Acer Swift 3 RAM Mhz ve CL Değerleri

Maiar

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Konu biraz çetrefilli olduğundan lütfen tamamını okumadan cevap vermeyiniz. Mesele şu, yeni bir laptop aldım, Acer Swift 3 SF-314-56 Model. Anakarta gömülü 4GB DDR4 SODIMM RAM mevcut. Ben ek olarak 4GB daha RAM almak istiyorum. Fakat CL değeri ve MHz değerleri ile ilgili kafam karışık.

Öncelikle Windows orijinal, sistemde herhangi crackli veya illegal başka bir şey yüklü değil.

Aida64 ve Cpu-Z işime yaramıyor. Aida farklı değerler verirken CPU-Z sadece RAM'İn boyutunu görüntüleyebiliyor. SPD sekmesi bomboş iken Memory sekmesi sadece boyut gösteriyor. Aşağıda verdiğim fotoğraflarda sorunu anlayacaksınız sizde. Bana RAM'in gerçek hızı ve CL değeri lazım ki uyumlu başka bir RAM modülü alabileyim. Şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkürler.
ram1.jpg
ram2.jpg
ram3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
Merhaba arkadaşlar. Konu biraz çetrefilli olduğundan lütfen tamamını okumadan cevap vermeyiniz. Mesele şu, yeni bir laptop aldım, Acer Swift 3 SF-314-56 Model. Anakarta gömülü 4GB DDR4 SODIMM RAM mevcut. Ben ek olarak 4GB daha RAM almak istiyorum. Fakat CL değeri ve MHz değerleri ile ilgili kafam karışık.

Öncelikle Windows orijinal, sistemde herhangi crackli veya illegal başka bir şey yüklü değil.

Aida64 ve Cpu-Z işime yaramıyor. Aida farklı değerler verirken CPU-Z sadece RAM'İn boyutunu görüntüleyebiliyor. SPD sekmesi bomboş iken Memory sekmesi sadece boyut gösteriyor. Aşağıda verdiğim fotoğraflarda sorunu anlayacaksınız sizde. Bana RAM'in gerçek hızı ve CL değeri lazım ki uyumlu başka bir RAM modülü alabileyim. Şimdiden katkıda bulunan herkese teşekkürler.
Eki Görüntüle 399046Eki Görüntüle 399047Eki Görüntüle 399048
PC'nin icini acıp RAM'lerin üzerindeki kodu öğrenmek gerekir yardımcı olabilmemiz icin. Ya da tek kanal 8 GB RAM al, PC'nin icindeki RAM'i söküp öyle kullan. Daha garanti olur.

Bir de Typhoon Burner deneyelim. Belki o vakit net değerlere ve RAM'in tam serisine ulaşabiliriz.

Maalesef...
PC'nin icini acıp RAM'lerin üzerindeki kodu öğrenmek gerekir yardımcı olabilmemiz icin. Ya da tek kanal 8 GB RAM al, PC'nin icindeki RAM'i söküp öyle kullan. Daha garanti olur.

Konuyu okumadan cevaplamayın dediğimde sizin gibi arkadaşları kastetmiştim. Anakart'a gömülü Ram'i nasıl sökelim sizce? Çift Kanal desteği olan sistemi neden tek kanal kullanayım mesela ?

Dosya Ekleri

• ram4.jpg
    ram4.jpg
    533,5 KB · Görüntüleme: 59
  • ram5.png
    ram5.png
    120 KB · Görüntüleme: 68
Maalesef...

Konuyu okumadan cevaplamayın dediğimde sizin gibi arkadaşları kastetmiştim. Anakart'a gömülü Ram'i nasıl sökelim sizce? Çift Kanal desteği olan sistemi neden tek kanal kullanayım mesela ?
Konuyu okudum, anakarta lehimli deseydin daha açıklayıcı olurdu. CL değerlerini bulman neredeyse imkansız. Ama genelde laptop gibi cihazlarda CL 15 16 16 35 şeklinde oluyor. Ya 4 GB RAM alip denersin ya da iyi bir elektronikçiye lehimli olan RAM'i sıcak hava havyası ile söktürüp 8 GB tek RAM alip kullanırsın aldığın RAM'in kendi CL değeri ile.

Sorun Ramexpert adlı yazılım sayesinde çözüldü. Yazılım Ram'imin model numarasını bulup üreticinin websitesinde olan .PDF dosyasına direkt link verdi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı