Acer teknik servis 2 bin TL iade parası istedi

Hakan54

Decapat
Daha fazla  
Acer teknik servisine cihazımı yolladım, termal macun değişimi fan temizliği ve 1 TB SSD takılacaktı 11 bin TL fiyat söylediler. Ben de cihazın iade edilmesini istedim, 2 bin TL iade parası istediler. Böyle bir hakları var mı? Cihazın garantisi devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce iadesine onay veriyomsunuz dediler evet dedim sonra fiyat istediler.
Durumunu detaylı açıklandırabilirsen yardımcı olur. Önceden SSD takılması için gönderisini sağladığını belirttin. Bu SSD'yi sen mi gönderdin yani sana mı ait yoksa servis kendisi temin edip kendilerinin takması için mi gönderisini onayladın?

"Senin dediğin gibi bu artık "servis" değil; düpedüz soygun. Hele ki o parçaların maliyetini bilen birisiysen, resmen akıl tutulması yaşatıyor.

Vallahi bu tür durumları e-Devlet üzerinden tüketici hakem heyeti'ne taşımak lazım. Belgeyi, faturayı, yazışmayı ekleyip başvuruyorsun, genelde tüketici lehine sonuçlanıyor. Ama uğraşmazsan bunlar böyle devam eder."
Ya da CİMER'e şikayette bulunun.

Durumunu detaylı açıklandırabilirsen yardımcı olur. Önceden SSD takılması için gönderisini sağladığını belirttin. Bu SSD'yi sen mi gönderdin yani sana mı ait yoksa servis kendisi temin edip kendilerinin takması için mi gönderisini onayladın?
Servisin kendisinin temin etmesini istedim

Servisin kendisinin temin etmesini istedim
O halde kendi çıkaracakları fiyat için önceden onay verdin demek oluyor. Bu onaya dair detaylı süreç hakkında yazılı bilgi istemediysen malesef istedikleri fiyatı çıkarabilecekleri gibi iade etmek isteyerek fikrini değiştirdiğinde sözleşmeden dönmenden dolayı para cezası uygulanabilir.

Takmış oldukları SSD sıfır niteliğini kaybettiğini savunarak açacağın her türlü THH dosyası da muhtemelen alehine sonuçlanacaktır. Bu konuda önceden hiçbir ücretini ve detaylarını tam olarak almadığın bir işleme onay vermemen gerekiyordu. Yine de ödemeyi yaparak ardından bu ödemenin iadesi için "yeterli bilgi verilmeden habersiz işlem yapıldığı ve ücret kesildiği" gerekçesi veya benzeri ile THH dosyası açmayı deneyebilirsin ancak burada servisin yaptığı hukuksuz bir işlem yok, fiyat şişirme var ancak hukuksuz değil.

Son düzenleme:
"Senin dediğin gibi bu artık "servis" değil; düpedüz soygun. Hele ki o parçaların maliyetini bilen birisiysen, resmen akıl tutulması yaşatıyor.

Vallahi bu tür durumları e-Devlet üzerinden tüketici hakem heyeti'ne taşımak lazım. Belgeyi, faturayı, yazışmayı ekleyip başvuruyorsun, genelde tüketici lehine sonuçlanıyor. Ama uğraşmazsan bunlar böyle devam eder."

Şikayet edeceğim şimdi.

O halde kendi çıkaracakları fiyat için önceden onay verdin demek oluyor. Bu onaya dair detaylı süreç hakkında yazılı bilgi istemediysen maalesef istedikleri fiyatı çıkarabilecekleri gibi iade etmek isteyerek fikrini değiştirdiğinde sözleşmeden dönmenden dolayı para cezası uygulanabilir.

Takmış oldukları SSD sıfır niteliğini kaybettiğini savunarak açacağın her türlü THH dosyası da muhtemelen alehine sonuçlanacaktır. Bu konuda önceden hiçbir ücretini ve detaylarını tam olarak almadığın bir işleme onay vermemen gerekiyordu. Yine de ödemeyi yaparak ardından bu ödemenin iadesin için THH dosyası açmayı deneyebilirsin ancak burada servisin yaptığı hukuksuz bir işlem yok, fiyat şişirme var ancak hukuksuz değil.

Daha bilgisayara herhangi bir işlem yapılmamıştı ona rağmen istenen fiyat bu.

Şikayet edeceğim şimdi.

Daha bilgisayara herhangi bir işlem yapılmamıştı ona rağmen istenen fiyat bu.
İşlem yapılmadığını ispatlaman gerekiyor. Bunu ispatlayamazsan bir geçerliliği olmaz ve çıkacak ücretlere göndermeden önce onay vermen sebebiyle bağlı olursun.

Ayrıca THH şikayetini servise yönelik servisin kestiği bir fatura olmadan yapamazsın. Sadece ürünün faturası ile satıcı veya ithalatçıya karşı yapabilirsin. Yani 2000 lirayı ödeyerek cihazını geri alman ve bunun faturası ile şikayette bulunman gerekiyor yoksa şikayetin düşürülür.

İşlem yapılmadığını ispatlaman gerekiyor. Bunu ispatlayamazsan bir geçerliliği olmaz ve çıkacak ücretlere göndermeden önce onay vermen sebebiyle bağlı olursun.

Ayrıca THH şikayetini servise yönelik servisin kestiği bir fatura olmadan yapamazsın. Sadece ürünün faturası ile satıcı veya ithalatçıya karşı yapabilirsin. Yani 2000 lirayı ödeyerek cihazını geri alman ve bunun faturası ile şikayette bulunman gerekiyor yoksa şikayetin düşürülür.

Tamamdır teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı