Acer VG272UP vs MSI Optix MAG274R2

Bütçe
3000

unalsert

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Ekran kartım MSI RTX 3060 Gaming X. Şu anda Philips 23.8" 242e2fa ile kullanıyorum. Oyun performansı olarak pek beğenmedim bu yüzden ekran kartıma uygun bir monitör düşünüyorum. Forumlarda RTX 3060 için en ideali 1080p diye yazmışlar, bu yüzden 2K monitörle verim alınamaz mı emin olamadım. Yine de bir 2K modeli bir de 1080p modeli ekran araştırdım. En uygun monitör hangisidir, veya alternatif bu ayarda başka monitörde önerirseniz incelerim. 27" şart değil, 165Hzmin olacak şekilde 24"'te kullanabilirim.

Bütçeniz doğrultusunda, 1080P ideal olur fakat 2K daha iyi (bütçe zorlanırsa) olacaktır.

Acer VG272UP modelinin kullandığı panel, LG 27GL850-B veya Viewsonic VX2758-2KP-MHD modeli ile aynı olduğunu hatırlıyorum fakat OSD menüsü veya yazılım tarafında ne kadar iyidir pek bilemiyorum (VG272UP modelini daha önce araştırmıştım, standı haricinde pekte sıkıntısının olmadığını hatırlıyorum; IPS Glow sorunu için Reddit'e bakınız).

MAG274R2 (Kullandığım model MAG274R) model monitörü, kozmetik açısından veya renk gamutu dolayısıyla güzel buluyorum fakat MSI firmasının monitörlerde engelleyemediği (panel üreticilerinden de kaynaklanıyor olabilir), ölü piksel veya sıkışmış pikselsiz bir
modeline denk gelemedim; pikseli dert etmezseniz, göze hitap eden modellerden biridir diyebilirim.

Bütçeniz dışında, LG 27GL850-B (Standı hoş gelmiyor fakat paneli bir o kadar iyi...Siyahları grimsi vermesinin dışında sorunu yok.) veya MAG274QRF (Tasarım veya profesyonel alanda kullanılıyor. Renk gamutu veya sRGB skalası geniş olduğundan dolayı renk cümbüşü yaşatacak bir monitör. Kötü yanı ise, renklerin gereğinden fazla doygun gelmesi olabilir) öneriyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı