Acer Nitro 5 laptopta FPS yeterli değil

Ibhor

Decapat
Katılım
25 Ağustos 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Acer Nitro 5
Sistemim:
RTX 2060.
i7-10750H
16 GB Single Channel RAM.
512 GB M.2 SSD

League Of Legends Ultra 120 FPS civarı
Control Ultra 40 50 arası
Tom Clancy's Rainbow Six: Siege Ultra 80 100 arası (düşük/orta/yüksek seviyede oynasam da aynı)
Valorant Ultra 90 120 arası
Witcher 3 Ultra 50 70 arası
Assassin's Creed: Syndicate Ultra 40 50 arası

Bu oyunlarda ekran kartı veya işlemci sıcaklığı 80 dereceyi çok geçmiyor. Sıcaklık bakımından iyi.

Arkadaşlar Laptop alalı yaklaşık 2 ay oldu. İzlediğim videolarda böyle bir sistemle çok daha iyi performans alabiliyorlar. Bir sıkıntı var diye korkuyorum. Yardımcı olabilecek biri var mı? İade etmek istiyorum ama pek mümkün görünmüyor.
 
Sorun çözüldü mü?

Farklı bir monitöre bağlayınca normal fps değerlerini almaya başladı ama kendi ekranında gene düşük fps aldı.LOL,CS gibi oyunlarda düşük fps alsam da .Yeni nesil oyunlarda (AC Valhalla) Normal değerlerini alıyor.Anlayamadığım bir sistem .Acer yetkili servisi arayınca da adam onun rami fazladır işlemcisi düşüktür deyip durdu.Cahil bir adamdı işte bu üzdü beni yetkili servis açısından.Galiba İstanbuldaki yetkili servisti .Uzun süredir uğraşmıyorum.
 
Farklı bir monitöre bağlayınca normal FPS değerlerini almaya başladı ama kendi ekranında gene düşük FPS aldı. LoL, CS gibi oyunlarda düşük FPS alsam da. Yeni nesil oyunlarda (AC Valhalla) normal değerlerini alıyor. Anlayamadığım bir sistem. Acer yetkili servisi arayınca da adam onun RAM'i fazladır işlemcisi düşüktür deyip durdu. Cahil bir adamdı işte bu üzdü beni yetkili servis açısından. Galiba İstanbul'daki yetkili servisti. Uzun süredir uğraşmıyorum.

RAM'ı Dual yaprsanız çok az fark olacak maalesef. Olay işlemcide, FPS oyunlarında işlemciye yük biniyor. İşlemci iyi olmadığı zamanlar FPS az oluyor. Dediğiniz gibi AC Valhalla işlemciden çok GPU kulanıyor FPS değerleri normal oluyor. Aynı sorunu yaşıyorum. Sanırım tek çözüm harici ekran kulanmak.
 

Geri
Yukarı