Acer Nitro 5 VRAM Azaltma

fk4o

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, başlıkta belirttiğim marka laptopumda aşağıdaki gibi bir durum var. BIOS'da ve MSConfig ile çözemedim sorunu. RAM satın alacağım ama o zamana kadar en azından 8 GB RAM kullanmak istiyorum. Ne yapmam lazım acaba?

resim_2022-11-04_150705200.png

resim_2022-11-04_150626564.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü BIOS'larında bu işlemler kısıtlı oluyor genelde, artırma ve azaltma olayı yapılamıyor diye biliyorum. O eksik olan belleği dahili ekran kartı kullanıyor.

Aynı laptop bende de var. Çok denemiştim zamanında. En son gittim bir RAM aldım. Hatta sanırım 200 lira falan vermiştim 8 GB DDR4'e 😀

Acer Nitro AN515-42 mi?
evet hocam model doğru, bunu azaltmanın yolu yok mu diyorsunuz yani?

Bu imkansız. Dahili ekran kartına da bellek ayırmak zorunda.
hocam ayırsın ayırsın da zaten laptopta ekran kartı var benim istediğim en az miktarda ayırsın

Dizüstü BIOS'larında bu işlemler kısıtlı oluyor genelde, artırma ve azaltma olayı yapılamıyor diye biliyorum. O eksik olan belleği dahili ekran kartı kullanıyor.
öyle ise çok üzücü zaten 8 gb ram bu günlerde yetersiz birde bana kalan 7 gb ram 1 gb bomboş duruyor

Evet hocam model doğru, bunu azaltmanın yolu yok mu diyorsunuz yani?

Hocam ayırsın ayırsın da zaten laptopta ekran kartı var benim istediğim en az miktarda ayırsın

Öyle ise çok üzücü zaten 8 GB RAM bu günlerde yetersiz bir de bana kalan 7 GB RAM 1 GB bomboş duruyor

Sizde 1GB ayırmışsa yine iyi. Bende 6 GB kullanılabilir durumdaydı. Vega 8 çok güçlü sayılabilecek bir onboard ekran kartı olduğu için fazla RAM ayırmışlar.

Ben bu soruna bir çözüm bulamadım, fabrika çıkışı böyle ayarlamışlar. Aslında RAM'i yükselttikten sonra iyi ki yapmışlar diyorum çünkü cihaz zaten iki ekran kartını aynı anda kullanıyor. AMD'nin dandik sürücüsü yüzünden de bazen RX560'a hiç geçmiyor. Vega 8'in iyi çalışması kullanıcı için iyi bir şey yani.

Piyasa malum, alabilir misiniz bilmiyorum ama ben zamanında cihazdaki Hynix 2400MHz yanına Cruicial marka bir RAM aldım, çift kanal sorunsuz çalışıyor. CL17 olması lazım ama alacaksanız mutlaka CPU Z üzerinden özelliklerini karşılaştırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı