İnceleme Acer Nitro KG242YM3 incelemesi

Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz günlerde bu modeli satın aldım. Elime bugün ulaştı ve bir inceleme metni yazmak istedim. Bu monitör hakkında hiçbir yerde inceleme bulunmuyor.
1: Kutu içeriği ve paketleme.
Kutu bu bütçedeki monitörler gibi klasik bir paketleme ile geldi.

aa872735-0c03-4e99-96e8-3aa6807fc5aa.jpg


Bu paketlemede kablolar kutuya bantlı şekilde geliyor. Kutu içeriği ise beni DP kablosu olmadığı için pek tatmin edemedi.

a37e9777-b667-44f6-bcfd-53b445bd5a97.jpg


2: Testimizi yapalım.

Monitör açıldı ve hemen ölü piksel testi yapmaya karar verdim. Testimi yaptım hiçbir sorun oluşmadı.

Ghosting testine geçtiğimizde ise sonuçların kötü olduğunu gördüm. Fakat hemen korkmayın monitör 60 Hz olarak geliyor. Şimdi 180 Hz olarak değiştirip testimizi bir daha yapalım.


Ghosting sonuçlarının tatmin edici olduğunu görebiliyoruz.

(Işık sızması testi için akşam olmasını bekliyorum.)

3: Beğendiğim ve beğenmediğim özellikler;

Beğendiklerim:
A: 3899TL olmasına rağmen 180 Hz olması.
B: Monitör ayağının şık olması.
C: Testlerde herhangi bir sorun çıkmaması.
D: Menüsünün sade olması.
E: Bu fiyatta hoparlörlü bir monitör olması.
F: Monitör sesinin gerçekten normal bir monitöre göre yüksek olması.

Beğenmediklerim:
A: Hareket imkanı kısıtlı sadece ileri arkaya hareketi var.
B: Parlaklığı kısmen düşük geldi.
C: Monitörün arka kasasının normal bir monitörün 1.5-1.75 katı olması.
D: DP kablosu ile gelmemesi.
E: Menu tuşlarının arkada olması.

Açıkçası incelemesi olmadan aldım ve bir kumar oynadım. Bu kumarın tuttuğunu hissediyorum. Bundan sonra bu fiyat bandında ASUS VP249QGR olan modeli önermeyeceğim. Daha fazla denememi istediğiniz şey var ise yazabilirsiniz ekleme yaparım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
IMG_20240228_190438.jpg

Hocam ghosting testini evet ufoyu takip ederek yapıyorsunuz ancak bu yeterli değil. Yaptıktan sonra VLC gibi bir programda ya da youtubeda kare kare inceleyerek en iyi kareyi seçip resmini paylaşmanız gerekiyor (Genelde . , tuşlarıyla kare kare atlar.), videoyu komple değil. En iyi kareyi anlamak için aradaki siyah kısmı kullanmalısinız. Yuksrıda gördüğünüz gibi çizgiler dik olmalı. Çünkü göz ile ufoyu takip ettiğinizde de çizgiler böyle dik olur.

Youtuberlara beş çeker bir test yapmışsınız. Güzel bir karesini paylaşmak kaldı bana. Tek sıkıntı görüntü kalitesinin fazla düşük olması. Elinize sağlık. Ancak biraz daha yükske kalite varsa onu paylaşırsanız sırf ghosting testindej dolayı bile çok faydalı inceleme denir 🤌
Edit: whatsapp yazıyor görüntü kalitesi o yuzden bu kadar bozulmuş.
 
Eki Görüntüle 2128460
Hocam ghosting testini evet ufoyu takip ederek yapıyorsunuz ancak bu yeterli değil. Yaptıktan sonra VLC gibi bir programda kare kare inceleyerek en iyi kareyi seçip resmini paylaşmanız gerekiyor. Videoyu komple değil. En iyi kareyi anlamak için aradaki siyah kısmı kullanmalısinız. Yuksrıda gördüğünüz gibi çizgiler dik olmalı. Çünkü göz ile ufoyu takip ettiğinizde de çizgiler böyle dik olur.

Youtuberlara beş çeker bir test yapmışsınız. Güzel bir karesini paylaşmak kaldı bana. Tek sıkıntı görüntü kalitesinin fazla düşük olması. Elinize sağlık. Sadece ghosting testi için bile faydalı denecek inceleme 🤌
Kullandığım telefon kaynaklı maalesef yüksek kaliteli çekemiyorum. Bunları bilmiyordum hocam teşekkürler. Bundan sonra dikkat edeceğim.

Whatsapp uyarısını yeni gördüm. Yeni bir video eklemeyi deneyeceğim.
 
Kullandığım telefon kaynaklı maalesef yüksek kaliteli çekemiyorum. Bunları bilmiyordum hocam teşekkürler. Bundan sonra dikkat edeceğim.
Test güzel zaten hocam yanlış anlasilmasın. Kareyi sizin videodan aldım. Doğru bir kare. Sadece görüntü kalitesi kötü. O da whatsapptan mı paylaştınız ne yaptıysanız o bu kadar bozmuş.
 
Test güzel zaten hocam yanlış anlasilmasın. Kareyi sizin videodan aldım. Doğru bir kare. Sadece görüntü kalitesi kötü. O da WhatsApp'tan mı paylaştınız ne yaptıysanız o bu kadar bozmuş.

Linki yenilemek için rapor gönderdim hocam. Birkaç dakika içinde yenilenir.

Yenilendi.
 
5.png

Kısıtlı zamanda bu kadar oldu. Görüntü kalitesi hala yetersiz ama böyle bile gayet iyi bir test. Elinize sağlık.

Ghosting her monitörde olur. Yani pratikte asla sıfır değildir. Önemli olan gözle görebildiğiniz ne kadar olduğudur. Görüntü kalitesinden çok belli olmuyor ama gördüğüm kadarıyla en üstteki ufoların sarı kısmının arkasında hafif, ortadakinin aynı yerinde çok hafif ghosting var. 180Hz'in yenileme döngüsünün 5,55ms olduğunu düşünürsek tahminen bazı siyah süreleri 8~10ms civarı olsa gerek.
Yanlış anlaşılmasın, bu fiyatta bir monitör için gayet başarılı. R25i ya da 24G2SP bundan daha yavaş olsa gerek, tam hatırlamıyorum.

Overdrive ayarınız nedir?
 
Son düzenleme:
Kapalı da kullanıyorum ister iseniz diğer ayarlarla da test edebilirim.

Edit: Extreme mod kullanırken inanılmaz bir ghosting oluyor.
Tamam. 0.5ms GtG olanın 8~10ms siyah olması mantıklı değildi zaten. Modlar off-normal-extreme değil mi? Normal'e alıp testi aynı şekilde yapar mısınız? Bir sıkıntı görmüyorsanız onun da videosunu paylaşın.

Not: extreme'de gördüğunüz ghosting değil inverse-ghosting. Fark ettiğiniz üzere o da rahatsız edici tabii.
 
Son düzenleme:
Servis menusune girip panel bilgisini fotograf cekip paylasir misin? Panelini de ogrenmis oluruz bu firsatla. @FantastikTürk biliyordur Acer servis menusunu acmayi.

Hayirli olsun.
Evet unuttum onu ya... Çok faydalı olur eğer yaparsan @balkann

Joyistick'in hemen üstündeki tuşa basılı tutarken güç tuşuna bas. Ekrana görüntü gelince joyisticke bir sefer bas. Sağ özet ekranı gelince güç tuşunun altındaki tuşa bas. Sol üstte çıkan yazıların fotoğrafını atman gerekiyor.
Not: Bu menüde herhangi bir ayarı değiştirme!
 

Geri
Yukarı