Acer Nitro AN515-45 Windows 7 Kurulmuyor

DenBay Tech

Hectopat
Makaleler
5
RAM
16 GB 3200 MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
2x512 GB PCI-E SSD
Ekran kartı
RTX 3060 Laptop GPU
Anakart
Acer Nitro AN515-45
İşlemci
AMD Ryzen 7 5800H
Acer Nitro AN515-45 Laptopum var. Ryzen 7 5800H ve RTX 3060'lı bir cihaz. Cihazda 3 tane disk var. Cihaz FreeDOS gelmiştir ve sonradan üzerine yükledim 11'i.

- 512 GB Kingston PCI-E 4.0 (Windows 11)
- 512 GB Samsung PCI-E 4.0
- 1 TB Netac SATA SSD (Windows 7 Yedek)

Kingston'da ana işletim sistemim olan Windows 11 çalışıyor fakat sistem çökmesi gibi unsurlar için 1 TB Hard Disk'in yarısına Windows 7 kurmak istiyorum. Diski böldüm ve kurulumu başlattım ama Starting Windows ekranında kalıyor. Baktım ki Ryzen 5X serisi için Windows 7 uyumsuzmuş. Elinizde Ryzen 7 5800H destekleyen bir Windows 7 İngilizce İmaj var ise paylaşırsanız sevinirim.

Windows 7 seçmemin sebebi ise elimde 8.1 ve 10 için lisans olmaması. 11'lerin ise çakışmasını istemiyorum. Dual Boot için Windows 7 64-Bit ingilizce imajına ihtiyacım var. Desteksiz bile olsa Antivirüs yükleyip ana bölümde oluşacak sorunları düzeltene kadar idaretenlik kullanmak niyetindeyim

Diğer bir sorun ise cihazdan legacy boot yapamıyorum ayarlar değişmiyor sadece UEFI'de kalıyordu. Supervisor password kullandığımda ise sadece Secure Boot değişiyor fakat UEFI veya CMS ayarı siyah bir renkte UEFI olarak görünüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Acer Nitro AN515-45 Laptopum var. Ryzen 7 5800H ve RTX 3060'lı bir cihaz. Cihazda 3 tane disk var. Cihaz FreeDOS gelmiştir ve sonradan üzerine yükledim 11'i.

- 512 GB Kingston PCI-E 4.0 (Windows 11)
- 512 GB Samsung PCI-E 4.0
- 1 TB Netac SATA SSD (Windows 7 Yedek)

Kingston'da ana işletim sistemim olan Windows 11 çalışıyor fakat sistem çökmesi gibi unsurlar için 1 TB Hard Disk'in yarısına Windows 7 kurmak istiyorum. Diski böldüm ve kurulumu başlattım ama Starting Windows ekranında kalıyor. Baktım ki Ryzen 5X serisi için Windows 7 uyumsuzmuş. Elinizde Ryzen 7 5800H destekleyen bir Windows 7 İngilizce İmaj var ise paylaşırsanız sevinirim.

Windows 7 seçmemin sebebi ise elimde 8.1 ve 10 için lisans olmaması. 11'lerin ise çakışmasını istemiyorum. Dual Boot için Windows 7 64-Bit ingilizce imajına ihtiyacım var. Desteksiz bile olsa Antivirüs yükleyip ana bölümde oluşacak sorunları düzeltene kadar idaretenlik kullanmak niyetindeyim

Diğer bir sorun ise cihazdan legacy boot yapamıyorum ayarlar değişmiyor sadece UEFI'de kalıyordu. Supervisor password kullandığımda ise sadece Secure Boot değişiyor fakat UEFI veya CMS ayarı siyah bir renkte UEFI olarak görünüyor.
7 lisansını 10'da da kullanabilirsiniz.

Hocam, bu PC ile Windows 7 olmaz. Hemen etkinleştirme yapmak zorunda değilsiniz. Daha sonra da OEM Key alabilirsiniz. Boşuna uğraşmayın. Hatta bu cihazla 8.1 bile olmaz. Tavsiyem 10 kurup geçin.

Olmamasının ana sebebi 5. nesil Ryzen mobil işlemcilerin dahili USB kontrolcüsünün sadece GOP'un aktif olduğu sistemlerde çalışabilmesi hocam, aslında istenilse çeşitli modlamalar yapılarak kurulabilir ancak RTX 3060'ı çalıştırabileceğimizi sanmıyorum. Ayrıca ufak düzenlemeler yapacağımız NVMe kontrolcü sürücüsünü de kurduğumuz takdirde muhtemelen bayağı bir hız kaybı olacak. Zaten Aptio 5 destekli son UEFI Class 3 arabirimine sahip BIOS'lar sadece Pure UEFI dediğimiz, saf UEFI ile çalışabildikleri için, ancak Windows 8 kurabilirsiniz en eski sürüm olarak. Çünkü GOP, Secure Boot ve UEFI'nin resmi olarak desteklendiği ilk Windows sürümü 8'dir. Kursak da bir ton uyumsuzluk olacağı için, değmez yani.

Hocam, bu PC ile Windows 7 olmaz. Hemen etkinleştirme yapmak zorunda değilsiniz. Daha sonra da OEM Key alabilirsiniz. Boşuna uğraşmayın.
UEFI Kurup Boot edebiliyorum fakat Starting Windows yazısı çıkınca o animasyon oynuyor ama ileri gitmiyor. Windows 8.1 veya 10'a yönelmeme sebebim bu son zamanlardaki Windows Update dosyalarına güvenemiyorum bu son bir haftada yapılan Windows Update içinde kötü yazlım bululdu haberleri sebebiyle güvenemiyorum. Windows 7 ise artık almadığı için onu seçtim. Antivirüs kurup kullanmayı planlıyordum.

UEFI Kurup Boot edebiliyorum fakat Starting Windows yazısı çıkınca o animasyon oynuyor ama ileri gitmiyor. Windows 8.1 veya 10'a yönelmeme sebebim bu son zamanlardaki Windows Update dosyalarına güvenemiyorum bu son bir haftada yapılan Windows Update içinde kötü yazlım bulundu haberleri sebebiyle güvenemiyorum. Windows 7 ise artık almadığı için onu seçtim. Antivirüs kurup kullanmayı planlıyordum.
Hocam umarım yıllanmış haberlere bakmamışsınızdır.

UEFI Kurup Boot edebiliyorum fakat Starting Windows yazısı çıkınca o animasyon oynuyor ama ileri gitmiyor. Windows 8.1 veya 10'a yönelmeme sebebim bu son zamanlardaki Windows Update dosyalarına güvenemiyorum bu son bir haftada yapılan Windows Update içinde kötü yazlım bululdu haberleri sebebiyle güvenemiyorum. Windows 7 ise artık almadığı için onu seçtim. Antivirüs kurup kullanmayı planlıyordum.
Çünkü Windows 7'nin orjinal EFI dosyalarında UEFI destekli sürücüler yok. Modlamasını dilerseniz yaparım ancak zaten setup'da mouse çalışmayacak yukarıda dediğim gibi.

Dediğim gibi hocam. Bu sistemle 7 uyumsuz. Hatta 8.1 bile uyumsuz. Sıkıntılar bitmez.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı