Acer Nitro aygıt yöneticisinden ekran kartı cihazını kaldırdıktan sonra onarım ekranında kaldı

Yusuf Bozan

Zeptopat
Katılım
3 Nisan 2024
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yanlışlıkla Aygıt Yöneticisi'nden 3050 ekran kartı cihazını kaldırdım. Onarım ekranında kaldı. Bir türlü çözemiyorum yardım edin.

IMG-20240403-WA0003.jpg
IMG-20240403-WA0004.jpg
 
Komut istemiyle yolunuza devam edin.
sfc /scannow komutunu deneyin. Komut sorunu çözerse sistem açılırsa DISM ile sistemi onarın tekrar ilk dediğim komutu yazın. Flash belleğinize DDU ve driver'ı atın. Ardından yönetici komut istemi açın:
bcdedit /set {default} safeboot minimal
komutunu yazın ve yeniden başlatın. Driver silinmediyse driver'ınızı safeboot'ta silin. Silinik ise driver'ı safeboot'ta kurun. Ardından Çalıştır açın:
prefetch
%temp%
temp
klasörlerini boşaltın.

Klasörler boşaldıktan sonra yönetici komut istemini açın:
bcdedit /deletevalue {default} safeboot
yazın ve Enter'layın. Sistem yeniden başlayacaktır.
 
Bir flash belleğe Rufus ile Windows 10 ISO'sunu yazdırıp, BIOS üzerinden bu flash diski başlat. Karşına gelen ekranda alt kısımda küçük fontta bilgisayarı onar yazacaktır. Onarmayı dene. Olmadığı taktirde bilgisayarı güvenli modda açmaya çalış. Ekran kartı driverını güncelleyip cihazı yeniden başlatabilirsin sorun düzelebilir. En son ihtimal ise format atmak olur. Format atarken diski biçimlendirmeden var olan boş kısımdan yararlanarak eski Windows'un C içerisinde windows.old olarak saklanacaktır. İçindeki verilere ulaşabilirsin.

Ama tavsiye olarak cihazdan diski söküp harici olarak bir disk kutusuyla başka bir PC'ye USB ile bağlayıp içindeki verileri oraya yedekleyip diske temiz bir kurulum yapabilirsin. Temizlik olur :)
 

Geri
Yukarı