DnamızdakiSaklıSaat
Centipat
Daha fazla
Arkadaşlar, sınav dönemi gibi zor bir dönemden geçiyorum. Çalışmalarım iyi gitsede iyi gitmeyen bir takım sorunlarım var. Hedef konusunda çok aç gözlüyüm. Çocukluk bağlamında sosyal ilişkilerim vasat olduğu için genelde önüme gelen her şeye ilgi duydum ve hiçbir alanda 10 olamadan birçok alanda 5 oldum. Tarihe ilgi duydum, sanata özellikle görsel alana, uluslararası ilişkilerden iktisata, çok olmasa da hukuka ve son dönem 3 yıldır felaket derecede yazılım ve kimya alanı ilgimi çekiyorum. Kendimi net bir şekilde dizginleyemiyorum ve bu da beni her alanda aşağı çektiği gibi sürekli hayallerimi değiştirmeme sebep oluyor. Düşünüyorum ergenlik ve sınav stressine veriyorum. Ama şu var, artık hayat kapımı çalmaya başladı ve ben buna ne yanıt vereceğim bilmiyorum... Kendimi tek bir alana sıkıştırmak istemiyorum. Hangi mesleği seçebileceğim konusunda kararsız ve açgözlüyüm. Bir de her alana aşırı derecede uyum sağlayabilme ve ekip çalışması ruhuna sahip olduğum için her meslekten haz alabileceğimi de ara ara düşünüyorum. Ama şunun da farkındayım, şu an delikanı akıyor damarlarımda ve bunu muhtemelen 15-20 yıl sonra bunu kaybedeceğim. Aynada kendimle yüzleşsemde bir netlik bulamıyorum, böyle bir durumda ne tavsiye edersiniz? Yaşı büyük abilerimin ablalarımın fikirlerine özellikle açığım. Böyle bir durumda bana ne önerebilirsiniz?