Çözüldü Açık lise 8 dönem zorunluluğu var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

canbeyxd

Hectopat

Şu an böyle gözüküyor
10. sınıfta normal liseye geçmiştim bu krediyi yaptıktan sonra fakat 12. sınıfta tekrar açık liseye geçtim 1 ay önce 18 yaşımı doldurdum. Zorunlu olan 12 dersi verdiğimde mezun olacak mıyım?

Çözüm
18 yaşından gün almış ve 18 yaş üzeri öğrenci olduğunuz için 8 dönem zorunluluğu size yok. Aşağıdaki kısımda da toplam dönem 5 yazıyor, zorunlu dersleri verdiğinizde mezun olabilirsiniz. Açık lisede en az 1 dönem okuma şartını da karşılamışsınız.
Hangi aöl türündesiniz?

Normal ise 170 mezun olmuşsunuz. Okumanıza gerek yok fakat meslek ise devam etmeniz lazım.

18 yaşından gün almış ve 18 yaş üzeri öğrenci olduğunuz için 8 dönem zorunluluğu size yok. Aşağıdaki kısımda da toplam dönem 5 yazıyor, zorunlu dersleri verdiğinizde mezun olabilirsiniz. Açık lisede en az 1 dönem okuma şartını da karşılamışsınız.

Çözüm
Hocam o sonradan kaldırılmadı mı? Öyle gördüydüm sanki. İlla toplam 8 fönem okumak şart diye.

@One Face, kaldırılmadı diye biliyorum. Eğer kaynağınız varsa atarsanız sevinirim, yanlış bilgimiz varsa da hemen düzeltelim. Millete yanlış bilgi aktarmış olmayalım.

Hangi AÖL türündesiniz?

Normal ise 170 mezun olmuşsunuz. Okumanıza gerek yok fakat meslek ise devam etmeniz lazım.

Normal düz lise meslek değilim.

Çok teşekkür ederim hocam.

@One Face, kaldırılmadı diye biliyorum. Eğer kaynağınız varsa atarsanız sevinirim, yanlış bilgimiz varsa da hemen düzeltelim. Millete yanlış bilgi aktarmış olmayalım.
''
Açık öğretim lisesinden mezun olabilmek için öğrencinin

• Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri olması, (18 yaş ve üstü öğrencilerimizin ise toplam dönemin en az 5 veya üzeri olması ;5 dönem uygulaması 2023/1 döneminden itibaren kayıt olan öğrenciler için kaldırılmış olup, 2023/1 döneminden itibaren kayıt olan tüm öğrenciler 8 dönem şartına tabidirler.)
  • Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri olması,
  • Ortak derslerin tamamını başarması veya muaf olması, Türk Dil ve Edebiyatı dersinden muafiyet olmaması nedeniyle mutlaka başarılması,
''

4. maddeye bakım hocam. Sıkça Sorulan Sorular.)

Ben eğer açığa geçebilseydim ''İyi babamın sigortasından faydalanabiliyorum okul bitene kadar.'' diye sevindiydim de. İşime geldiydi oradan hatırladım.

@One Face, eski açık lise öğrencileri için hâlâ bu şart geçerli. Sadece 2023/1. dönem ve ondan sonraki dönemlerde kayıt olan 18 yaş ve üzeri öğrenciler için 8 dönem, teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…