cihaz ısınır. Özel fan ayarını seçmeniz lazım, ordan da fanı 5-6 devire çekmelisiniz. Ardından 1 yıl oldu diyosunuz alalı temizlemeli ve macunu kaliteli bir şeyle değişin veya düzgün bir ped kullanın. Son olarakta 45W limit atın. Bunun sonucunda hem düzgün performans alacaksınız hem de cihaz 80 derece altında çalışacak. Ayrıca odanızda soba/doğalgaz falan varsa o ayrı ısıtıyor.

Bu arada orda yazan GPU derecesi doğru değil, ondan 5 ila 12 derece arası daha düşük değer veriyor fakat gene de GPU sıcak. Fakat bilgilendireyim dedim.

1.5 yıldır termal macunsuz Valorant'daki değerler

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-22 150711.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-22 150711.png
    300 KB · Görüntüleme: 29
Cihazı bayağı yanlış kullanıyosunuz, ilk olarak cihazı neyde kullanırsanız kullanın otomatik fanda kullanırsanız cihaz ısınır. Özel fan ayarını seçmeniz lazım, oradan da fanı 5-6 devire çekmelisiniz. Ardından 1 yıl oldu diyosunuz alalı temizlemeli ve macunu kaliteli bir şeyle değişin veya düzgün bir ped kullanın. Son olarak da 45W limit atın. Bunun sonucunda hem düzgün performans alacaksınız hem de cihaz 80 derece altında çalışacak. Ayrıca odanızda soba/doğalgaz falan varsa o ayrı ısıtıyor.

Bu arada orada yazan GPU derecesi doğru değil, ondan 5 ila 12 derece arası daha düşük değer veriyor fakat gene de GPU sıcak. Fakat bilgilendireyim dedim.

Dediğim gibi fan temizliği yapıyorum. Özel fan ayarına gelirsek işe yaramıyor işlemci ısınacağım diyorsa ne yaparsan yap soğumuyor fanı falan takmıyor birçok kez denedim. Donanımsal olarak bşişey yapmanız gerek işlemciyeki soğusun fanla falan olacak iş değil, he tabii genel soğutmada fanın etkisi var ama dediğim gibi ben 30 dk Max fanda çalıştırmama rağmen 95 100 derece arasını çok gömrdüm yani. Güç seçeneklerinden dediğim ayarı yapınca 80 derecenin altına düştü CPU ve GPU ben bu şekilde çözdüm anlayacağınız.

Dediğim gibi fan temizliği yapıyorum. Özel fan ayarına gelirsek işe yaramıyor işlemci ısınacağım diyorsa ne yaparsan yap soğumuyor fanı falan takmıyor birçok kez denedim. Donanımsal olarak bşişey yapmanız gerek işlemciyeki soğusun fanla falan olacak iş değil, he tabii genel soğutmada fanın etkisi var ama dediğim gibi ben 30 dk Max fanda çalıştırmama rağmen 95 100 derece arasını çok gömrdüm yani. Güç seçeneklerinden dediğim ayarı yapınca 80 derecenin altına düştü CPU ve GPU ben bu şekilde çözdüm anlayacağınız.
Donanımsal olarak yapacağınız şey macunu değiştirmek dediğim gibi, Turbo boost kapatmak aldığınız cihazın donanımını kullanamamak demek özellikle İntel cpularda.

Donanımsal olarak yapacağınız şey macunu değiştirmek dediğim gibi, Turbo Boost kapatmak aldığınız cihazın donanımını kullanamamak demek özellikle Intel CPU'larda.

FPS olarak %10 ile 15 seviyesinde bir düşüş yaşadım ama işlemci ısınmayacaksa razıyım ben Turbo Boost açarsam PC'nin ömrünün birkaç yıl kısaldığını düşüyüyorum. Yine de verimli falan açarak ısı performans dengesini tutturmaya çalışırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı