Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

@Mehmet Emre BOŞÇA, CPU bloğuna bayıldım, gerçekten çok güzel bi görüntüsü var.(y) Hayırlı olsun.
Akrilik boruları biraz fazla isteseydin, hani ilk çalışman olacağı için zayiat vermen mümkündür.

@Denklem2a, ilk çalışmanız olduğundan fena değil. Ancak daha iyisini yaparsınız kanısındayım.
Özellikle Rad'den E. kartı bloğuna giren boruyu tekrardan bükün derim.

bendeki sıcaklık konusu şöyle;
  • Boşta 25-35 derece (Bunun hiç önemi yok, oda sıcaklığı neyse o. Ortalama 5-10 derece oda sıcaklığının üstünde olur normal olarak)
  • Yükte 40-55 derece.
  • OC'lu 60-70 derece (Yaklaşık 2 saat oyun oynamada):)

Bahsettigin boruyu bende cok begenmedim ama suyu doldurdum tekrar bosaltirma bana :)

Ok. Peki sıcaklıklar ne durumda tam olarak? Tabi sistemi çalıştırıp baktıysan eğer.

Oncekinden cok daha iyi durumda; oncelikle anakart su bloklari olmadan 32-37 derece arasindaydi simdi ise 27-33 derece arasinda degisiyor (su an 28 derece)
Anakarti cikardigimda termal macunuda degistirdim ama buyuk bir degisiklik yok normal kullanimda 30-34 derece civarinda oluyordu su anda 33 derecede.
Su ise 29 cerecede ama eskiden suda isi sensorum yoktu ama bence buyuk bir degisiklik olmaz diye dusunuyorum.
Agir yuk ya da OC altinda kullanma firsatim olmadi ama en yakin zamanda once GPU sonra CPU yu OC altinda kullanmaya calisip degerleri gozden geciririm.

Eski sogutma ile arasinda cok bariz fark olarak, bir fanlar daha dusuk seviyede calistiginda isi sorunu olmuyor bu buyuk bir konfor. Ikincisi isi tabiki gorsellik :)

Bir ara bahsettigin boruyu degistirecegim ama ne zaman bilmiyorum :) Hatta bu sefer yukaridaki Rad'dan gelen boru alttaki E.kartindan girip yukaridaki karttan cikacak yani E.kartlarinin altinda ve ustunce 180 derecelik dirsekler yapmayi dusunuyorum, ama acelesi yok :)

Merhaba konuyu yakından takip ediyorum ve çok güzel fikirler veriyor bizlere. Özellikle @er36po sizin fikirleriniz, çalışmalarınız ve tecrübeleriniz, @Denklem2a sizin sisteminiz ve görsel paylaşımlarınız, @Mehmet Emre BOŞÇA sizin de yapmak istediğiniz ve siparişini geçtiğiniz sistem güzel olacak :) Hayırlı olsun. İnşallah ben de bir gün Custom Soğutma olayına gireceğim ve sizden görüş ve önerilerinizi alacağım. İyi sosyaller.

Merhaba konuyu yakından takip ediyorum ve çok güzel fikirler veriyor bizlere. Özellikle @er36po sizin fikirleriniz, çalışmalarınız ve tecrübeleriniz, @Denklem2a sizin sisteminiz ve görsel paylaşımlarınız, @Mehmet Emre BOŞÇA sizin de yapmak istediğiniz ve siparişini geçtiğiniz sistem güzel olacak :) Hayırlı olsun. İnşallah ben de bir gün Custom Soğutma olayına gireceğim ve sizden görüş ve önerilerinizi alacağım. İyi sosyaller.

Merhaba Ekrem, konunun ise yaradigini gormek sevindirici ::ajan: (y)

@Denklem2a, Sisteme + 3-5 Rad daha taksanız bile boştaki değerlere bakarak anlayamazsınız.
Açık ara farkı ancak yük altında ve dahası OC yaptıktan sonra anlarsınız.

O boru içime sinmedi, anlaşılan senin de içine sinmemiş, sen değiş onu en iyisi.:)

@er36po :) Degismeye degisecek ama bu sefer izinde oldugum bir ara bosaltmayi dusunuyorum, bu seferki iki arada bir derede oldu hafta sonu alel acele yapmis bulundum ama elimde yeterince boru var, degistirecem :)

Sicaklik konusundaki yorumun oldukca yerinde fakat zaman bulamadim, dedigim gibi uygun bir zamnada once ekrak kartlari sonrada islemci ile hasir nesir olmayi dusunuyorum. :)

@er36po umarım bir gün benim içinde yardımcı olursunuz. Radyatör, fan ve işlemci bloğu için sıkıntı yok ama boruları bu bileşenlere bağlarken hangi parçaları kullanacağım konusunda tam emin olamıyorum. İngilizcem de pek iyi değil :( ben çizerim Mehmet arkadaşımız gibi siz toparlarsınız tabi yardımcı olmak isterseniz.

@Denklem2a, anladım. Zaten dediğim gibi, ilk çalışman olmasına rağmen gayet iyi. (Akrilik çalışmasında tecrübe edinmek için en az bi 5 metre boru harcamak gerek. Tabi bu kişiye göre değişebilir...)

Yaptığınız onca masraftan sonra sistem iyi bir OC hak ediyor. Aksi taktirde onca masraf yazık olur. Zaten sistemi siz iyi soğuttunuz mu OC için can atar.:)

@68613, uzaktan bakınca kafanız karışıyordur, siz için bi girdiğinizde her şey kendiliğinden ve bizlerin de biraz katkısıyla oldukça kolay olacaktır. Yardım konusunu düşünmeyin, siz hele yapmaya karar verip müsait olun gerisi kolay.:)

@Denklem2a, soğutma farkı ile ilgili, ayrıca bir şey daha yazmak istiyorum:
Beneki kartlardan birisini (Ggabyte Titan Winforce, oldukça kalitesi hafa soğutmaya sahip) sonradan almış ve aynı OC değerleriyle; sıvı soğutma olan max 75 dereceyi bulmuş ancak özel tasarım olan Winforce tam 100 derece görmüştü. Bu aradaki 25 derece bana göre çok ama çok ciddi bi fark. Ancak OC'suz arada bek fark olmazdı. Tabi daha sonra ikisini de S. soğutma yaptım.

@Denklem2a, anladım. Zaten dediğim gibi, ilk çalışman olmasına rağmen gayet iyi. (Akrilik çalışmasında tecrübe edinmek için en az bi 5 metre boru harcamak gerek. Tabi bu kişiye göre değişebilir...)

Yaptığınız onca masraftan sonra sistem iyi bir OC hak ediyor. Aksi taktirde onca masraf yazık olur. Zaten sistemi siz iyi soğuttunuz mu OC için can atar.:)

@68613, uzaktan bakınca kafanız karışıyordur, siz için bi girdiğinizde her şey kendiliğinden ve bizlerin de biraz katkısıyla oldukça kolay olacaktır. Yardım konusunu düşünmeyin, siz hele yapmaya karar verip müsait olun gerisi kolay.:)

@Denklem2a, soğutma farkı ile ilgili, ayrıca bir şey daha yazmak istiyorum:
Beneki kartlardan birisini (Ggabyte Titan Winforce, oldukça kalitesi hafa soğutmaya sahip) sonradan almış ve aynı OC değerleriyle; sıvı soğutma olan max 75 dereceyi bulmuş ancak özel tasarım olan Winforce tam 100 derece görmüştü. Bu aradaki 25 derece bana göre çok ama çok ciddi bi fark. Ancak OC'suz arada bek fark olmazdı. Tabi daha sonra ikisini de S. soğutma yaptım.

Yaklasik 1,5 metrelik boruyu hic ettigimi itiraf etmeliyim :ıslık: ama 90 derecelik rekorlarim olmasaydi rahat 3-5 metre giderdi diye dusunuyorum.
OC oyle oyun felan gibi degilki diyelim "hadi bugun 2 bolum gectim yarin 3. bolume bakaraz", sistemi ilk topladigimda soluksuz iki gun ekran kartlari ile ugrasmistim buna ragmen daha limit performansinin ne oldugundan emin degilim. Bana cok zaman lazim o da bende yok, iki cocuk ev - is derken zaman su gibi gecip gidiyor.
Diger taraftan bu sistemi bir araya getirirken zaten OC ptansiyeli cok yuksek olsun diye ugrastim (laf aramizda tuzluya patladi :) ) ama yapacam, bu sistemi limitlerini zorlamak icin topladim ve zorlayacagim.

Bu 25 derecelik koca fark ustelik ozel tasarimli bir kartta ezber bozan bir durum olmus.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı