Acer Nitro 5 RTX 3060 laptopa OC Yapılır mı?

@Amanita Afterburner üzerinden dediğiniz gibi CPU' ya da yük binmiyor ben çözemedim bu işi. Bir de ayarları Agresif 'e aldığım halde CPU' da kullanım %30-45 arası MHz bazında 2.6 dan da yukarı çıkmıyor. ThrottleStop da StepSpeed ve DisableTurbo ayarlarında da sıkıntı işlemciyi de ekran kartını da verimli kullanamamak hiç normal gelmiyor.

@Critical mass Hocam aklımda o çözüm de var fakat yukarda dediğim gibi nerdeyse en hiçbir donanımı Far Cry oyunu özelinde konuşursak verimli kullanamıyor bilgisayar RAM bunların hepsine çare olur mu bilemedim.

@Amanita Afterburner üzerinden dediğiniz gibi CPU'ya da yük binmiyor ben çözemedim bu işi. Bir de ayarları Agresif'e aldığım halde CPU'da kullanım %30-45 arası MHz bazında 2.6'dan da yukarı çıkmıyor. ThrottleStop da StepSpeed ve DisableTurbo ayarlarında da sıkıntı işlemciyi de ekran kartını da verimli kullanamamak hiç normal gelmiyor.

@Critical mass Hocam aklımda o çözüm de var fakat yukarıda dediğim gibi neredeyse en hiçbir donanımı Far Cry oyunu özelinde konuşursak verimli kullanamıyor bilgisayar RAM bunların hepsine çare olur mu bilemedim.

Ekran kartı ve işlemci kaç dereceleri görüyor. Üstelik işlemci kullanımınız normal.

@OnlyX Hocam belki malumunuzdur, Acer Nitro serilerinde bir ısınma problemi mevcut. Bu sebeple güç seçeneklerindeki minimum ve maximum değerleri %99'a çekme işlemini yaparak ancak ısıları düşürebildim. Bu ayarlar ile sıcaklıklar en yüksek şekilde CPU: 70 GPU: 75 değerlerine düştü. Standart ayarlar ile CPU: 95'e kadar çıkıyordu. FPS değerlerinin standart altı olduğunu düşündüğümden tespit edemediğim bir darboğaz mı var onu anlamaya çalışıyorum. Oyunlarda Turbo'yu açamaması normal gelmiyor hele ki Boost modunu açmama rağmen.

@OnlyX Hocam belki malumunuzdur, Acer Nitro serilerinde bir ısınma problemi mevcut. Bu sebeple güç seçeneklerindeki minimum ve maximum değerleri %99'a çekme işlemini yaparak ancak ısıları düşürebildim. Bu ayarlar ile sıcaklıklar en yüksek şekilde CPU: 70 GPU: 75 değerlerine düştü. Standart ayarlar ile CPU: 95'e kadar çıkıyordu. FPS değerlerinin standart altı olduğunu düşündüğümden tespit edemediğim bir darboğaz mı var onu anlamaya çalışıyorum. Oyunlarda Turbo'yu açamaması normal gelmiyor hele ki Boost modunu açmama rağmen.

"minimum ve maximum değerleri %99'a çekme işlemi"

Güç seçeneklerinden işlemci kısmından yaptınız değil mi? Sadece CPU'ya? O kadar farkettimi sıcaklık?

@Amanita Afterburner üzerinden dediğiniz gibi CPU' ya da yük binmiyor ben çözemedim bu işi. Bir de ayarları Agresif 'e aldığım halde CPU' da kullanım %30-45 arası MHz bazında 2.6 dan da yukarı çıkmıyor. ThrottleStop da StepSpeed ve DisableTurbo ayarlarında da sıkıntı işlemciyi de ekran kartını da verimli kullanamamak hiç normal gelmiyor.

@Critical mass Hocam aklımda o çözüm de var fakat yukarda dediğim gibi nerdeyse en hiçbir donanımı Far Cry oyunu özelinde konuşursak verimli kullanamıyor bilgisayar RAM bunların hepsine çare olur mu bilemedim.

Ramleri çift kanal yap sorun çok büyük oranda çözülecektir. Far Cry 6 tek başına düzelmezse bu oyunun optimizasyonundan kaynaklı demektir. Ayrıca sorunun tek kanal ramden olup olmadığını Superposition Benchmark'ı indirirerek anlarsın. İndir çalıştır benchmark yap (high ve extreme) ve sonucu paylaş. Benchmark yaparken GPU-Z log ile ve MSI Afterburner ile gözlemle. GPU kullanımı %99 oluyorsa ve diğer çoğu oyunda olmuyorsa sorun tek kanallı ram.

Bu arada Dying Light 2 ve RE Village'de tek kanal ramle bile sistemi verimli kullanabilecek kadar mükemmel optimize edilmiş. Onlarla da deneyebilirsin.

"Minimum ve maximum değerleri %99'a çekme işlemi"

Güç seçeneklerinden işlemci kısmından yaptınız değil mi? Sadece CPU'ya? O kadar fark ettimi sıcaklık?

RAM'leri çift kanal yap sorun çok büyük oranda çözülecektir. Far Cry 6 tek başına düzelmezse bu oyunun optimizasyonundan kaynaklı demektir. Ayrıca sorunun tek kanal RAM'den olup olmadığını superposition Benchmark'ı indirirerek anlarsın. İndir çalıştır benchmark yap (high ve Extreme) ve sonucu paylaş. Benchmark yaparken GPU-Z log ile ve MSI Afterburner ile gözlemle. GPU kullanımı %99 oluyorsa ve diğer çoğu oyunda olmuyorsa sorun tek kanallı RAM.

Hocam aynen şaşırtıcı şekilde 20 derecelere kadar fark etti özellikle CPU da. Bazen bu sorunlar onunla mı alakalı acaba da diyorum.

Çift kanal RAM konusunu mecburen deneyeceğim zaten. Sadece ek olarak bu turboboost kafama takılmıştı. İlk ayarları agresife çektiğimde Boost değerini gördüm sonra kendi kendine azaldı ve bir daha da artmadı.

Benzer performans sıkıntılarım Spider-Man oyununda da mevcut hatta orada FPS 40'larda geziyor oyun akıcı ama can sıkıyor işte.

Hocam aynen şaşırtıcı şekilde 20 derecelere kadar fark etti özellikle CPU da. Bazen bu sorunlar onunla mı alakalı acaba da diyorum.

Çift kanal RAM konusunu mecburen deneyeceğim zaten. Sadece ek olarak bu turboboost kafama takılmıştı. İlk ayarları agresife çektiğimde Boost değerini gördüm sonra kendi kendine azaldı ve bir daha da artmadı.

Benzer performans sıkıntılarım Spider-Man oyununda da mevcut hatta orada FPS 40'larda geziyor oyun akıcı ama can sıkıyor işte.

%99 yaptığın için turbo boost olmuyor sanırım.

%99 yaptığın için turbo boost olmuyor sanırım.
Aynen dediğiniz şekilde. Az önce test ettim. Boost aktif olduğu gibi oyun için yaptığım Benchmark testlerinde önceki aldığım değerler

Minimum FPS: 44.
Ortalama FPS: 53.
Maksimum FPS: 69.

Boost Aktifleştirince;
Minimum FPS:
54
Ortalama FPS:
65
Maksimum FPS:
79

dönüştü performans artışı gerçekleşti ama bu sefer CPU : 92 dereceleri gördü.

Aynen dediğiniz şekilde. Az önce test ettim. Boost aktif olduğu gibi oyun için yaptığım Benchmark testlerinde önceki aldığım değerler

Minimum FPS: 44.
Ortalama FPS: 53.
Maksimum FPS: 69.

Boost Aktifleştirince;
Minimum FPS:
54
Ortalama FPS:
65
Maksimum FPS:
79

dönüştü performans artışı gerçekleşti ama bu sefer CPU : 92 dereceleri gördü.
Bu Far Cry 6 sonucu sanırım?

Aynen muhtemel diğer oyunlarda da bunu yapacaktır. %99 a çekildiği için sizin de belirttiğiniz gibi Turbo Boost devreye geçemiyor tabi onun da bedeli işlemcinin ısınması. Onu UnderVoltage denilen işlem ile düzeltmek mümkün mü ?

Aynen muhtemel diğer oyunlarda da bunu yapacaktır. %99 a çekildiği için sizin de belirttiğiniz gibi Turbo Boost devreye geçemiyor tabi onun da bedeli işlemcinin ısınması. Onu UnderVoltage denilen işlem ile düzeltmek mümkün mü ?

Evet ama o konuda çok fazla bir bilgim yok. Performans düşüşü olmuyor diye biliyorum o zaman.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı