Acer Nitro 5 RTX 3060 düşük GPU kullanımı

sefasahin34

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 3, 4 gün kadar önce Acer Nitro 5 AN515-58 laptopu aldım. İlk iki gün CoD MW2 de 100+ FPS alırken ertesi sabah 70, 80'lere düştü. Afterburner ile baktığımda CPU kullanımı yüzde 50'yi GPU ise yüzde 30,60 arası gidip geliyor. RAM kullanımı 11GB civari. Tek kanal RAM'den dolayı yapabilir diye düşündüm ancak ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu.
NVIDIA ve güç ayarlarının hepsini denedim.
Sistemde 12700H i7 16 GB DDR4 3200MHz tek kanal RAM ve RTX 3060 140 Watt var. Kullanim az olduğu için 80 Watt'ı geçemiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arka planda işlemciyi kullanan farklı uygulamalar olabilir onu kontrol edin yoksa işlemci ısınıp veya Power saving modunda olduğundan frekansını düşürüyor olabilir. Bunların hiçbiri çözüm değilse yakın zamanda bir driver güncellemesi yaptıysanız onu geri alın.

Akşam üzeri bir şey fark ettim. Nitro Sense'den normal moda geçtiğimde 5 dk falan 100FPS almaya devam ediyorum. Sonra 80'lere düşüyor. Tekrar performans moduna aldığımda yine 5 dk boyunca 100'lere çıkıyor. Windows 10 yükleyip denedim yine aynıydı. Şimdi tekrar Windows 11'e dönüyorum. İşlemci sıcaklığı 90ı bile bulmuyor genelde.

Dosya Ekleri

• IMG_20221114_191626.jpg
    IMG_20221114_191626.jpg
    97,4 KB · Görüntüleme: 76
  • IMG_20221114_191626.jpg
    IMG_20221114_191626.jpg
    97,4 KB · Görüntüleme: 71
Evet büyük ihtimallen işlemci frekansını kısıyor YouTube'dan baktığımda o işlemcinin çalışma frekansı 3.5-4GHz arasında eğer bundan daha düşükte çalışıyorsa frekansından kısıyor demektir.

Bende Nitro 5 AN515-45 kullanıyorum aynı sorun bende de var. Dün God of War oynarken fark ettim ekran kartı kullanımı başlarda %85-%100 arasında giderken belli bir zaman sonra 60-70 civarlarına kadar düşüyor.

CPU Watt kullanımı yüksek, ekran kartı işlemcine yüklenince işlemci Watt değeri yüksek ve düşük GPU kullanımı da artacaktır. İlk aldığında Nvidia optimize etmemiştir, şimdi ayarları bilgisayarın donanıma yükseltmiş olabilir. RAM al öncelikle ve GPU donanım hızlandırma aç. RAM'i 2x16 yap kurtul tamamen aklında soru kalmamış olur. Bende RAM'den mi diye kafamda takılıyordu RAM'i çift kanal yapınca çoğu oyunda FPS arttı bazısında 2 kata yakın FPS artışı oldu.

CPU Watt kullanımı yüksek, ekran kartı işlemcine yüklenince işlemci Watt değeri yüksek ve düşük GPU kullanımı da artacaktır. İlk aldığında Nvidia optimize etmemiştir, şimdi ayarları bilgisayarın donanıma yükseltmiş olabilir. RAM al öncelikle ve GPU donanım hızlandırma aç. RAM'i 2x16 yap kurtul tamamen aklında soru kalmamış olur. Bende RAM'den mi diye kafamda takılıyordu RAM'i çift kanal yapınca çoğu oyunda FPS arttı bazısında 2 kata yakın FPS artışı oldu.
Bugün 16 gb ram taktırdım acer serviste.Fazla test etme imkanım olmadı ancak 15-20 dakika cod mw2de gpu kullanımı 90 üzerine çıktı.Fpsde ise 20-30 arasinda bir artış oldu.
Donanım hızlandırmayı henüz deneyemedim.Bu kadar farkedeceğini tahmin etmemiştim.Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı