Acer Nitro V16 vs Casper Excalibur G870

Bütçe
50000

Colby

Yoctopat
Daha fazla  
İyi forumlar. 45-55bin tl bandında her türlü oyunu sıkıntısız oynayabileceğim bir laptop arıyorum bu iki laptop dikkatimi çekti, hangisi alınır hangisi alınmaz yorumlarınızı bekliyorum.

İşlemcide geneli Ryzen önerdi o yüzden kafam karışık. Bu fiyat bandında bu ikisinden daha iyi bi laptop bulamadım.

Acer Nitro V16 - 4060 / Ryzen 7 8845HS ACER Nitro V16 NH.QRUEY.005 Amd R7 8845hs 16gb 1tb Ssd Rtx4060-8gb Dos 16" Wuxga 165hz Notebook - Fiyatı, Yorumları

Casper Excalibur G870 - 5060 / i7 13620H CASPER Excalibur G870 i7-13620H 16GB 1TB RTX5060 8GB 165Hz 15.6" Freedos Gaming Laptop G870.1362-BF60X-C - Fiyatı, Yorumları

Excalibur fiyat avantajı olmadıgı sürece mantıksız. Dediğim gibi hem crossload limiti yüzünden cpu tam güç çalışamıyor hem de bu yüzden oyunalrda RTX 4060 laptopların bile gerisine düşmüş bazen. LOQ aynı fiyatta kesinlikle daha mantıklı, sırf SSD için Excalibur alinmaz.
Cihaztv kusurları olsa da görebileceğin en objektif kanallardan biridir. Ayrıca G870'i canlı yayında stant açık ve kapalı ayrı ayrı test etmişti diye hatırlıyorum ama odaklanmamız gereken yer bu değil. Ben G870 kullanıcısıyım aynı yorumlar yapıyordum sizinle beraber ama PTM 7950 gibi çok kaliteli macunların bu cihazlarda çok şey başardığını düşünüyorum. Casper 5060 olan modellere PTM7950 ile fabrika çıkışının yapıldığı söylenmiş ve bu kolay kolay pumpout yapan bir macun değil. Macunun pumpout yapması sıcaklıkları çok etkiliyor. Benim başıma gelen hadise buydu, üstüne de sizin gibi karamsarlığa iten yorumlardan dolayı da sorun cihazda sanıyordum. Bakımını kendim yaptıktan sonra cihaz normal dereceleri gördü şu anda da bu cevabı o yüzden yazıyorum. Ama 3 4 ay falan gitti içindeki macun şu an 5. aya gireceğim bakım zamanı geldi diyebilirim muhtemelen 1 ay daha oyalanır yaparım. Bunu da sıcaklıkları takip ederek anlıyorum, Mx6 sürdüm ben bütçem buna yetti. İlk sürdüğümde işlemci 90 derece görmüyordu bile 86 87 gibiydi ekran kartı 76 derece civarıydı şu an arttı. Belki de daha kaliteli soğutmaya sahip cihazlarda bu süre daha da artar.

Buna da şükür diyorum zira gelen yorumlar öyle bir tonda ki ben 100 derece gameplay yapacağım gibiydi.

Casper'ın marka olarak bazı ürünleri gerçekten başarısız buluyorum bu yüzden eleştirilere ve farklı düşüncelere açığım ama bence bu cihaza karşı karalama kampanyaları var. Bahane de hiç değişmez mi ? Klima varmış. Evet oda şartları sıcaklığı etkiler ama CihazTV gibi daha abone sayısı belli bir sayıya ulaşamayan kanallar anca kendini kandırır böyle yaparsa. 🤣

Yerli markaların çoğu aynı durumda. Casper'a özel değil.
Lenovo loq, gameraider veya gigabyte bu üçü arasında kaldım.

Cihaztv kusurları olsa da görebileceğin en objektif kanallardan biridir. Ayrıca G870'i canlı yayında stant açık ve kapalı ayrı ayrı test etmişti diye hatırlıyorum ama odaklanmamız gereken yer bu değil. Ben G870 kullanıcısıyım aynı yorumlar yapıyordum sizinle beraber ama PTM 7950 gibi çok kaliteli macunların bu cihazlarda çok şey başardığını düşünüyorum. Casper 5060 olan modellere PTM7950 ile fabrika çıkışının yapıldığı söylenmiş ve bu kolay kolay pumpout yapan bir macun değil. Macunun pumpout yapması sıcaklıkları çok etkiliyor. Benim başıma gelen hadise buydu, üstüne de sizin gibi karamsarlığa iten yorumlardan dolayı da sorun cihazda sanıyordum. Bakımını kendim yaptıktan sonra cihaz normal dereceleri gördü şu anda da bu cevabı o yüzden yazıyorum. Ama 3 4 ay falan gitti içindeki macun şu an 5. aya gireceğim bakım zamanı geldi diyebilirim muhtemelen 1 ay daha oyalanır yaparım. Bunu da sıcaklıkları takip ederek anlıyorum, Mx6 sürdüm ben bütçem buna yetti. İlk sürdüğümde işlemci 90 derece görmüyordu bile 86 87 gibiydi ekran kartı 76 derece civarıydı şu an arttı. Belki de daha kaliteli soğutmaya sahip cihazlarda bu süre daha da artar.

Buna da şükür diyorum zira gelen yorumlar öyle bir tonda ki ben 100 derece gameplay yapacağım gibiydi.

Casper'ın marka olarak bazı ürünleri gerçekten başarısız buluyorum bu yüzden eleştirilere ve farklı düşüncelere açığım ama bence bu cihaza karşı karalama kampanyaları var. Bahane de hiç değişmez mi ? Klima varmış. Evet oda şartları sıcaklığı etkiler ama CihazTV gibi daha abone sayısı belli bir sayıya ulaşamayan kanallar anca kendini kandırır böyle yaparsa. 🤣

Yerli markaların çoğu aynı durumda. Casper'a özel değil.

İlk olarak PTM ile geliyor yeni Excaliburlar evet ama PTM7950 mi değil mi belli degil. Piyasada birçok PTM var. Excalibur'un bu sene sıcaklık konusunda sırtını dayayabileceği tek sey aPtm ile gelmesi. Eski kasalara göre aman aman bir fark yok. Cihaza 130W Crossload var ve bunu belirli yollarla 150W'ya çıkartmak mümkün. Yinede tam bilmeyem biri ugraşmak ister mi bilemem.

Selamün Aleyküm. Madem düz kullanımda daha iyi niye stantla çekiyor bu adam? Modları telegramdan diyor sponsor aldıklarını o adamdan bakmayın.

150W Crossload ile 130W crossload arasindaki performans farkınida burdan gorebilirsin. Oldukca fark var arada. Sıcaklik konusunda ise Stand Excaliburun alt ızgarası ekstra büyük oldugu için fazla fark ettirebiliyor. Cihaz.TV gerekmedikçe referans alınmamalı bu tarz incelemelerde. Sponsor aldığı için ekstra ekstra övüyor ki sponsor aldığını moderatörleride söylüyor.

Lenovo loq, gameraider veya gigabyte bu üçü arasında kaldım.

Hangi cihazlar acaba? GameRaider piyasada çok yeni, önermiyoruz bu yüzden.

Cihaz. TV gerekmedikçe referans alınmamalı bu tarz incelemelerde. Sponsor aldığı için ekstra ekstra övüyor ki sponsor aldığını moderatörleride söylüyor.

Öncelikle o eleştirdiğin adamın takip etsem bile toplam kaç adet? Casper Excalibur G870 içeriği var söyleyemem o kadar fazla yani. En az 3 4 canlı yayını var ama sizin onu takip etmediğinizi yorumlarınızdan çok net anlıyorum. Bazı videoları veya yayınları sponsorludur bilemem ama olmadığı zamanlar kendisi söyler ya da anlaşılır zaten. Çok fazla içeriği var elbette ama çoğunu gizledi maalesef yani çok da değil artık. Bu yüzden de kesin yargılı ifadeler kullanmamanızı öneriyorum. Ben elimdeki modelle mukayese etmek için takip ettim kendisini. Normalde tanımam etmem. Öncelikle kanalı yeni açıldığında eskilerden kalan satın aldığı ve incelemesini yaptığı eline sorunlu ürün gelen Casper G870 canlı yayını var. O cihaz zaten benim elimdeki modeldi, RTX 4000 serisine ait olması lazım. O yayının sponsorlu olmadığı açık ara belli. Acaba hangi sponsorlu üründe sorunlu ürün incelenmiş? Biri bana gösterebilir mi? Yani hiç mi yüzünüz kızarmıyor arkadaş!
O ürünü hemen sıcaklıkları gösterip iade etti. Fanları ses yapıyordu soğutması çalışsa da. Ondan sonra DDR5 RAM'li 5060 modeli aldı ve gelir gelmez incelemesini çekti sürekli de durum gönderileri paylaştı. Son videolarında da hala kullanıyor olabilir. Casper tarafından ücretsiz verilen veya incelenmesi çekilsin diye yapılan bir kampanya değil diye söylemişti diye hatırlıyorum elinde Acer Nitro laptoplardan biri var Nitro 5 sanırım yanına aldım demişti. RAM'ler 100 derece olduğu an gönderilerle birlikte videolar attı onları gizliye aldı sonra da öyle kısa videolarda değildi onlar, eleştiri de barındırıyordular. Onlara ait canlı yayınlar duruyor mu? Bilmiyorum ama gizliye alması tabii ki hoş değil. Cihaztv çok fazla oynatma listesi gizleme özelliğini kullanan bir kanal. Bu yüzden bu tarz yorumlar yersiz diyebilirim. Yani sponsorlu bir kanalda ben elindeki laptopu eleştiren biri daha önce görmemiştim, mukayese sonucunda da elimdeki modelden ne eksik ne fazlasını söyledi diye düşünüyorum. Bence yalan söylüyorsunuz ama yüzünüzde kızarmıyor.
Hani sorunlu ürün gelmesine rağmen adam inceleme çekeceğim diye emek verdi burada da klima ve soğutucu kullanıyormuş diye eleştiri alıyor ya gülüyorum yani. Klimayı kabul ediyorum ama laptopa 30 40k veren adam soğutucuya da takılmasın yani.

150W crossload ile 130W crossload arasindaki performans farkınida buradan gorebilirsin. Oldukca fark var arada.

Ben şahsi olarak konuşursam burada, ben belki de 130W Crossload'dan daha az W çekebilecek cihazların fiyatına aldım. Yani G870 seçeneklerinizin arasındayken, elinizdeki bütçe ile crossload olarak daha yüksek, anakart yakma sorunu olmayan bir model bakmalısınız işte öyle bir opsiyon yoksa o zaman G870 almalı bir insan. Yani evet bu dediğiniz doğru, cihaz ne kadar serin olursa olsun bu Crossload'dan dolayı kısıyor cihaz kendini o yüzden konu sahibi tercih etsin diye bir takıntım yokta çok fazla çarpıtıyorsunuz bazı şeyleri.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı