Açık lise kaç yılda biter?

deniz.87

Attopat
Arkadaşlar 10. sınıfta kaldım,

1: Açık liseyi 2 yılda bitirebilir miyim? Ya da en kısa ne kadar zamanda bitirebilirim.

2: Açık lisede ne tür dersler var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Örgün öğretimde eğer ki notlardan dolayı kaldıysan açık lise 5-6 yılda biter
Örgün öğretimde bazen sevdiğimiz hocaları dinliyoruz bazen derste uyusak bile kulağımıza bir şeyler gidiyor sen evde tek başına ders çalışmakla imkanı yok geçemezsin zaten ders çalışabileceğine de inanmıyorum gezmek dolaşmak ev işi falan derken derse pek vakit kalmıyor önerimi sorarsan okula devam etmen ben de 1 sene okulda kalmıştım şimdi geriye bakıyorum ve diyorum ki iyi ki kalmışım. Hayat tecrübelerden ibarettir.

Örgün öğretimde eğer ki notlardan dolayı kaldıysan açık lise 5-6 yılda biter.
Örgün öğretimde bazen sevdiğimiz hocaları dinliyoruz bazen derste uyusak bile kulağımıza bir şeyler gidiyor sen evde tek başına ders çalışmakla imkanı yok geçemezsin zaten ders çalışabileceğine de inanmıyorum gezmek dolaşmak ev işi falan derken derse pek vakit kalmıyor önerimi sorarsan okula devam etmen ben de 1 sene okulda kalmıştım şimdi geriye bakıyorum ve diyorum ki iyi ki kalmışım. Hayat tecrübelerden ibarettir.

Yok ben devamsızlıktan kaldım yoksa 1.dönem ortalamam 96'dı yani evden çalışabilirim.
Peki 2 yılda biter mi?

Yok ben devamsızlıktan kaldım yoksa 1.dönem ortalamam 96'dı yani evden çalışabilirim.
Peki 2 yılda biter mi?
2 yılda bitebilir. Sana kalmış bir iş aslında. Krediyi geçip zorunlu derslerini verirsen biter.

Hocam detay verebilirmisiniz bu açık lise sınavları hakkında mesela yılda kaç sınav oluyor? Örgün eğitim gibi 2 tane dönem mi var
Yılda 2 dönem oluyor. İki dönemde de her dersin sınavına 1 kere girebilirsiniz. Yani senede bir dersin 2 kere sınavına girersin. oluyor bir de artıdan ara dönem gibi bir şey var o da mezun olacaklar ama kredi puanı yetmeyenler için oluyor genelde.

Yılda 2 dönem oluyor. İki dönemde de her dersin sınavına 1 kere girebilirsiniz. Yani senede bir dersin 2 kere sınavına girersin. Oluyor bir de artıdan ara dönem gibi bir şey var o da mezun olacaklar ama kredi puanı yetmeyenler için oluyor genelde.

Cevap için çok sağ olun ama son bir sorum daha var açık lise sınavlarındaki yüz yüze işi nasıl tam olarak örgünde tüm sınavlar yazılı klasik sorulardı açık lise sınavları da aynı şekilde klasik sorular mı yoksa test mi?

Cevap için çok sağ olun ama son bir sorum daha var açık lise sınavlarındaki yüz yüze işi nasıl tam olarak örgünde tüm sınavlar yazılı klasik sorulardı açık lise sınavları da aynı şekilde klasik sorular mı yoksa test mi?
Onu bilmiyorum. Yeni okul sezonu açılınca göreceğiz. O da Eylül'de biliyorsunuz ki. Sen açıkta mısın? Nasıl geçtin?

Onu bilmiyorum. Yeni okul sezonu açılınca göreceğiz. O da eylül'de biliyorsunuz ki. Sen açıkta mısın? Nasıl geçtin?

Hocam ben sınıf tekrarı olunca geçtim şu an 10.sınıftayım (kaldığım için) zaten bu sebeple size sordum ben 2 yılda bitirmek istiyorum kasım doğumluyum 18 yaşında bitirirsem 2026 da YKS sınavına girebilirim zaten benim açık lisede vereceğim 3 sınıf olacak galiba 10, 11, 12.

(Ben ders notu ile değil devamsızlık ile kaldım)

Hocam ben sınıf tekrarı olunca geçtim şu an 10.sınıftayım (kaldığım için) zaten bu sebeple size sordum ben 2 yılda bitirmek istiyorum kasım doğumluyum 18 yaşında bitirirsem 2026 da YKS sınavına girebilirim zaten benim açık lisede vereceğim 3 sınıf olacak galiba 10, 11, 12.

(Ben ders notu ile değil devamsızlık ile kaldım)
Hocam açık lisede sınıf yok dönem var dediğim gibi. 2 dönem 1 sınıf ediyor. Açık lisede kalma diye bir şey yok ve evet vereceğiniz 3 sınıf var yani bu da 6 döneme tekabül ediyor yani 3 sene. Siz o ara dönemlerle birlikte 2 sene de bitirebilirsiniz diye umut ediyorum.

Siz 1 sene kalıp mı geçtiniz açığa? Okuldan belge verdiler mi açığa geçmek için, yani halk eğitim merkezinden hangi belgeyi istediler?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı