Açık lise kaç yılda biter?

Hocam yarın 17 oluyorum, hata mı yaptım 🥺

Hocam aralık ayında yeni döneme girince döne yenileme olacak o sırada dönem sayınız 5'e düşecek ancak mezun olmayacaksınız çünkü zorunlu derslerinizi de bitirmek zorundasınız sonrasında mezun olursunuz.

18 zorunlu dersiniz var aralıkta 12 tane vereceksiniz zaten siz 2025 Mart ayında mezunsunuz hocam.

Hocam aralık ayında yeni döneme girince döne yenileme olacak o sırada dönem sayınız 5'e düşecek ancak mezun olmayacaksınız çünkü zorunlu derslerinizi de bitirmek zorundasınız sonrasında mezun olursunuz.

18 zorunlu dersiniz var aralıkta 12 tane vereceksiniz zaten siz 2025 Mart ayında mezunsunuz hocam.

Hocam bana hepsini seçtirmedi zorunlu derslerin sadece 5. dönemi seçebildim.

Evet hocam doğru önce alt dönemi vermeniz gerekiyor yani örneğin felsefe 1 ile 2 dururken felsefe 3 ve 4Ü vermezsiniz bu sebeple 12 ders olmamış olabilir ama.

Hocam belki bende 8 dönem olduğu için 6, 7, 8'i seçtirmemiştir.

Screenshot_2024-09-09-14-22-20-51_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

Hocam ben 18 yaşındayım pazartesi günü geçtim açığa 5. Dönemden başlattı ve zorunlu dönem sayısı 8 dönem gözüküyor. O yüzden o 5 dönem eskide kaldı. 2023, 1 Ocak'tan sonra kayıt olan herkes için zorunlu 8 dönem geçerli. Yani Temmuz'da (3. Dönem'de) mezun olacağım.

Ha birde şu var, emin değilim bundan ama 5. Dönem derslerini Aralık'ta vereceğim Mart'ta 6. Temmuz'da 7. Dönem, 2025 Aralık'ta ise 8. Dönem derslerini vereceğim. Aslında kredi ve dönem şartı tamamlanıyor ama zorunlu ders kalıyor geriye. Onlarda dönem dönem verildiği için yani 5. Dönemde 6. Dönemin sınavına giremeyeceğimiz için En geç Aralık'ta mezun olacağım. @İmamic sende aynı şekilde. Aynı dersler var bende de çünkü sende olduğu gibi.

Hocam ben 18 yaşındayım pazartesi günü geçtim açığa 5. dönemden başlattı ve zorunlu dönem sayısı 8 dönem gözüküyor. O yüzden o 5 dönem eskide kaldı. 2023, 1 Ocak'tan sonra kayıt olan herkes için zorunlu 8 dönem geçerli. Yani Temmuz'da (3. dönem'de) mezun olacağım.

Ha bir de şu var, emin değilim bundan ama 5. dönem derslerini aralık'ta vereceğim Mart'ta 6. Temmuz'da 7. dönem, 2025 Aralık'ta ise 8. dönem derslerini vereceğim. Aslında kredi ve dönem şartı tamamlanıyor ama zorunlu ders kalıyor geriye. Onlarda dönem dönem verildiği için yani 5. dönemde 6. dönemin sınavına giremeyeceğimiz için en geç aralık'ta mezun olacağım. @İmamic sende aynı şekilde. Aynı dersler var bende de çünkü sende olduğu gibi.

Neyse hocam sağlık olsun.

Neyse hocam sağlık olsun.
Aynen. Bi dönem geç bitireceğiz ve üniversite sınavına girebileceğiz ve üniversiteye kayıt olabileceğiz bu arada 2025'de ki. Aralık'ta açığı bitirmek şartıyla tabii ki

O zaman 2026 da YKS var gibi gözüküyor bize.
Büyük ihtimal. 2025 Aralık'ta sınavları verirsek üniversiteye girebiliriz. Bu arada 31 Ocak 2024'e kadar mezun olanlar diye yazmış MEB bu sene. 31 Ocak 2025 olur seneye de büyük ihtimal. Zaten tüm sınavlar sözel ve kolay tak tak geçeriz
Matematik ve fen yok anlamadığım şekilde. Sende de öyle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda her şeyi anlatmış

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı