Açık dünya oyunlarında düşük GPU kullanımı

sofaly

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Çizgisel ilerleyen oyunlarda GPU kullanımı ve FPS normal iken açık dünya oyunlarında GPU kullanımı ve haliyle FPS de düşük oluyor. GTA V, RDR2, AC oyunları gibi açık dünyalarda CPU kullanımı 30-40 civarı, ekran kartı kullanımı ise 40-60 civarında geziyor.

Ryzen 5 2600.
2060 Super.
8 GB RAM (arkadaşımdan 8 GB RAM daha alıp 16 denedim fakat hiçbir şey değişmedi, 10FPS bile artmadı).

DDU ile silip temiz kurulum yaptım. Sürücüler güncel.
İşlemci yetersiz diyecek arkadaşlar fakat internetteki benchmarklarda Ryzen 5 2600 RTX 2070'i zorlanarak da olsa besliyordu.

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Çizgisel ilerleyen oyunlarda GPU kullanımı ve FPS normal iken açık dünya oyunlarında GPU kullanımı ve haliyle FPS'de düşük oluyor. GTA V, RDR2, AC oyunları gibi açık dünyalarda CPU kullanımı 30-40 civarı, ekran kartı kullanımı ise 40-60 civarında geziyor.

Ryzen 5 2600.
2060 Super.
8 GB RAM (arkadaşımdan 8 GB RAM daha alıp 16 denedim fakat hiçbir şey değişmedi, 10FPS bile artmadı).

İşlemci yetersiz diyecek arkadaşlar fakat internetteki benchmarklarda Ryzen 5 2600 RTX 2070'i zorlanarak da olsa besliyordu.

İyi sosyaller.

V-sync açık mıdır?

Merhabalar. Çizgisel ilerleyen oyunlarda GPU kullanımı ve FPS normal iken açık dünya oyunlarında GPU kullanımı ve haliyle FPS de düşük oluyor. GTA V, RDR2, AC oyunları gibi açık dünyalarda CPU kullanımı 30-40 civarı, ekran kartı kullanımı ise 40-60 civarında geziyor.

Ryzen 5 2600.
2060 Super.

İyi sosyaller.
Dalgalanma oluyor mu?
Muhtemelen kullanma ihtiyacı duymuyor , grafikleri en üste çekip çözünürlük arttırmayı dene.

Açık dünya oyunları özellikle işlemciyi çok yoruyor muhtemelen işlemci engeline takılıyor internetten hangi oyunlara baktın bilemem ama özellikle GTA 5 çevre detaylarını yükseltiğinizde işlemciyi sömürüyor resmen.
Darboğaz olabilir evet işlemci %100 değil ama başka bir açıklamasıda yok gibi.
Zaten kendiniz de belitmişsiniz sadece açık dünya oyunlarında oluyor diye
Muhtemelen işlemciden. Başka oyunlarda durumlar nasıl sadece bu oyunlarda mı böyle

Önceki konunuzun birinde 1600x900 monitörüm var demişsiniz sanırım. Grafikleri, çözünürlüğü yükseltmeyi deneyin.

Dalgalanma oluyor mu?
Muhtemelen kullanma ihtiyacı duymuyor, grafikleri en üste çekip çözünürlük arttırmayı dene.

45 FPS varken kullanmaya ihtiyaç mı duymayacak hocam?
Önceki konunuzun birinde 1600x900 monitörüm var demişsiniz sanırım. Grafikleri, çözünürlüğü yükseltmeyi deneyin.
1080p monitörde de denedm hiçbir şey değişmedi
Açık dünya oyunları özellikle işlemciyi çok yoruyor muhtemelen işlemci engeline takılıyor internetten hangi oyunlara baktın bilemem ama özellikle GTA 5 çevre detaylarını yükseltiğinizde işlemciyi sömürüyor resmen.
Darboğaz olabilir evet işlemci %100 değil ama başka bir açıklamasıda yok gibi.
Zaten kendiniz de belitmişsiniz sadece açık dünya oyunlarında oluyor diye
Muhtemelen işlemciden. Başka oyunlarda durumlar nasıl sadece bu oyunlarda mı böyle

Fakat testlerde böyle bir sorun yok
V-sync açık mıdır?
kapalı hocam

Dalgalanma oluyor mu?
Muhtemelen kullanma ihtiyacı duymuyor, grafikleri en üste çekip çözünürlük arttırmayı dene.

Kullanma ihityacı diye bir şey olamaz ekran kartı keyfine göre çalışamaz tam gücünde çalışmak zorundandır kendi kafasına göre bu kadar FPS yeter diyemez belli ki başka bir engele takılıyor ekran kartı.

Testlerde böyle bir sorun yok demişsiniz testden kastınız nedir?
Benchmark mı yoksa oyun testi mi
Oyun testi ise hangi oyun testi.

Kullanma ihityacı diye bir şey olamaz ekran kartı keyfine göre çalışamaz tam gücünde çalışmak zorundandır kendi kafasına göre bu kadar FPS yeter diyemez belli ki başka bir engele takılıyor ekran kartı.
Testlerde böyle bir sorun yok demişsiniz testden kastınız nedir?
Benchmark mı yoksa oyun testi mi?
Oyun testi ise hangi oyun testi.

İnternette yapılan benchmark testleri hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı