Merhaba;
Taşınabilir 2in1 veya ultrabook bilgisayara ihtiyacım var ve
fiyat / performans olarak en uygunu '
Acer Switch Alpha 12' gibi duruyor. i3 6100u işlemcili ve i7 6500u işlemcili iki versiyonunu bulabildim. Cihaz ultra taşınabilir
1.3 KG ağırlığında ve Surface Pro 4'e çok yaklaşmış tasarım olarak. İntel'in i serisi işlemcileri bünyesinde barındırmasına rağmen üzerinde herhangi bir fan bulunmuyor ve işlemci ısınmadan dolayı frekansını düşürmüyor. İçerisinde Acer'in tanıttığı
LiquidLoop adındaki
sıvı soğutma yöntemi kullanılmış.
Kullanım senaryosuna gelince: Cihazı kod yazmak (
Visual Studio &
Android Studio), İnternet sayfası tasarlamak,
Autocad ortamında
2D çizimler yapmak,
3Ds Max ve
SketchUp ile araç ve bina 3D modellemesi yapmak,
Unity3D ile
Unreal Engine oyun motorları ile basit 2D & 3D oyun denemeleri yapmak, olabilecek düşük ayarlarda
20-30 FPS değerlerinde oyunlar (
CS:GO + LOL + GTA 5 + Fifa 2016 + Ori And The Blind Fortress + Age Of Empires 3 + Shadow Of Mordor) oynamak.
i3 6100u (2 çekirdek 2.3 GHZ [TurboBoost yok]) - HD Graphics 520 - 1440p IPS ekran - 4GB DDR3 1600 MHz RAM - 128 SSD = 1999 Lira
i7 6500u (2 Çekirdek 2.5 GHZ [TurboBoost 3.1]) - HD Graphics 520 - 1440p IPS ekran - 8GB RAM DDR3 1600 MHz RAM - 128 SSD = 2998 Lira
Geldik can alıcı noktaya işlemcilerin grafik yongaları aynı dolayısıyla grafik performanslarında fark yaratmayacak. Çekirdek sayıları da aynı ancak i7 işlemcinin saat hızı yüksek. Yukarıda saydığım kullanım senaryolarında i3 ile i7'nin farkını nasıl hissederim ? 4 GB RAM yetersiz diyebilirsiniz ancak 4 GB RAM'li cihazlar kullandım pek bir sorun yaşamadım.
İşlemci saat hızı farkına ve + 4 GB RAM'a 1000 lira fazladan ücret ödemek mantıklı olur mu ? Bu fiyatlarda ikisi bir arada ya da aynı ağırlıkta ultrabook alternatif olarak önerileriniz varsa dile getirebilirsiniz.
Cihaz hakkında detaylı araştırma ve inceleme yapmayan arkadaşlar konuyu dağıtmazlarsa sevinirim görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.
Hd 520 Oyun Performansı :
Acer Switch Alpha vs Surface Pro 4 karşılaştırma :
NOT : Türkçe Yazım hatalarımdan ötürü ceza verirken metnimde ki yazım yanlışlarını tarafıma iletmenizi de arz ederim.
Konuya 45 giriş yapılmış ancak ne yorum ne de oylama var, arkadaşlar 2 tane butona basacaksınız fikir sahibi olmama yardımcı olabilirsiniz.
Arkadaşlar i3 modelinin fiyatı 1799 liraya düşürülmüş bu gün arada 1200 lira fark oluştu