HDD ile açık dünya oyunlarında anlık takılmalar normal mi?

Normal şartlarda iyi bir HDD de olsa yeri gelince hem de öyle bir yetmiyor ki. Elimde daha birkaç aylık sıfıra yakın 7200 RPM 256MB cache HDD olmasına rağmen birkaç tane sayılı açık dünya temalı oyunda disk kaynaklı olarak fena takılmalar yaşamıştım. Bu oyunlar: Death Stranding, Kingdom Come: Deliverance ve Marvel's Avengers olarak kayıtlarıma geçti. Bunların dışındaki sayısız oynadığım oyunda elimdeki diğer WD Blue 7200 RPM & 64 MB Cache'lik olan mekanik disk bile gani gani yeterli gelmişti.

Yalnız sendeki disk epey bir yavaş, normal şartlarda genel olarak takılma, kaplama sorunları veya donma gibi şikayetlerin olması çok doğal.

Bencede haklısınız zaten eski bir HDD olduğu için ne kadar daha yükleyebilsin mapi anlık FPS dropları olması normal geldi bana ileride değiştirebilirim bir SSD şart bu arada sistemim FX 8300-GTX 760 son kez bir error scan yapacağım HDD'me.

Bencede haklısınız zaten eski bir HDD olduğu için ne kadar daha yükleyebilsin mapi anlık FPS dropları olması normal geldi bana ileride değiştirebilirim bir SSD şart bu arada sistemim FX 8300-GTX 760 son kez bir error scan yapacağım HDD'me.

Hocam bütçeniz var ise HDD ve SSD alın. SSD'ye Windows'u HDD'ye oyunları yüklersiniz neden bunu diyorum çünkü SSD Windows'u çalıştırır HDD sadece oyunları. (SSD 120-240 GB olursa eğer dediğim geçerli)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı