Acer şaşırtır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zaman ayırdığınız için sağolun arkadaşlar :)

@onslugh 1 ay oldu, acer laptop kullanıyordun, hala memnun musun herhangi bir problemle karşılaştın mı ? :)

Başka kullanıcı var mı ?

Benim aldığım modelde i5 4210h olanından gold bilgisayardan aldım sana. İyi ve kötü yanlarından bahsedeyim kullandığım süre zarfında.

İyi yönleri
  • Kim ısınıyor diyorsa ya bu laptopu kullanmamıştır ya da eski deneyimlerinden bahsediyordur. Çift fan ve coolboost teknolojisi ile ısınma sorunu yok
  • GTX 860M ekran kartı ile oyunları üst seviyede ve performanslı bir şekilde oynayabilirsin
  • 17,3" ıps fhd ekran çok kaliteli ve şık
  • Ses konusunda 4 hoparlör var ve dolby ses teknolojisi sayesinde oyunda içinde hissediyorsun
  • Klavye hissiyatı çok iyi ayrı zamanda kırmızı led ışıkları var
Kötü Yönleri
  • Harddisk başa bela 5400rpm nedir arkadaş 2500 tl ye hiç yakışmamış ssd olması lazım laptopu frenliyor
  • Wi-fi çekim gücü yerlerde çift anten kullandık demişler çekmiyor resmen o yüzden wifi adaptörü aldım rahatım
  • ekranda ışık sızması olabiliyor bendekinde de var şuan ama pek gözüme çarpmıyor sonuç olara çok üstüne düşersen evhamlı olmaya gerek olmadığını düşünüyorum
  • USB 3,0 ı tam performansı ile kullanamadım ben laptop hdd sinin yazma hızından olduğunu düşünüyorum o yüzden ssd den sonra test etçem
SSD alırsan 2 türlü olabilir ya 2,5" alıp dvd yazıcıyı iptal edip bağlayabilirsin burada yarı yarıya ssd performansı azalacak ya da açacaksın içini m2 msata ssd portuna takacaksın
Üstündeki windows 8.1 ağır geldiği için format attım makine şimdi daha rahat geldi ayrıca dust defender diye bir özellik sayesinde fanlar ters dönerek otomatik temizliyor 3 saatte 1 manuel de yapabiliyorsun. Dersen ki neden monster almadın ben abra v5 1.1 2 yi düşündüm sonra claver kasanın ısınmaya yatkın olduğunu duydum ve tek fana sahipti yazın saç baş yolduran bir laptop kullanmak istemedim. 2. ise monster kalın bir kasaya sahip acer daha ince ve şık kasaya sahip monsterin işlemcisi daha iyi olabilir ama ips ekranlı modeli daha pahalı.

Özet olarak ben bu laptopu alıp içine ssd takarım wifi benim için önemli değil ethernet yada wifi adaptörü alıp kullanırım dersen öneririm. Şahsen ben wifi adaptörü ile masada kullanıyorum. SSD ise Samsung 840 evo alıp dvd yazıcıyı iptal etmeyi düşünüyorum. Aklına Takılan bir soru varsa sorabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce sana ne kadar teşekkür etsem azdır,çünkü bu kadar ayrıntılı bir bilgi bulamamıştım bu laptopla ilgili. SSD ne kadar maliyete olur? Modeme ne kadar uzaklıktasın? Oyunların yanında AutoCad ve Solıdworks kullancam, pc nin hızı etkiler mi? Gömülü pil hakkında ne düşünüyorsun? Hangi oyun kaç fps ve ne kadar sıcaklık? @efe900

www.hizlial.com: Kingston 120GB M.2 Sata 3.0 Ssd (SM2280S3/120G) 10420335 | hızlıal.com m2 msata ssd için bunu eger dvd yerine takcaksan www.hizlial.com: Samsung 120GB 840 Evo Sata3 2.5'' 95K IOPS Ssd Disk (MZ-7TE120BW) bu ürünü tavsiye ederim. Ancak DVD yerine takarsan okuma ve yazma hızı yarıya düşeceğini unutmamalısın. Kendi evimde modem alt kat ve çapraz odadaydı 3 4 diş arasındaydı Asus N14 300 mbps wifi adaptörü ile hallettim o sorunu. Autocad gibi programlar için i7 işlemcili olan modeli daha çok iş görür. Ben sadece i7 ve +8gb ram için 700 tl vermenin pek anlamı olmadığı için i5 lisini aldım. Gömülü pili daha deneyemedim ortalama 3 saat civarı götürür sonuçta 17 inçlik bir ekran var. Gta 4 ü yükledim full ayarlarda oynadım fraps yükleyerek açıkçası bakmadım fps ye oyunu oynatıyorsa problem değil benim için. Tek ve en büyük sıkıntısı Harddisk diyebilirim. Pes 2015 fifa 2015 COD mw3 ve Battlefield 3 ü son ayarlarda sıkıntısız oynadım. Eğer ssd takıp modeme yakın olacaksan öneririm. Bu arada eski laptopum acer 5750g modeliydi ve hala aktif. Acer e tost makinası diyenler olmus. Haklı olabilirler ama ben ne 5750g de nede bunda ısınma görmedim. Ayrıca inceliği ve kadifemsi dokusu diğer ürünlerin önüne geçiyor. MSI ve Monster bazı kasaları clever kullanıcı yorumları kasanın kötü olduğundan bahsetti. Ben o yüzden yanaşmadım. Güzel bir MSI ise fiyat olarak can yakıyor.

Bu modeli kullanıyorum Kasım ayından beri. İleride bir SSD almayı planlıyorum. Isınma problemi yok.

Efe çok aydınlattın beni gerçekten, mediamarktta stokta yok gelsin alacağım...

GTA IV'ü ben cevaplayayım, bende i5 versiyonunu kullanıyorum full ayarlarda 30 FPS sabit şekilde oynatıyor. Dikey eşitlemeyi kapatınca 30-40 arasında geziyor.

Benim aklıma takılan tek sorun Isınma. Acer deyince güvenemiyor insan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenin derim.

taklacii.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı