Acer Predator Helios Neo 16 vs MSI Katana 17

Onsahurin

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba... Dizüstü bilgisayar almak üzeeyim ve iki model arasında kararsız aldım. 40 yaşındayım ve bugüne kadar kullandığım 8 adet bilgisayarın hepsi MSI markaydı. Artık değiştirmek istiyorum ama yine MSI seçmeli miyim karar veremedim. Aşağıdaki iki ürün arasında kararsız kaldım. Bütçem 55.000-60.00 TL civarı ve üzerine çıkma imkanım yok. Fikir verebilecek deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

@745396 merhaba... Bölümde oldukça yorumunuzu gördüm. Rica etsem benim konum ile ilgili görüşünüzü alabilir miyim? Duruma göre bugün almayı planlıyorum bilgisayarı. Asıl aklıma takılan MSI'dan Acer'a geçişin artısı eksisi ne olabilir? Yıllardır hiçbir sorun yaşamadım MSI ile ilgili. Kafam hep rahattı. Acer'da donanım artısı olduğu için marka değiştirmek adına kendimi ikna etmeye de çalışıyorum :) Bir de bütçem dahilinde Acer'dan başka öneriniz de olabilir mi? Cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Msi sadece adı var. Katanaların ekran kaliteleri de kötü kasa kaliteleri de.

Attığınız Acer laptopun linki çalışmıyor, MSI ise düşük bütçede tercih edilmemesi gereken bir marka. Attığınız Katana modeli de kötü bir model. Bütçeniz dahilinde en iyi seçenek.
GIGABYTE AORUS 16X 9SG i7-13650HX 16GB DDR5 RTX4070 GDDR6 8GB(140 W) 1TB SSD 16" WQXGA 165Hz(Pantone) W11H Gaming Notebook | ITOPYA sepette 52.000TL

Acer linki sorunlu çünkü ben karar veremeden stok bitmiş ne yazık ki :) Hepsiburada ürünü kaldırmış.

Kendi sitesindeki link bu şekilde.

Herkese merhaba... Dizüstü bilgisayar almak üzeeyim ve iki model arasında kararsız aldım. 40 yaşındayım ve bugüne kadar kullandığım 8 adet bilgisayarın hepsi MSI markaydı. Artık değiştirmek istiyorum ama yine MSI seçmeli miyim karar veremedim. Aşağıdaki iki ürün arasında kararsız kaldım. Bütçem 55.000-60.00 TL civarı ve üzerine çıkma imkanım yok. Fikir verebilecek deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

@745396 merhaba... Bölümde oldukça yorumunuzu gördüm. Rica etsem benim konum ile ilgili görüşünüzü alabilir miyim? Duruma göre bugün almayı planlıyorum bilgisayarı. Asıl aklıma takılan MSI'dan Acer'a geçişin artısı eksisi ne olabilir? Yıllardır hiçbir sorun yaşamadım MSI ile ilgili. Kafam hep rahattı. Acer'da donanım artısı olduğu için marka değiştirmek adına kendimi ikna etmeye de çalışıyorum :) bir de bütçem dahilinde Acer'dan başka öneriniz de olabilir mi? Cevaplarsanız sevinirim.

Merhaba hocam. Katana bu fiyatta gereksiz pahalı bence. Kasa orta halli, iyi soğutması var. Paneli kötü. Tercih etmenizi önermem(özellikle bu fiyata) MSI isterseniz sword bakın en azından. Dönem dönem 54K fiyat görmüştüm. Predator hakkında fazla deneyimim bilgim yok. Forumda yaz boyunca önerildi. Olumlu olumsuz yorumlar da var hakkında. Rusya da fazla modeli yok. Olan modeli saçma şekilde pahalı. Arkadaşın paylaştığı Aorus 4070 bence en ideal seçim olabilir. Üst seviye kaliteli bir ürün. 4-5 farklı ürününü kullandım ve hala kullanıyorum. Hiç ciddi sorun yaşamadım. Bu Aorus Predator ve ROG'a en sağlam rakip bence. Şahsi görüşüm olmakla birlikte Predator'den ve ROG'tan çok daha kaliteli bir ürün. Aorus ile ilgili forumda fazlasıyla deneyim, öneri, Rus kullanıcı yorumları, varsa sorunları, inceleme makale paylaştım.
Mevcut indirimle 4070 Aorus çok iyi fiyat. Normal fiyattan satıldığı dönemde 4060 tercih etmek daha iyiydi.
Bu modelde bildiğim 2 sorun var. Birisi kozmetik üretim hatası (adaptör girişi tam oturmuyor, hafif boşluk var) ikinci sorun: Ekranda gri çizgiler (yurt dışında benzer sorun duymadım hiç). Çizgi sorunu yüksek ihtimalle yazılımsal sorun. Belirsiz süreyle kısa süreli çıkabilir. Ya da bu modelde hiç olmaz emin değilim.
Aorus benim gözümde özel bir ürün. Tabiri caizse Maserati gibi. Sizi Gigabyte Control Center biraz zorlayacaktır! (alışması zaman alabilir)
Ürünün göze çarpan artıları fazla.
*Windows 11 + Windows hello.
*1 TB SSD+ gen 4 boş yuva(2280)
* 16 DDR5 5600 RAM. İşlemci yüzünden 4800 MHz. Zaten farkı hissetmezsin.
*Kaliteli kasa (23 model çoğu zaman tamamen metal kasaydı. 24 model metal ve plastik karışımlı iyi bir kasa.)
* Göze hoş tasarım(RGB vs)
*Fantastik bir panel (Dolby HDR, destekli, 400-540 nit parlaklık. %100 sRGB pantone ve X rite kalibre renk (kesinlikle profesyonel işlere ilk etapta uygun! %70-85+ DCI-P3)
*Harika soğutma sistemi.
* Stabil oyun, render performansı.
Gibi açıklayabilirim. Yerli yabancı çok fazla incelemesi var. Göz atabilirsiniz. Türkiye de ve özellikle forumda yakın zamanda popüler oldu. Yeni bir ürün. Ürün şubat ayından beri satışta (yurt dışında)
MSI bütçeye sword, Crosshair, Pulse düşünülebilir. Katana 45k üstü vermek bence gereksiz lüks. Kaliteli model MSI ülkemizde ekstrem pahalı!
Bütçe artırıp(70-75k) 4080 Vector düşünürseniz o da bir seçenek (paneli çok kaliteli değil!)

@mds505 @Save @745396 teşekkürler yorumlarınız için. Sanırım yarın düzenlenecek MSI 20. yıl özel etkinliği dahilinde herhangi bir indirim yakalayabilirsem Katana yerine başka bir model tercih edebilirim. Olmadı en ideal çözüm Aorus gibi duruyor. Yarın karar vermiş olurum.

@mds505 @Save @745396 teşekkürler yorumlarınız için. Sanırım yarın düzenlenecek MSI 20. yıl özel etkinliği dahilinde herhangi bir indirim yakalayabilirsem Katana yerine başka bir model tercih edebilirim. Olmadı en ideal çözüm Aorus gibi duruyor. Yarın karar vermiş olurum.

Göze çarpan MSI olursa paylaşın hocam. Merakla bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı