Açık Devre Sıvı Soğutma (Custom Watercooling) Sohbet Köşesi

Hocam 117$ kargo istiyolar normal mi?
Hiçte normal değil, o ne ya öyle. @Mehmet Emre BOŞÇA'nın da dediği gibi, ürünleri piyasadan ucuza satıyorlar ancak kargo ücretini fazla tutuyorlar.
İsterseniz siz de biraz araştırın, belki başka yerde daha ucuza temin edebilirsiniz.
 
Hiçte normal değil, o ne ya öyle. @Mehmet Emre BOŞÇA'nın da dediği gibi, ürünleri piyasadan ucuza satıyorlar ancak kargo ücretini fazla tutuyorlar.
İsterseniz siz de biraz araştırın, belki başka yerde daha ucuza temin edebilirsiniz.
Tamam hocam. Başka bildiğiniz site varsa size zahmet olmazsa verin hocam. 50$ falan olsa neyse hadi yine. Set kadar kargo nerdeyse.
 
Aynen ürünler uygun ama kargodan seviyorlar resmen. Ben Aliexpress.com dan güvenilir satıcılardan sipariş verdim. Kargo ücretleri çok uygun oluyor. En yavaşta baya uygun ama işte 2-3 hafta bekletir en az.
Bende tüm siparişleri verdim ufak tefek değişimlerle ve şimdi beklemedeyim. Herşey farklı yerlerden geliyor. :) Beklemek aşırı sıkıcı. @er36po Bu hafta pompa, rez, borular ve rekorlar gelecek bana. Haftaya sanırım fanlar gelir. Ay sonuna da blok ve radyatör.

Bu arada o MSİ 980ti beni çok üzdü ya @Range.. benim 970 leri satıyorum 980ti geçmek için. Görmedim ilanınızı.. Artık Amazon'dan alacağım.

Abi nasılsın? :) @er36po
Blok haricinde her şey geldi. Blok sanırım haftaya gelecek ve tamamlayacağım sistemi. :)
Ufaktan boruları bükme alıştırmaları yaptım fazlasıyla zevkli. :)
Bu arada hemen bir soru soracağım. :) Bu su akış göstergesi çok gerekli birşey mi? Yani olsa ne olur olmasa ne olur?
 
Mehmet, boruların bükümü sana zevkli gelmesine çok sevindim. Bu senin ortaya güzel bir şeyle atacağın anlamına gelir.:)

Su akış göstergesi gerekli ancak olmazsa olmaz değil. Mesela ben kullanmıyorum. Bilirsin o su akış saatinin görevi sıvının akışını izlemek.
Bu bana göre pek önemli değil, sonuçta sıvı akışı durur da ve biz fark etmez isek donanımın ısı artışından hemen anlayabiliyoruz. Yani bana göre gereksiz, ama görsel açıdan hiç fena değil.

Bu arada, teşekkür ederim, ben iyiyim. Seni sormayacağım çünkü an itibariyle yer yüzünün en mutlu insanısın. (y)(İlk akrilik boru bükümüne başladığımda adeta uçuyordum sevinçten.)
 
Anladım, yani dediğin gibi sıvı dolanmasa işlemci vs ısı artışından anlaşılır. :) Çok görsellik yapacağız diye 50-100 TL arası bir para vermeyede gerek yok. :)

Beklediğimden daha kolay oldu. Ben baya zorlanırım diye düşünüyordum ama kolay oldu. :) Blokta gelince artık sistemi tamamlayıp bir konu açacağım. :) Ekran kartı da alıp eklediğimde o zaman gerçek kapışmayı yapacağız. :D

İlk denemeler sonucu. :)
Yorumlarını bekliyorum abi. :) @er36po
rez.JPG

rez 2.JPG
 
Mehmet, biraz daha dar açı verebilir isen ver, kesinlikle sıvı akışını etkilemeyecek.
Bilirsin, benim PC'de soğutulmayan donanım yok, o nedenle boru ve köşe sayısı hayli fazla. Ona rağmen olabilecek en dar açılar verdim ve sıvı akışını neredeyse hiç etkilemiyor. Tabi sistemi ilk çalıştırma dışında. (Hani ilk çalıştırmada hava boşluğu filan var, bunlar biraz geç alınıyor sadece.)

Bir göz at:
20141102_135423-1-jpg.30928
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı