Acer Nitro model cihaza su dökülmesi

Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Az önce içki bardağı gibi bir bardağın 5/1 'i doluyken elim çarptı ve bir kısmı laptopun tam işlemci ve ekran kartı olan bölgesine döküldü. 5-6 saniye içinde kapattım şu an dökülen yerinde selpakla birlikte ters çevrilmiş biçimde duruyor. İçini açıp temizleyemem, bataryayı çıkarma imkanım yok. Bozulur mu laptop?
Laptop: Acer Nitro

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce içki bardağı gibi bir bardağın 5/1'i doluyken elim çarptı ve bir kısmı laptopun tam işlemci ve ekran kartı olan bölgesine döküldü. 5-6 saniye içinde kapattım şu an dökülen yerinde selpakla birlikte ters çevrilmiş biçimde duruyor. İçini açıp temizleyemem, bataryayı çıkarma imkanım yok. Bozulur mu laptop?
Laptop: Acer Nitro.

Kısa vadede çalışsa bile uzun vadede oksitlenme gibi sorunlara neden olabilir? Garantisi varsa göndermenizi öneririm.

Az önce içki bardağı gibi bir bardağın 5/1'i doluyken elim çarptı ve bir kısmı laptopun tam işlemci ve ekran kartı olan bölgesine döküldü. 5-6 saniye içinde kapattım şu an dökülen yerinde selpakla birlikte ters çevrilmiş biçimde duruyor. İçini açıp temizleyemem, bataryayı çıkarma imkanım yok. Bozulur mu laptop?
Laptop: Acer Nitro.

Kurutun güzelce oksitlenme yapmaması için saç kurutma makinesını soğuk kısma alıp 15 cm uzaktan üzerinde biraz gezdirin. 24 saat çalıştırmayın.

Cihaz ıslak ıslak çalıştırılırsa veya güç verilirse kısa devreye kadar varabilir. İyi kurutulmazsa PCB oksitlenebilir. Ek olarak, anında bardağı boş bir alana koyup batarya da dahil cihaz gücünü kestiğinizi varsayıyorum.
@Murat5038 @24099 @Emin Çıtak da bir şeyler söyleyebilir :)

Cihaz ıslak ıslak çalıştırılırsa veya güç verilirse kısa devreye kadar varabilir. İyi kurutulmazsa PCB oksitlenebilir. Ek olarak, anında bardağı boş bir alana koyup batarya da dahil cihaz gücünü kestiğinizi varsayıyorum.
@Murat5038 @24099 @Emin Çıtak da bir şeyler söyleyebilir :)
Gücü kestim ama daha önce laptop açma tecrüben olmadığından hiçbir parçayı çıkaramam. Batarya gömülü olduğundan o da dahil.

Ters çevrili kalsın bir gün sonra kurutma makinesiyle kurutursunuz fazla yaklaştırmadan. Bu zaman içinde batarya ve adaptör sökülmesi lazım tabi.
Mümkünse garantiye göndermeniz yararlı olur ama ücret alabilirler.
Batarya gömülü olduğundan o da dahil.
O zaman garantiye veya bir bilgisayarcıya götürün yakın zamanda temizlesin iyice.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı