Acer Predator Helios 300 vs Lenovo Legion 530

UnluckyGiraffe

Decapat
Katılım
7 Şubat 2019
Mesajlar
10
Merhabalar hepsiburada'da Acer Predator Helios 5.499 TL'ye düşmüş. Sizce bu notebook alınır mı? Acer'in ısınma problemi olduğunu duydum, bu modelde ısınma sıkıntısı var mı? Acer Nitro 5 modelinde ekran panelinin tepki süresi çok kötüydü. Predator modelinin ekran paneli nasıldır? Ayrıca aklımda Lenovo Legion 530'un bu modeli var, geçen KDV indirimiyle 5.800 TL'e düşmüştü. Sizce bu modelin fiyatının düşmesini mi beklemeliyim? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Helios 300 aşırı ısınan bir model, Acer'in geneline bu ısınma sorununu yaymak adil olmaz fakat bu model tam performans çalışırken gerçekten ısınıyor. Isınıp performans kaybı yaşatacak kadar fazla ısınıyor. İyi bir soğutucu ile görece soğuk bir ortamda kullanmak gerekiyor ki ısınıp performansını kısmasın. Undervolt işlemiyle de biraz rahatlatılabiliyor sıcaklıklar. Isınma sorunu dışında iyi bir bilgisayardır. Isınma sorununu kontrol altında tutabilirim derseniz alın, yoksa pişman eder.
Diğer bilgisayar hakkında bir fikrim yok.

Paylaştığınız linkteki ürün i7 7700HQ işlemcili model değilmiş, benim bahsettiğim cihaz i7 7700HQ içeren model. Paylaştığınız linkteki ürün aynı miktarda ısınma sorunu yaşatmayabilir. i5 8300H daha az ısınan bir işlemci.
 
Tepki süresi panelin IPS olması ile ilgili. Renkleri daha iyi veren IPS panellerde TN veya VA panellere göre tepki süresi daha yüksek oluyor. 60Hz bir panelde mevcut tepki süresi bir olumsuzluk yaratmaz. Piyasada daha az renk kalitesi sunup, daha düşük tepki süreli TN panelli ürünler var. Daha pahalı modellerde IPS ve türevi yüksek Hz olanlar da var. GTX 1050Ti ile LoL, CS:GO, Dota gibi oyunlar dışında 144 FPS'leri görmek pek mümkün değil. Yine de bu oyunları çok oynuyorsan Monster, MSI gibi markaların 144Hz ürünlerine bakabilirsin.
 
1050 ti ekran kartı günümüz oyunları için yeterli değil. Bunu bizzat Monster ve Lenovo modellerinde deneyimlemiş biri olarak söylüyorum. Kesinlikle bu ekran kartından uzak durun.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı