Çözüldü Acer Nitro 5 vs Casper Excalibur G770

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deleted_Account

Hectopat
Katılım
11 Nisan 2020
Mesajlar
161
Arkadaşlar, selam. Yaklaşık bir haftadır ürün araştırıyorum. İkisi arasında kaldım. Ancak bildiğiniz başka iyi modeller varsa önerebilirsiniz.
Şöyle ki, kağıt üstünde Casper daha iyi duruyor. Ancak çok kararsız kaldım. Hangisini tercih etmeliyim?
https://www.hepsiburada.com/acer-nitro-an515-54-56qr-intel-core-i5-9300h-8gb-1tb-256gb-ssd-gtx1650-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-nh-q59ey-00b-p-HBV00000PJLQ3
Diğer bilgisayar ise, Casper Excalibur G770.9300-B5H0X.
Acer ise, Casper'a göre 300TL daha pahalı.
Benim için bilgisayarın uzun süre kullanılabilmesi önemli bir etken. Soğutma vb. konularda, birçok kişi Casper Excalibur'u kötü buluyor. Gerçekten öyle mi? Sırf Excalibur'dan kaçmak için 300TL daha fazla verilebilir mi? Daha önce belirttiğim modelleri kullanan oldu mu? Bu arada maalesef masaüstü alamam. Yardım ederseniz çok sevinirim. İyi forumlar.
 
Çözüm
Acer laptop tavsiyemdir kardeşim. Acer marka GTX1050 ekran kartlı laptoba sahibim. İşlemci ısındığı için undervolt işlemi uyguladım.Battlefield 1 oyunu indirdim. Sabit 60FPS orta ayarlarda oyunu sorunsuz oynuyorum. İşlemci sıcaklığı 90 derecelere çıkıyor fakat herhangi bir drop sorunu olmuyor. RAM 8 GB olduğu için birkaç map dışında ara sıra drop oluyor. Fanları gayet iyi çalışıyor. Sesi biraz fazla ama kulaklık takar isen zaten fark etmezsin. Ekran canlılığı gayet güzel.
Bence Acer al geç.
Casper mı? Sakın ha sakın.
Şu anlık ben de öyle düşünüyorum. Acer'a daha yakınım. Ama dediğim gibi 300TL daha fazla vermeye değer mi? Değerse neden değer? Açıklarsanız sevinirim. Ayrıca aralarındaki tek fark (donanımsal olarak) Casper'ın RAM miktarının, Acer'a göre 8GB fazla olması. Bu arada, bu fark kağıt üstünde. Gerçekten performansı nasıl etkiler, bir fikrim yok.
 
Maksimum 6500TL. Ailemi çok fazla zorlamak istemiyorum. Kullandığım bilgisayar 10 yıllık. Alacağım bilgisayarın da 10 yıl gitmesini isterim.


Tabi ki değer. Almışken en iyisi alınmalı. Bizim karşı komşumuz aldı Casper Excalibur g770. ve inan bana 2 ay olmadı garantiye götürdü.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Casper kasa olarak kaliteli ürünler ortaya koyamıyor. Ama donanımsal olarak Casper daha iyi. Monster notebooklara veya Ryzen işlemcili notebooklara bakmanızı öneririm.


 
Casper kasa olarak kaliteli ürünler ortaya koyamıyor. Ama donanımsal olarak Casper daha iyi. Monster notebooklara veya Ryzen işlemcili notebooklara bakmanızı öneririm.


Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
Monster Abra maalesef şu anlık satılmıyor. Satılsa direkt onu alırdım. İlk ürüne gelecek olursak, güzelmiş. Tasarımı, sanki ekranı kırılacak gibi duruyor. Küçük bir kazaya kurban gitmesini istemem.
En önemli soru: Acer'dan iyi mi? İşlemci olarak galiba Acer daha iyi. Sizin önerdiğiniz ürün yeni çıkmış. Isınma problemi olabiliyormuş. Yön tuşları maalesef hoşuma gitmedi. Benim için önemli. Çünkü gerek oyunlarda, gerekse programlarda çok kullanıyorum.
 

Geri
Yukarı