Acer Nitro AN16-41 laptopta fan çok ses çıkarıyor

Anormal bir şey yok, masaüstündeki öküz gibi donanımlara denk donanım var içinde makinenin. Her marka böyle.

Sessiz moda alabilirsin NitroSense üzerinden.

Yine de sessiz çalışmasını istiyorsan birkaç öneri verebilirim.

Turbo Boost kapat. Performansın azalacaktır ama çoğu oyunda CPU'n 60 FPS'ye kadar rahatlıkla besleyecektir kartını. Şahsen 85 derece, 90-100 FPS ve sesli bir oyun deneyimindense sabit 60 FPS, 70 derece ve rahatsız edici olmayan seslere sahip bir oyun deneyimini tercih ederim.

Gereksiz grafik ayarlarını ve CPU yükünü arttıracak grafikleri Ultra'ya almak zorunda değilsin, evet çok büyük bir para verdin ve en doğal hakkın ayarları fullemek. Ama gerek yok. İnan milimetrik ayarlar için cihazı strese bindirmeye gerek yok, kendi zevkine göre ayarla. Mesela 16 inç'te kenar yumuşatma ve antisotropik filtrenin Max olması için herhangi bir sebep yok. Mantıksız yani. Bunlar CPU yüklü olmasa da sisteminin genel sıcaklığını azaltır. Texture'ları Ultra'ya almaktansa High'a alabilirsin. Kendin deneyimle, eğer değmeyecek bir fark varsa Ultraya alma.

Sabit 60 FPS açıp dikey eşitleme açabilirsin. Bu da oyununu temiz hâle getirecek ve konsol kalitesinde oynayacaksın. Hem GPU'n, hem CPU yükün bariz azalacak. Mis gibi 60 FPS oyun oynayacaksın. RDR 2, Last of Us gibi hikayeli oyunlarda 60 üstü Laptop için fazla gereksiz. Boş stres yani.

Son olarak belirteyim ki ısınmayan ve sesli çalışmayan cihaz yok. Var ama Mac'ler var, onlar da oyun konusunda patates cihazlar.
Bugün 100K'ya da bir oyuncu bilgisayarı alsan 90 dereceleri görebiliyor. Fanlar da uçak gibi çalışıyor, anormal bir durum yok.
Tercih ettiğiniz model hem soğutma, hem işlemci verimliliği hem de panel olarak enfes bir model. İçiniz de rahat olsun.

Ayarları yüksek-ultraya almayla ısınmanın pek alakası yok. Oyunda optimizasyon problemi yoksa ekran kartı her türlü yüksek watt çekecektir. Isınmayı azaltmak istiyorsa dediğiniz gibi FPS limitleyebilir.
 
Ayarları yüksek-ultraya almayla ısınmanın pek alakası yok. Oyunda optimizasyon problemi yoksa ekran kartı her türlü yüksek watt çekecektir. Isınmayı azaltmak istiyorsa dediğiniz gibi FPS limitleyebilir.
Bazı ayarlar CPU Bound olabiliyor.
60FPS Ultra ile 60 FPS Medium arasında CPU sıcaklığında da fark olacaktır diye tahmin ediyorum.
 

Geri
Yukarı