Acer Nitro 5 laptopa hangi Windows sürümü kurulmalı?

Aşağıdaki laptopu aldım, hangi Windows sürümünü kullanmamı önerirsiniz?


Acer'ın önerisine göre Windows 11 Home. Özellikle Home öneriyor Acer. Nedense teknik bir arıza ile karşılaşınca direkt olarak "Windows sürümünüzün Home olduğundan emin olun. Home sürümde sorun çıkmaması gerek" deyip geçiyorlar. Acer'ın Predator laptoplarını kullanmadığınız sürece Windows'un Home sürümüne yönelmenizde fayda var (Acer'a göre).
 
Bende Nitro 5 AN515-46 NH.QH1EY.001 modelini kullanıyorum. Öğrendiğim bilgilere göre özellikle ekran kartı konusunda Windows 11'de alınan hataların en az olacağını belirtiyorlar.

Windows 10 ve 11 Pro sürümlerini de denedim. Windows 10'da aldığım FPS'ler yazılımların belki de Windows 11'i desteklediği için FPS değerleri oyunlarda düşüktü ve güç seçeneklerini Windows 10 desteklemiyordu. Yani pil ayarlarını değiştirseniz de değişmiyordu tam olarak.

Windows 11 Pro sürümü ise Home versiyonuna göre normal kullanıcının kullanmayacağı çok fazlasıyla özelliğe sahip olduğu için RAM kullanımı konusunda sorun yaratabilmektedir. Bir de Acer'ın dediğine göre yazılımların en düzgün çalıştığı sürüm Home sürümüymüş.

Home sürümünü kullanıyorum ve birkaç ayarlama ile oyunlarda aradığım performansı yakalayabiliyorum. Özellikle BIOS'unuzu ve yazılımınızı güncel tutmayı unutmayın.

Önerim ve deneyim olarak tavsiyem "Nitro 5 2022" serilerinde Windows 11 Home Edition kullanılması. İyi günler dilerim.
 
Aynı laptopa sahibim. Eğer RAM yükseltmeyip oyun oynayacaksanız 10 kurmanız daha iyi olur. Kendim 10 kurdum 11'e yükseltmeyi düşünüyorum.
 

Geri
Yukarı