Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

Yok abi Chipset ve ramlari soğutmayı düşünmüyorum. Tek pompa üzerinden 360 +240 veya 280 radyatör , CPU, 970SLI soğutma yapacağım. Senin ki kadar çok boru olmayacak. En sadece dolanma olmadan döngüyü yapacağım.

Bu arada XSPC'nin boruları akrilik değil PETG. Yeni gördüm onu biraz araştırdım. Akriliğe göre daha kolay bükülebiliyor, esnek ve sağlam. Ayrıca şeffaflık konusun da akrilik kadar iyi. Yabancı inceleme konuların da vs hep PETG önermişler. Testler karşılaştırmalar yapmışlar. Mastar vs olmadan elleriyle çok düzgün şekilde bükümler yapıyorlar. Akrilik yerine bunu alacağım büyük ihtimal.

Bu pompa konusu hala kafamı kurcalıyor. EK d5 pompa 140 rezervuar ile XSPC d5 pompa 170 rezervuar arasın da 100 TL fark var. XSPC daha ucuz. Fark olarak EK pompası pwm ama önemi yok fan kontrolcü var veya anakart zaten 3 pinede devir kontrolü yapıyor. Ama 140 lık rez. XSPC 170 lik rez. ve 100 TL ucuz. Aralarında ki şöyle bir fark var. EK d5 1500L/h XSPC 1200L/h. Güç farkı var. Ayrıca EK nın rez değiştirilebiliyor. Ekran kartı bloklarını da alınca 250 lik bir rez takılabilirim.

Şuan kafamı tek kurcalayan bu. Gerisinde herşey tamam. Kararlaştırdım herşeyi.
 
Merhaba arkadaslar,
Daha fazla dayanamayip yil sonundaki tatili beklemek yenime hafta sonu tatilinde akrilik borulamaya basladim
 
@Mehmet Emre BOŞÇA, nasıl olmuş bilmiyorum ama, sana cevap vermeyi unutmuşum, af ola kardeşim.
Sanırsam PETG de akrilik tarzı bir malzeme zaten. Ama o biraz daha yumuşaktır. Yani tamamen senin tercihine bırakıyorum.

PWM (Pompa üstündeki kontrolcü) olayı hikaye, geç onu. Zaten dediğin gibi konturlu anakart üzerindeki herhangi bi sokete bağlayarak da yapabilirsin. Ancak saatte 200L. çok da az bi fark değil. Ayrıca ilerde daha büyük bir Rez. takma şansın da oluyor.
Bence burada alınması gereken EK olan. tabi yine de tercih sana kalmış.

@Denklem2a, güzel görünüyor bi de büktüğün köşeleri yakında çekip atabilir misin?
 
@er36po dun aksam anakarti kasaya taktim, bugun oglen siviyi koyup sadece pompayi calistirmaya basladim ve yarin oglene kablolamayi bitirip artik acarim diye dusunuyorum.
Koselerin fotograflarini yarin oglene aratim.

Bir kac kosede cok sorun yasadim elimde 90 derecelik rekorlar vardi isimi cok kolaylastirdilar
 
Önemli değil abi. Ben sürekli etiket atıp rahatsız etmeyeyim diye etiketlememiştim.
Liste tamamiyle hazır abi. Block, radyatör, rezervuar, pompa vs hepsinin siparişini geçtim. Artık bekleyeceğim.
Liste şu şekilde.

Pompa: Swiftech MCP655 G1 4 Portlu Devir Ayarlı Pompa 300 TL Sanalpazar.com'da
Rezervuar: Bitspower Z-Multi 150 Water Tank Rezervuar - Şeffaf 159,50 TL Sanalpazar.com'da
Radyatör: Tahmini Teslimat Zamanı
Block: Aliexpress.com: PC watercooling store üzerinde Güvenilir stok metre tedarikçilerden Raystorm pro su bloğu( intel) siyah Satın Alın
Fittingsler Bitspower, hepsinin linkini atmaya gerek yok.

Boru akrilik olacak. Bakalım Gelsin tüm parçalar montaja başlayacağım.
 
Bu konu gittikçe keyif vermeye başlıyor. Bir sistem toplasakta biz de böyle yapsak
 
Bu konu gittikçe keyif vermeye başlıyor. Bir sistem toplasakta biz de böyle yapsak

Merhaba Emre, ilk basta, bu tip sistemlerin biraz pahaliya patladiginin altinin altini cizmek isterim, diger taraftan cok ama cok zevkli oldugunu gonul rahatligiyla soyleyebilirim.

Acik devre sivi sogutmali bir sistem toplayacak ya da var hazirda kullandigin sistemi sivi sogutma yapacak olursan ve yardima ihtiyacin olursa elimden geldigince yardim etmeye hazir oldugumu bilmeni isterim.
@er36po nunda yardim etmekten kacinacagini sanmiyorum.


Sen bilirsin ama istersen köşelerde rekor kullanma. Kanımca rekorsuz daha bi güzel görünüyor akrilikler.

Merhaba usta
Rekor kullandigim yerler tuplerin ortasi degil, mesela mosped ten rad. e gidecek olan kucucuk tupte 3 tane 90° lik donus yapmam gerekiyordu ben ise elimde var diye bir tane rez. e bir tane de bloga 90 derecelik rekor takip isi kolaylastirdim (foto 5).

Sana bir kac foto hazirladim ama bugun biraz yogun bir gun oldu bu saate kismetmis
Bu arada unutmadan sorayim; senin sistemdeki sivi normal kullanimda kac derecede seyrediyor?

 
Son düzenleme:
Eyvallah usta, mevcut sisteme hiç gerek yok
 
@Mehmet Emre BOŞÇA, CPU bloğuna bayıldım, gerçekten çok güzel bi görüntüsü var. Hayırlı olsun.
Akrilik boruları biraz fazla isteseydin, hani ilk çalışman olacağı için zayiat vermen mümkündür.

@Denklem2a, ilk çalışmanız olduğundan fena değil. Ancak daha iyisini yaparsınız kanısındayım.
Özellikle Rad'den E. kartı bloğuna giren boruyu tekrardan bükün derim.

bendeki sıcaklık konusu şöyle;
  • Boşta 25-35 derece (Bunun hiç önemi yok, oda sıcaklığı neyse o. Ortalama 5-10 derece oda sıcaklığının üstünde olur normal olarak)
  • Yükte 40-55 derece.
  • OC'lu 60-70 derece (Yaklaşık 2 saat oyun oynamada)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…