Çözüldü Açık lise ders tercihleri neye göre yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Sayısalım neye göre ders tercih etmem lazım?

Dersin yanında ortak ders yazanları alman gerekiyor. O kısmı atarsan daha net yardımcı olabilirim.

Seçtiğim derslerin OBP'ye ek bir katkısı var mı?

Seçtiğiniz her ders OBP'yi etkiler. Dersin kredisini haftalık ders saati olarak düşünebilirsiniz, değeri o kadardır.

Sanırım 2. dönem dersleri de 1. dönemde verilebiliyormuş bunun artısı eksisi var mı?

18 yaş ve üstü öğrenciysen dönem okuma zorunluluğu 8'den 5'e düşüyor. Açık öğretim lisesinde 18 yaş ve üstü öğrencilerin dönem okuma zorunluluğu 5 dönemdir. 12. sınıfın ilk dönemi açık liseye geçtiğini varsayıyorum. Eğer 18 yaş ve üzeri öğrenciysen ve zorunlu derslerin hepsini alabiliyorsan tek dönemde okulu bitirebilirsin. Açık öğretim lisesinde dönemlik en fazla 35 kredilik ders seçilebiliyor ve 12 tane de ders seçebiliyorsunuz en fazla.
Sayısalım neye göre ders tercih etmem lazım?

Dersin yanında ortak ders yazanları alman gerekiyor. O kısmı atarsan daha net yardımcı olabilirim.

Seçtiğim derslerin OBP'ye ek bir katkısı var mı?

Seçtiğiniz her ders OBP'yi etkiler. Dersin kredisini haftalık ders saati olarak düşünebilirsiniz, değeri o kadardır.

Sanırım 2. dönem dersleri de 1. dönemde verilebiliyormuş bunun artısı eksisi var mı?

18 yaş ve üstü öğrenciysen dönem okuma zorunluluğu 8'den 5'e düşüyor. Açık öğretim lisesinde 18 yaş ve üstü öğrencilerin dönem okuma zorunluluğu 5 dönemdir. 12. sınıfın ilk dönemi açık liseye geçtiğini varsayıyorum. Eğer 18 yaş ve üzeri öğrenciysen ve zorunlu derslerin hepsini alabiliyorsan tek dönemde okulu bitirebilirsin. Açık öğretim lisesinde dönemlik en fazla 35 kredilik ders seçilebiliyor ve 12 tane de ders seçebiliyorsunuz en fazla.

Çözüm

22 Eylül 2005 doğumluyum hocam.
Yani 16-17 yaşındayım.
Ortak dersleri attım.

Hocam demek istediğim fazladan ders seçersem OBP artar mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-09-12-11-40-00-064_pure.lite.browser.jpg
    Screenshot_2022-09-12-11-40-00-064_pure.lite.browser.jpg
    82,1 KB · Görüntüleme: 59
  • Screenshot_2022-09-12-11-39-55-968_pure.lite.browser.jpg
    Screenshot_2022-09-12-11-39-55-968_pure.lite.browser.jpg
    87,2 KB · Görüntüleme: 42
  • Screenshot_2022-09-12-11-39-44-532_pure.lite.browser.jpg
    Screenshot_2022-09-12-11-39-44-532_pure.lite.browser.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 36
  • Screenshot_2022-09-12-11-39-34-116_pure.lite.browser.jpg
    Screenshot_2022-09-12-11-39-34-116_pure.lite.browser.jpg
    83,8 KB · Görüntüleme: 56
Alman gereken zorunlu derslerin yanı sıra seçmeli ders de alabilirsin. OBP'ye katkısı olacaktır dersini yüksek tutman durumunda ve dönemlik 35 krediyi, 12 dersi aşmayacak şekilde ders seçimi yapabilirsin :)

Alman gereken zorunlu derslerin yanı sıra seçmeli ders de alabilirsin. OBP'ye katkısı olacaktır dersini yüksek tutman durumunda ve dönemlik 35 krediyi, 12 dersi aşmayacak şekilde ders seçimi yapabilirsin :)

Tamam hocam teşekkür ederim.
OBP ' mi etkileyen tek durum sınav notlarım o zaman doğru mu anladım?
Sayısala da aynı puan sözelede.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı