Acer Nitro 5 bilgisayarına sahibim. Ses sürücülerini Acer sitesinden güncel destekli sürücüsünü sorunsuz bir şekilde kurdum. Acer sitesindeki ses sürücüleri kurduktan sonra MC Store ses aygıtı ve yazılımları tanıyıp otomatik olarak DTS: X Ultra ve Realtek Audio Console uygulamaları kurdu. Uzamsal ses kısmına da aktif olmayan DTS sound unbound yazısı geldi, o yazıya tıklayınca bana bu uygulamayı yüklememi söyledi ve yükledim. Yükledikten sonra uzamsal ses kısımlarına aktif DTS: X Ultra ve DTS: Kulaklıklar X seçenekleri geldi. Birini hoparlörlerde diğerini kulaklık takılı olunca ayarladım. Acer sitesinde güncel olan sürüm bir tek Realtek Audio Console uygulaması vardı onu da güncelledim. Müzik veya video izlerken seslerde ara sıra pıt pıt veya ms şekilde sesi yutuyor gibi oluyor. Bu sorun hem kulaklık hem de hoparlörde de oluyor. Ses sürücüleri kendi bilgisayar destek sayfasından güncel olanları kurdum. Önceden Acer ses sürücülerini kurarken Realtek kurulumu hata veriyordu format attım artık ses sürücü sorunsuz şekilde hata vermeden Realtek ses sürücülerini ve DTS ses sürücülerini sorunsuz kurabiliyorum. Bilgisayarı aldığımdan beri tek şikayetim müzik ve videolarda ara sıra ses kaybı yaşamam ve pıt pıt gibi sesler oluşması. Temiz kurulum yaptım ses sürücü kaldırıp yükledim değiştirmedi şikayetim aynı.