Acer Q35T-AM 775 pin DDR2 anakart Quad işlemcileri destekliyor mu?

only_raziel

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Core™2 Quad Q9550 2.83 GHz İşlemci,
Acer EQ35M 775 pin DDR2 Anakart,
4 x 2 GB Kingston DDR2-800 MHz ram (Toplam 8 GB),
480 GB Kioxia Sata SSD + 640 GB WD 7200 rpm HDD,
Asus GTX 760 DirectCU II O.C. GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı,
COUGAR 600W 80+ Güç kaynağı.
Merhaba, Intel Core 2 Quad Q9550 işlemcili DDR2 sistem kullanıyorum. İkinci el ve yedek amaçlı Acer Q35T-AM DDR2 775 pin anakartı satın aldım ama henüz deneme fırsatım olmadı. Bu anakartı özellikle toplam 8 GB DDR2 RAM miktarına kadar desteği olduğu için tercih ettim (4 adet RAM slotu var ve 2 GB DDR2-800 RAM takılabiliyor). İnternette yaptığım araştırmada bu anakartın Intel 775 pin 1333 MHz FSB'ye kadar olan Core 2 Duo işlemcileri desteklediği yazıyor. Peki bu anakartta 1333 MHz FSB destekli Intel Core 2 Quad Q8000 / Q9000 serisi işlemciler çalışıyor mu? Aynı anakartı kullanan/kullanmış arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran Alıntısı.PNG

Olaya yonga seti bazında bakarsak Quad Core işlemci desteği var görünüyor fakat en doğru sonuç için anakartın işlemci destek listesine bakmak gerekli. Anakartın destek listesi de bildiğim akdarıyla yayınlanmamış, internette bulamadım yani, sadece bazı satış sitelerinde Core Duo ibaresi var. Benim tahminim yonga seti teknik olarak Quad Core işlemcileri desteklediğinden dolayı takılır yönünde fakat TPD sınırlaması yoksa tabii. Elinizde zaten Q9550 varmış, deneyip kendiniz anlarsınız zaten :)

Eki Görüntüle 1538466

Olaya yonga seti bazında bakarsak Quad Core işlemci desteği var görünüyor fakat en doğru sonuç için anakartın işlemci destek listesine bakmak gerekli. Anakartın destek listesi de bildiğim akdarıyla yayınlanmamış, internette bulamadım yani, sadece bazı satış sitelerinde Core Duo ibaresi var. Benim tahminim yonga seti teknik olarak Quad Core işlemcileri desteklediğinden dolayı takılır yönünde fakat TPD sınırlaması yoksa tabii. Elinizde zaten Q9550 varmış, deneyip kendiniz anlarsınız zaten :)
detaylı yanıtınız ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. sizinde dediğiniz gibi internette bu anakartla ilgili yeterince bilgi yok. bu anakartın 1066 FSB destekli Core 2 Quad Q6600/Q6700 işlemcileri desteklediğine eminim ama 1333 FSB destekli Core 2 Quad 8000/9000 işlemci ailesini desteklemesi konusunda emin olamadım. ama Q35 çipset işlemci desteğine bakınca bu konuda umutlarım yeşerdi. denedikten sonra sonuçları paylaşırım. çok sağolun

Merhaba, Acer Q35T-AM anakart 2008 yılına ait eski bios sürümü (R01-B2) nedeniyle ilk başta Intel Core 2 Quad işlemciyi tanımadı. İlk önce Core 2 Quad Q8300 (1333 MHz FSB) ile denedim olmadı. Daha sonra Core 2 Duo E7400 (1066 MHz FSB) taktım onu da tanımadı. daha da eskiye gidip Core 2 Duo E4600 (800 MHz FSB) işlemci taktım ve sonunda çalıştı. Bu hayır dua ettiğim eski E4600 işlemci sayesinde anakartın son bios sürümüni bulup (2009 yılına ait R01-C0 bios sürümü) windows üzerinden bios update yaptım ve işlem tamam :)

Eski bir işlemci sayesinde harikalar yarattım. E4600'ün bana yaptığı iyiliği uutmayacağım elimde kalan en eski işlemciydi ayrıca. Yıllar sonra bana faydasının dokunacağını hiç tahmin etmezdim. Gerçekten büyük süpriz yaptı :)

Şu an Acer Q35T-AM anakartımda Q9550 işlemci + 4 x 2GB DDR2-800 ram (toplam 8GB DDR2-800 ram) + 1GB ASUS ENGT 430 ekran kartı takılı durumda. Anakartın en büyük artısı 4 adet ram slotu sayesinde 8GB'a kadar ram desteği sunması. Eski oyunları oynadığım için beni uzun süre idare edecektir. GTA 5'i de 920p düşükte 35 FPS ile oynatabiliyor. Cougar XTC 600W 80+ güç kaynağım da var. İleride Q9550 işlemci yanına GTX 660 almayı düşünüyorum. tam verimlikte besleyebiliyor. Sonuçları paylaşayım istedim :)

detaylı yanıtınız ve yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. sizinde dediğiniz gibi internette bu anakartla ilgili yeterince bilgi yok. bu anakartın 1066 FSB destekli Core 2 Quad Q6600/Q6700 işlemcileri desteklediğine eminim ama 1333 FSB destekli Core 2 Quad 8000/9000 işlemci ailesini desteklemesi konusunda emin olamadım. ama Q35 çipset işlemci desteğine bakınca bu konuda umutlarım yeşerdi. denedikten sonra sonuçları paylaşırım. çok sağolun

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı