Acer AN515-51 modeli laptopa sahibim. Oyun oynarken sürekli FPS düşmesi yiyorum. Misal Valorant'ta 140 FPS alırken bir anda 40'a düşüyor ve Nitrosense'den baktığımda işlemcinin 95 derecede olduğunu gördüm. Ne yapmam gerekiyor?
Not: Fanlarım tozlanmış, laptopun dışından baktığım kadarıyla termal macun ve fan temizliği yapmayı düşünüyor.
Sistem özelliklerim:
12 GB RAM.
i7 7700HQ.
GTX 1050.
1TB HDD + 250 GB SSD.
Acer AN515-51 modeli laptopa sahibim. Oyun oynarken sürekli FPS düşmesi yiyorum. Misal Valorant'ta 140 FPS alırken bir anda 40'a düşüyor ve Nitrosense'den baktığımda işlemcinin 95 derecede olduğunu gördüm. Ne yapmam gerekiyor?
Not: Fanlarım tozlanmış, laptopun dışından baktığım kadarıyla termal macun ve fan temizliği yapmayı düşünüyor.
Sistem özelliklerim:
12 GB RAM.
i7 7700HQ.
GTX 1050.
1TB HDD + 250 GB SSD.
İşlemci belli bir sıcaklıktan sonra frekansı düşürüyor, Throttlestop indirip undervolt yapmanız gerek, ayrıca turbo boost kaparsanız sıcaklığınız 10-15 derece düşer. (Onuda throttlestop programından yapabilirsiniz)
İşlemci belli bir sıcaklıktan sonra frekansı düşürüyor, ThrottleStop indirip undervolt yapmanız gerek, ayrıca Turbo Boost kaparsanız sıcaklığınız 10-15 derece düşer. (Onuda ThrottleStop programından yapabilirsiniz)
İşlemci turbosunu az önce kapattım. Normal kullanımda 59-62 derecelerden 47-50 derecelere düştü ve fan sessizleşti. Ama oyunda 90 derece 5 derecelik bir fark oluştu.
İşlemci turbosunu az önce kapattım. Normal kullanımda 59-62 derecelerden 47-50 derecelere düştü ve fan sessizleşti. Ama oyunda 90 derece 5 derecelik bir fark oluştu.