Gigabyte GS25F2a renk kalitesi çok kötü

brekay01

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
GS25F2A
Arkadaşlar dün yeni aldığım Gigabyte GS25F2a monitörüm geldi. Bundan önce kullandığım Fazeon X24F240p ve Lenovo R24e monitörlerine göre renkler çok kötü ve parlaklık çok düşük. Bütün OSD menüsünü kurcaladım ama bir türlü çözemedim. Kontrastı arttırınca parlaklık artıyor ama renkler bozuluyor. Ayrıca R24E'nin ve GS25F2A'nın parlaklık değerleri aynı. Onun dışında renkler genel olarak sarımsı, özellikle beyaz hiç beyaz gibi değil. Bu monitörün renklerinin bu kadar kötü olabileceğini düşünmüyorum, deneyebileceğim başka bir şey var mı?

Sarımtırak tonu azaltmak için color temperature kısmına girip Red ve Green değerlerini biraz azaltın.

Windows gece ışığı veya monitör ayarlarından mavi ışık filtresi açıktır belki.
kontrol ettim hocam onları. ayrıca parlaklık daha büyük sorun benim için. X24F240P'nin parlaklığını 60 civarı yapınca birbirlerine yakın oluyolar. X24F240P için itopyada 250 cd/m2 yazmışlar, GS25F2A'nın 300 cd/m2.

Kontrol ettim hocam onları. Ayrıca parlaklık daha büyük sorun benim için. X24F240P'nin parlaklığını 60 civarı yapınca birbirlerine yakın oluyolar. X24F240p için İtopya'da 250 cd/m2 yazmışlar, GS25F2A'nın 300 cd/m2.

Kağıtüstü veriler güvenilir değil.

Rehber de bu durumdan bahsettim.

Görüntü modu olarak ne kullanıyorsunuz? Resim modunu kullanmadıysanız onu deneyin.

Kağıtüstü veriler güvenilir değil.

Rehber de bu durumdan bahsettim.

Görüntü modu olarak ne kullanıyorsunuz? Resim modunu kullanmadıysanız onu deneyin.
genel olarak ayarlar böyle

1763663626857.jpeg

Bütün modları denedim ama hepsinin parlaklık seviyesi düşük. Değerler kağıt üstündekiyle aynı olmasa bile bu kadar düşük olabileceğini sanmıyorum.

genel olarak ayarlar böyle

Eki Görüntüle 2607929

Bütün modları denedim ama hepsinin parlaklık seviyesi düşük. Değerler kağıt üstündekiyle aynı olmasa bile bu kadar düşük olabileceğini sanmıyorum.
Aşırı ayarlama yapmışsınız. Bu kadar aşırı ayarlamalar kontrastı düşürür. Yüksek kontrast insan gözüne daha parlak gelir. Ayrıca bu kadar agresif değerlerin doğru olabileceğini sanmıyorum. Mesela bende de 100 üzerinden ayarlanıyor; kendim Red 98, green 100 ve blue 99 kullanıyorum. Hafif sarımtırak oluyor. Aksi halde gözlerim ağrıyor. Maviyi 100 ve Green 99 sarımtıraklık hiç olmuyor. Ama maviyi 100 yapınca dediğim gibi gözlerim ağrıyor. Hafif sarımtırak kullanıyorum bu yüzden.

Aşırı ayarlama yapmışsınız. Bu kadar aşırı ayarlamalar kontrastı düşürür. Yüksek kontrast insan gözüne daha parlak gelir. Ayrıca bu kadar agresif değerlerin doğru olabileceğini sanmıyorum. Mesela bende de 100 üzerinden ayarlanıyor; ben Red 98, green 100 ve blue 99 kullanıyorum. Hafif sarımtırak. Aksi halde gözlerim ağrıyor. Maviyi 100 ve Green 99 sarımtıraklık hiç olmuyor. Ama maviyi 100 yapınca gözlerim ağrıyor. Hafif sarımtırak kullanıyorum bu yüzden.
Hocam panelde bi sıkıntı olabilir belki çünkü bu değerlere çekmedikçe ekran rahatsız edecek derece sarımsı duruyor. Red 90, green 90 ve blueyi 100 yapıp fotosunu çektim mesela çok belli olmuyor ama hala sarımsı. Soldaki monitör X24F240P bu arada.

1763664875543.jpeg

Hocam panelde bi sıkıntı olabilir belki çünkü bu değerlere çekmedikçe ekran rahatsız edecek derece sarımsı duruyor. Red 90, green 90 ve blueyi 100 yapıp fotosunu çektim mesela çok belli olmuyor ama hala sarımsı. Soldaki monitör X24F240P bu arada.

Eki Görüntüle 2607948
Standart mod için de ayar yapmayı denediniz mi? Bir de onda aynı değerleri girin.

HDR açık mı? Bir de bu ayar açıksa kapatın.
Screenshot_20251120_221858_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg

Diğer monitör de biraz mavimsiyse sarımtırak ton daha da belirgin hale gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı