Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

@er36po hocam sıcaklıklar daha düşük çıktı. Gpu1:19 Gpu2:20 Gpu3:22 Cpu:27
Hava sıcaklığı daha düşük tabi şuanda. %30 su var bunda.
Harika.(Uğraşınıza da değiş hani) Yük altında da baktınız mı? Gerçi bu durumda yük altında da 40 dereceyi geçeceğini sanmıyorum.

Harika.(Uğraşınıza da değiş hani) Yük altında da baktınız mı? Gerçi bu durumda yük altında da 40 dereceyi geçeceğini sanmıyorum.
Hocam bu zaten yük altında. 30dk. Yük altında değil iken 2-3 derece. Sabaha kadar açık bıraktım 55 derece olmuş. Yani sıcaklık belli bir yerden sonra sürekli artıyor. Çok can sıkacak kadar değil. Fakat 2-3 gün render alırsam tehlikeli olabilir. Balkondaki radyatöre fan nası takılır orası muamma olur gerekirse.

Bide meraklı bakışların hedefi radyatörler balkonun demirlerine tutturdum.

Bu degerler oldukca guzel tebrikler.
Su anda % 30 civarinda su var oyle değil mi?
Aynen hocam. Fakat sanki saf antifiriz daha iyidi. Bidaha uğraşamam iyi böyle. Hava gece -3 oldu 0 derece gördüm işlemcide.

@Range.. bu gerçekten harika... Hele bi de kışın ortasında hiç düşünemiyorum, ver dibine kadar OC'i. Ben de mi öyle yapsam ne.
Hocam bi kaç duvar delerseniz neden olmasın.

Adamın biri o cold buga düşer kışın boot edemezsin ısıtman gerekir falan dedi korktum. Ama o eski nesil işlemcilerde varmış heralde. Bunlarda çözmüşler onu.

Hocam bi kaç duvar delerseniz neden olmasın.
Hanım gebertecek beni yahu. İyisi mi Yeni bi eve taşınıp ama öncesinde altyapıyı kurayım.

Adamın biri o cold buga düşer, kışın boot edemezsin ısıtman gerekir falan dedi korktum. Ama o eski nesil işlemcilerde varmış heralde. Bunlarda çözmüşler onu.
Onlara sıvı azot kullananlar ne yapıyor diye sorsaydınız keşke. Düşünün -150 derece?

Hanım gebertecek beni yahu. İyisi mi Yeni bi eve taşınıp ama öncesinde altyapıyı kurayım.
Hocam bende tam onu diyecektim. Önce kendinize dikkat edin. Ben evin içini baya bi pislettim. Hem acemilikden hemde cidden pis. Duvar kır sıvı yere dökülsün pompa kaçırsın. Can sağlığı önemli.

Hocam sizide çok meşgul ettim ama ben VRAM'leride soğutmak istiyorum. Onları nasıl yapabilirim?

Sizin blokların haricinde arka plaka (Backplate) yok mu? Bloklar zaten GPU tarafındaki VRAM'leri soğutuyor.
Hocam ben RAM'lerin hafızalarını kasıt ettim yanlış tabir oldu heralde. Birde CPU'nun güç beslemelerini falan. Varsa PSU'yuda. Yani hocam tamamen sıvı soğutma mümkünmü?

@Range.. RAM'leri de soğutmanız mümkün tabii. Hatta PC'nizde ne kadar donanım varsa hepsini soğutabiliyorusunz, buna PSU'da dahil.
Yalnız, bana soracak olursanız, RAM'ler ve PSU için gerek yok, sonuçta bunlar çok aşırı ısınmıyor. Ama benimkiler biraz fazla ısınıyor diyorsanız elbette onları da soğutabilirsiniz.
Benim size asıl önerim: Anakartı (Chipset, K. köprüsü, vs.) soğutmanız. Hani, CPU, GPU'yu siz -derecelerde tutsanız bile anakart özellikle OC esnasındaki aşırı ısısı diğer donanımın da yavaşlamasına neden olacaktır. Bunu bizzat denedim...

Bende onu soruyorum hocam işte chipseti soğutacak bir plaka göremedim PSU'yuda bunları nasıl temin edeceğim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…