Çözüldü Açık lise ne zaman bitiyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Arkadaşlar sistemde 110 kredim var ve toplam zorunlu dersim 8. ben 4 dersi vermişim, tahmini hangi sene biter okulum?
Sen zorunlu dersleri bitirmelisin ve kredin 170 olmalı. Toplam dönemin de 17 yaşını geçtiğinde 5 dönem şartına düşer. Yani 17 yaşından sonra dönemin 5 de olsa geçebilirsin. 16 yaşındaysan dönem şartın 8. Ne zaman biteceği sana bağlı bir noktada. Bir sınavda tüm dersleri seçip verirsen geçersin. Ayrıca kalan derslerinle beraber kredin 170'i geçiyor mu, hesapladın mı? Bazılarından muafsın sanırım.

Evet, şimdi değiştirdim. 18 diye biliyordum ama değilmiş. Öğrenim döneminin en az 8 veya 18 yaş üstü üzerine 5 olması gerekiyor. Zorunlu derslerin hiçbirinden kalmamanız gerekiyor. Edebiyat dışı diğer dersleri muaf geçebiliyorsunuz o da sınava 3 kere girmeyip kalırsanız olan bir şey.
5 dönem zorunluluğu yaklaşık aylar önce miydi 1 yıl önce miydi 17 yaşa çekildi. 17 yaş ise bir kişi, dönemi 5 olunca dönem şartı bitmiş oluyor.
 
Sen zorunlu dersleri bitirmelisin ve kredin 170 olmalı. Toplam dönemin de 17 yaşını geçtiğinde 5 dönem şartına düşer. Yani 17 yaşından sonra dönemin 5 de olsa geçebilirsin. 16 yaşındaysan dönem şartın 8. ne zaman biteceği sana bağlı bir noktada. Bir sınavda tüm dersleri seçip verirsen geçersin. Ayrıca kalan derslerinle beraber kredin 170'i geçiyor mu, hesapladın mı? Bazılarından muafsın sanırım.

5 dönem zorunluluğu yaklaşık aylar önce miydi 1 yıl önce miydi 17 yaşa çekildi. 17 yaş ise bir kişi, dönemi 5 olunca dönem şartı bitmiş oluyor.

Şimdi kısaca zamanında sınavları bitirip kredimi tamamlarsam 2025 Ocak veya 2025 Aralıkta mezun olur muyum?
 
Şimdi kısaca zamanında sınavları bitirip kredimi tamamlarsam 2025 Ocak veya 2025 Aralıkta mezun olur muyum?
Evet olursun. Bu yıl bile olabilirsin hatta senin emeğine bağlı. 16 yaşına yeni mi girdin yoksa 17 mi? Temmuz Ağustos ayına kadar 17 olursan falan 3. dönem sınavına da girebileceğin için o zamanda da mezun olabilirsin. Mart, Temmuz ve Aralık'ta sınav var bu yıl. 3 tane sınav senin için yeterli olur sanırım dersin az kalmış zaten 2025'e sarktırmazsın.
 
Evet olursun. Bu yıl bile olabilirsin hatta senin emeğine bağlı. 16 yaşına yeni mi girdin yoksa 17 mi? Temmuz ağustos ayına kadar 17 olursan falan 3. dönem sınavına da girebileceğin için o zamanda da mezun olabilirsin. Mart, Temmuz ve aralık'ta sınav var bu yıl. 3 tane sınav senin için yeterli olur sanırım dersin az kalmış zaten 2025'e sarktırmazsın.

Ben 16ya yeni girdim bir sorun olur mu sanırım 2 sınava girerim 2025 Ocakta biter doğru muyum=
 

Yeni konular

Geri
Yukarı