Acer Nitro 5 Valorant FPS düşmesi

sayerlikaya

Hectopat
Daha fazla  
Acer AN515-51 modeli laptopa sahibim. Oyun oynarken sürekli FPS düşmesi yiyorum. Misal Valorant'ta 140 FPS alırken bir anda 40'a düşüyor ve Nitrosense'den baktığımda işlemcinin 95 derecede olduğunu gördüm. Ne yapmam gerekiyor?
Not: Fanlarım tozlanmış, laptopun dışından baktığım kadarıyla termal macun ve fan temizliği yapmayı düşünüyor.
Sistem özelliklerim:
12 GB RAM.
i7 7700HQ.
GTX 1050.
1TB HDD + 250 GB SSD.

Acer AN515-51 modeli laptopa sahibim. Oyun oynarken sürekli FPS düşmesi yiyorum. Misal Valorant'ta 140 FPS alırken bir anda 40'a düşüyor ve Nitrosense'den baktığımda işlemcinin 95 derecede olduğunu gördüm. Ne yapmam gerekiyor?
Not: Fanlarım tozlanmış, laptopun dışından baktığım kadarıyla termal macun ve fan temizliği yapmayı düşünüyor.
Sistem özelliklerim:
12 GB RAM.
i7 7700HQ.
GTX 1050.
1TB HDD + 250 GB SSD.
İşlemci sıcaklığı çok fazla bu yüzden işlemcinizin frekansı düşüyor. Termal macun değişimi ve fan temizliği yapmanızı tavsiye ediyorum.

İşlemci sıcaklığı çok fazla bu yüzden işlemcinizin frekansı düşüyor. Termal macun değişimi ve fan temizliği yapmanızı tavsiye ediyorum.

İşlemcinin turbosunu kapattım. Normal kullanımda çok sessizleşti ama oyunda 90 derecedeyim. 5 derecelik bir fark oluştu.
Throttle yiyor büyük ihtimalle.

Nasıl yani açıklayabilir misin?

İşlemcinin turbosunu kapattım. Normal kullanımda çok sessizleşti ama oyunda 90 derecedeyim. 5 derecelik bir fark oluştu.

Nasıl yani açıklayabilir misin?
İşlemci belli bir sıcaklıktan sonra frekansı düşürüyor, Throttlestop indirip undervolt yapmanız gerek, ayrıca turbo boost kaparsanız sıcaklığınız 10-15 derece düşer. (Onuda throttlestop programından yapabilirsiniz)

İşlemci belli bir sıcaklıktan sonra frekansı düşürüyor, ThrottleStop indirip undervolt yapmanız gerek, ayrıca Turbo Boost kaparsanız sıcaklığınız 10-15 derece düşer. (Onuda ThrottleStop programından yapabilirsiniz)

İşlemci turbosunu az önce kapattım. Normal kullanımda 59-62 derecelerden 47-50 derecelere düştü ve fan sessizleşti. Ama oyunda 90 derece 5 derecelik bir fark oluştu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı