Acer Predator Helios Neo i7 13700HX Throttlestop ayarları nasıl olmalı?

"Disable Controls" tikini ve "Clamp" tikini kaldır, PL1 ve 2 degerini 220 yap, MMIO lock yap, kaydet, tekrar test yap.
Bu söylediklerinizin ne kadar riskli olduğunu sormak isterim. Bu konularda bilgim yok ama anladığım kadarıyla CPU'nun "normalde" oynanamayacak ayarlarıyla oynamış olacağım. Bu yüzden de şüphe ettim, durduk yere yanlışlıkla bilgisayarı geri döndürülemez bir duruma sokmak istemem.

Bu söylediklerinizin ne kadar riskli olduğunu sormak isterim. Bu konularda bilgim yok ama anladığım kadarıyla CPU'nun "normalde" oynanamayacak ayarlarıyla oynamış olacağım. Bu yüzden de şüphe ettim, durduk yere yanlışlıkla bilgisayarı geri döndürülemez bir duruma sokmak istemem.

Normalde değil zaten Acer kilitlemiş 100W değerine, limiti kaldırıyorsun sadece.

Bir şey olmaz cihaza, en fazla 100 dereceyi geçip kendini kapar.

EC limit değilse 100w limiti kalkar, ec ise yapacak bir şey yok.

CPU varsayılan değere alıyorsun sadece sıkıntı olacağını sanmıyorum. Deneyebilirsin.

@brkdnmz hocam bu konudan devam edelim diğer konudan saptık.

Harika oldu. Ben de bir yandan onu düşünüyordum, "Konudan çok saptık ama şimdi ne yapmalı acaba?" diye :)

Yanlış, MSI cihazın niye 220W o zaman dostum? Lenovo cihazların da aynı şekilde 220W :)

O zaman Acer neden bu modeli böyle bir limitle piyasaya sürdü ki?

Harika oldu. Ben de bir yandan onu düşünüyordum, "Konudan çok saptık ama şimdi ne yapmalı acaba?" diye :)

O zaman Acer neden bu modeli böyle bir limitle piyasaya sürdü ki?

Sadece Acer değil ki HP ve ASUS gibi diğer markalarda limitleyip satıyor. Ucuz soğutma ve anakart kullanıp olması gerekenden pahalı satıp limitli oldugu icinde soğuk gösterip satıyorlar.

Monster, Lenovo (üst segment) ve MSI cihazlarda limit yok, varsa da kaldırılabilir limit.

Buyurun, TPL ekranında söylediğiniz değişiklikleri yapıp tekrar test yaptım :)
1703318416604.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı