@Mehmet Emre BOŞÇA, CPU bloğuna bayıldım, gerçekten çok güzel bi görüntüsü var.Hayırlı olsun.
Akrilik boruları biraz fazla isteseydin, hani ilk çalışman olacağı için zayiat vermen mümkündür.
@Denklem2a, ilk çalışmanız olduğundan fena değil. Ancak daha iyisini yaparsınız kanısındayım.
Özellikle Rad'den E. kartı bloğuna giren boruyu tekrardan bükün derim.
bendeki sıcaklık konusu şöyle;
- Boşta 25-35 derece (Bunun hiç önemi yok, oda sıcaklığı neyse o. Ortalama 5-10 derece oda sıcaklığının üstünde olur normal olarak)
- Yükte 40-55 derece.
- OC'lu 60-70 derece (Yaklaşık 2 saat oyun oynamada)
Ok. Peki sıcaklıklar ne durumda tam olarak? Tabi sistemi çalıştırıp baktıysan eğer.
Merhaba konuyu yakından takip ediyorum ve çok güzel fikirler veriyor bizlere. Özellikle @er36po sizin fikirleriniz, çalışmalarınız ve tecrübeleriniz, @Denklem2a sizin sisteminiz ve görsel paylaşımlarınız, @Mehmet Emre BOŞÇA sizin de yapmak istediğiniz ve siparişini geçtiğiniz sistem güzel olacakHayırlı olsun. İnşallah ben de bir gün Custom Soğutma olayına gireceğim ve sizden görüş ve önerilerinizi alacağım. İyi sosyaller.
@Denklem2a, anladım. Zaten dediğim gibi, ilk çalışman olmasına rağmen gayet iyi. (Akrilik çalışmasında tecrübe edinmek için en az bi 5 metre boru harcamak gerek. Tabi bu kişiye göre değişebilir...)
Yaptığınız onca masraftan sonra sistem iyi bir OC hak ediyor. Aksi taktirde onca masraf yazık olur. Zaten sistemi siz iyi soğuttunuz mu OC için can atar.
@68613, uzaktan bakınca kafanız karışıyordur, siz için bi girdiğinizde her şey kendiliğinden ve bizlerin de biraz katkısıyla oldukça kolay olacaktır. Yardım konusunu düşünmeyin, siz hele yapmaya karar verip müsait olun gerisi kolay.
@Denklem2a, soğutma farkı ile ilgili, ayrıca bir şey daha yazmak istiyorum:
Beneki kartlardan birisini (Ggabyte Titan Winforce, oldukça kalitesi hafa soğutmaya sahip) sonradan almış ve aynı OC değerleriyle; sıvı soğutma olan max 75 dereceyi bulmuş ancak özel tasarım olan Winforce tam 100 derece görmüştü. Bu aradaki 25 derece bana göre çok ama çok ciddi bi fark. Ancak OC'suz arada bek fark olmazdı. Tabi daha sonra ikisini de S. soğutma yaptım.