Acer Nitro 5 paneli nedir?

AyazDuru

Kilopat
Merhaba, dün Teknosa'dan Acer Nitro 5 serisi bir bilgisayar satın aldım.

Anlamadığım olay şu, teknik özelliklerde görüntü ekran türünde LCD yazmakta ama en altta IPS olarak geçmekte, hangisine bakmam lazım çoğu yerdede bilgisayar için IPS deniliyor panele baktığımda TFT LCD olarak çıkıyor.

Monitör kimliği: MONITOR\CMN1521

Bu şekilde Teknosa'ya bildirsem iade hakkı doğar mı TFT LCD ekranların kalitesiz olduğunu biliyorum IPS ekranlara göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
acerdisplays.png
Bu Acer'in AN515 serisi cihazlarında kullandığı ekran panelleri. Farklı üreticilerden farklı paneller kullanıyor. 144Hz olanlar genelde renk doğruluğu ve tepkime süresi olarak kötü oluyor. İlgili yazıya buradan ulaşabilirsin.

Anladım, panel bana IPS diye satıldı bu yüzden ne yapmam gerekiyor sizce? Sadece Panelook sitesinde TFT LCD gözüküyor diğerlerinde satış sitelerinde vesaire panel adıyla aratıldığında IPS olarak geçiyor ama panelookta en büyük sitelerden olduğu için arada kaldım ne yapmalıyım veya panelin IPS olduğunu nasıl anlarım?

Merhaba, dün Teknosa'dan Acer Nitro 5 serisi bir bilgisayar satın aldım.

Anlamadığım olay şu, teknik özelliklerde görüntü ekran türünde LCD yazmakta ama en altta IPS olarak geçmekte, hangisine bakmam lazım çoğu yerdede bilgisayar için IPS deniliyor panele baktığımda TFT LCD olarak çıkıyor.

Monitör kimliği: MONITOR\CMN1521

Bu şekilde Teknosa'ya bildirsem iade hakkı doğar mı TFT LCD ekranların kalitesiz olduğunu biliyorum IPS ekranlara göre.

Onlar isim değişikliği genelde, IPS'ler TFT LCD diye de geçiyor. Panelin kalitesiz olmasının sebebi IPS olmaması değil, kalitesiz bir IPS olması, alırken keşke dikkat etseydiniz... 4060'lı bilgisayar alıp o görüntüyü 250 nit %60 civarlarında SRGB'ye sahip ve büyük ihtimalle 20-25 ms gecikme süresine sahip bir monitörden görmek gerçekten can sıkıcı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Onlar isim değişikliği genelde, IPS'ler TFT LCD diye de geçiyor. Panelin kalitesiz olmasının sebebi IPS olmaması değil, kalitesiz bir IPS olması, alırken keşke dikkat etseydiniz... 4060'lı bilgisayar alıp o görüntüyü 250 nit %60 civarlarında SRGB'ye sahip ve büyük ihtimalle 20-25 ms gecikme süresine sahip bir monitörden görmek gerçekten can sıkıcı.
Anladım, bu panel IPS bir panel o zaman sadece hatalı ürün aldım diye düşünmüştüm görüntü günlük kullanımı çıkarması yeterli benim için, bir kaç renk ayarı ile daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum karanlık bir yerdede IPS Glow testi yaptım hafif bir sızma var buda IPS olduğu anlamına gelir mi? Başka tespit yöntemleri var mı?

Anladım, bu panel IPS bir panel o zaman sadece hatalı ürün aldım diye düşünmüştüm görüntü günlük kullanımı çıkarması yeterli benim için, bir kaç renk ayarı ile daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum karanlık bir yerdede IPS Glow testi yaptım hafif bir sızma var buda IPS olduğu anlamına gelir mi? Başka tespit yöntemleri var mı?
Sağdan soldan yukarıdan aşağıdan bakın ekrana, Ips olduğundan eminim ben zaten ama içinizin rahat etmesi için. TN panellerde görüntü neredeyse hiç görünmüyor farklı açılardan, Ipslerde görünüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı