Fan sesi dediğim gibi uzun süredir yeni bir cihaz almadığım için referans noktam yok o yüzden bir şey diyemiyorum. Technopat'ın youtube sayfasında cihaz incelemesi bulunmakta onu izlemenizi tavsiye ederim.
Çizim programından kastınız CATIA SOLID gibi programlarsa sıkıntı yok zaten ancak daha çok görsel tasarım noktasında renk görmek istiyorsanız sizi çok tatmin edeceğini düşünmüyorum zira cihazın tasarlanış amacı oyun ve programlama üzerine.
Sıcaklık konusu dediğim gibi ben sıcak bir yerde bulunuyorum dışarısı zaten 40 derece bilgisayardan çok da bir şey beklememek gerekiyor. En yüksek gördüğüm sıcaklık 92 derece falandı sanıyorsam battlefront 2 oynuyordum. Ama bu sıcaklığı gördüğümde fanlar tam kapasite çalışmıyordu. Youtube'da cihazla alakalı fps sıcaklık bilgilerinin olduğu videolar var onlara bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.
Asus modeliyle arasında kaldıgımda asus 12 çekirdekli bir işlemciye sahipken bu cihaz 14 çekirdekli bir işlemciye sahip. Geri kaldığı tek nokta ddr4/5 ayrımı.
Ryzen işlemcilere dair hiçbir bilgim yok. Kendimi bildim bileli intel kullanıyorum.
İlgili linkleri aşağıya bırakayım