Açık lise Avrupa'da geçerli mi?

SansarSansar

Hectopat
Katılım
11 Mayıs 2020
Mesajlar
170
Merhaba, derste fizik hocası açık lise diplomasının Almanya gibi Avrupa ülkelerinde geçerli olmadığını yani açık öğretim lisesinden mezun olup üniversite okumamizin bir anlamı olmadığını söylüyor. Bu doğru mu?
 
Kararınızı bir teknoloji forumundaki rastgele insanların söylediklerine göre mi vereceksiniz? Bu sorunun en net cevabını Avrupa'da gitmek istediğiniz üniversite ya da varsa ülkenin eğitim departmanından alırsınız. Mesela Münih Teknik'in sitesi şu siteye yönlendiriyor orada direkt Türkiye ve Açık Öğretim Lisesi diplomasını seçip bakabiliyorsunuz. Bunları internette direkt kaynağından bulmak hiç de zor değil ve açıkçası buraya sormadan önce insanın aklına gelen bir şey.
 
Hayır arkadaşlar yanlış anlaşılmış ben üniversiteyi burada okuyup bitireceğim daha sonra yurtdışına gitmeyi düşünüyorum ama yurtdışından kabul etmezler dedi lise mezunu olarak gözükmezsin üniversiteye de bakmazlar haliyle dedi derdimi anlatamamisim ayrica bu forumda okul ve eğitim hakkında bilgisi olan bir kaç üye var onların adı şuan aklımda değil
 
Keşke en baştan söyleseydiniz. Akredite bir üniversite mezunu olduktan sonra lise kimsenin umrunda olmaz. Fizik hocanız ya yanılıyor ya da sizi korkutmaya çalışıyor.
 
Bazı okul hocaları, öğrencileri okulda tutabilmek için türlü türlü yöntemler deniyor. Öğrenciler de açık lise sisteminin avantaj olduğunun farkında ve son zamanlarda açık liseye geçen öğrenci sayısı da oldukça fazla. Açık lise sistemi hakkında okulunuzun söylediklerine pek aldırış etmeyin.
 
Hayır arkadaşlar yanlış anlaşılmış ben üniversiteyi burada okuyup bitireceğim daha sonra yurt dışına gitmeyi düşünüyorum ama yurt dışından kabul etmezler dedi lise mezunu olarak gözükmezsin üniversiteye de bakmazlar haliyle dedi derdimi anlatamamisim ayrica bu forumda okul ve eğitim hakkında bilgisi olan birkaç üye var onların adı şu an aklımda değil.

Yurt dışına gittiğinde lisene bakilicagini zannetmiyorum.
Soruna gelirsek açık lise Türkiye'de bulunan bir sistem zamanında okul okuma sansi olmamis insanlar icin var.
Başka ülkelerde bu sistem yok diye biliyorum.
 
Merhaba, derste fizik hocası açık lise diplomasının Almanya gibi Avrupa ülkelerinde geçerli olmadığını yani açık öğretim lisesinden mezun olup üniversite okumamizin bir anlamı olmadığını söylüyor. Bu doğru mu?
Dogru degil reis Acik lise, bir orta ogretim kurumudur. Hocaniz sizin gibi ogrencileri kaybetmek istememis olabilir. Ben olsam umursamazdim.

Ayrica, Greencard'a basvurmak icin lise diplomasi gerekiyor ve ben acik ogretim lisesi mezunuyum. Yani Amerika kabul ediyor ;) Hocanizin kafasi iyiymis...

Teknoloji forumundaki rastgele adamlara guvenme diyen elemana da buradan selam yollayayim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı