Çözüldü Açık lise sınav için ders seçme nasıl oluyor?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Yalova/Merkez
Daha fazla  
Meslek
Öğrenciyiz aga.
Arkadaşlar merhaba.
Sınava gireceğimiz dersleri kendimiz seçiyormuşuz bu nasıl olacak.
Bir de diyelim matematiği seçmedim ne olur?
Ne kadar ders seçmem lazım?
Yanlarında bir de dönem yazıyor 1 2 3 diye.
1 seçtim diyelim 2'yi ne zaman seçeceğim?
Teşekkür ederim.

1697926020642.png

1697926046126.png

@kerosene hocam siz biliyormusunuz?

Son düzenleme:
Çözüm
Yani şu anda sadece 1.donem derslerinimi secmeliyim? Sececeğim derslerin sadece 1.donem olanlarınımı sececeğim? Mat secmeyecegim hocam kafa basmiyor matematige.
Hocam ortak derslerden en düşük kademeyi yani en düşük dönemi seçmekten başlayarak yükseleceksin. Evet 1. dönemi seç ve ortak olanları. Matematiği vermeden 2. dönem derslerine geçemezsin söyleyeyim. Mesela bu sınavda 1. dönem derslerini (matematik hariç) verirsin diğer Mart ayındaki sınavda da hem 1. dönem matematiği hem de 2. dönem derslerini seçersin. Ortak dersten kaçış yok 3 kere düşük almadıktan sonra. Çünkü düşük alırsan muaf olursun.
Ortak derslerini seçmek zorundasın. Seçmeme lüksün yok. Yani o dersi bitirmeden mezun olamazsın şu an almayabilirsin ama illaki alman gerekecek. Ayrıca 1. dönemin derslerini seçmeden 2.'leri seçmeye başlayamazsın. Mat seçmeyeceksen 2. dönem derslerine geçme. 12 derse kadar alabilirsin. Atıyorum 10 ders 1. dönem aldın diyelim. Artik 1. dönem dersleri bitti. 2. dönemden de alabiliyorsun 12 derse tamamlayarak. Yani dersleri hemen vereyim aradan çıksın falan dersen gittiği yere kadar (ortak derslerden) seç. Ayrıca 1 dersten 3 kez 45'in altında alırsanız muaf olursunuz ve ortak ders olmaktan çıkmış olur o ders.

Ortak derslerini seçmek zorundasın. Seçmeme lüksün yok. Yani o dersi bitirmeden mezun olamazsın şu an almayabilirsin ama illaki alman gerekecek. Ayrıca 1. dönemin derslerini seçmeden 2.'leri seçmeye başlayamazsın. Mat seçmeyeceksen 2. dönem derslerine geçme. 12 derse kadar alabilirsin. Atıyorum 10 ders 1. dönem aldın diyelim. Artik 1. dönem dersleri bitti. 2. dönemden de alabiliyorsun 12 derse tamamlayarak. Yani dersleri hemen vereyim aradan çıksın falan dersen gittiği yere kadar (ortak derslerden) seç.

Yani şu anda sadece 1.donem derslerinimi secmeliyim? Sececeğim derslerin sadece 1.donem olanlarınımı sececeğim? Mat secmeyecegim hocam kafa basmiyor matematige.

Hocam ortak derslerden en düşük kademeyi yani en düşük dönemi seçmekten başlayarak yükseleceksin. Evet 1. dönemi seç ve ortak olanları. Matematiği vermeden 2. dönem derslerine geçemezsin söyleyeyim. Mesela bu sınavda 1. dönem derslerini (matematik hariç) verirsin diğer Mart ayındaki sınavda da hem 1. dönem matematiği hem de 2. dönem derslerini seçersin. Ortak dersten kaçış yok 3 kere düşük almadıktan sonra. Çünkü düşük alırsan muaf olursun.

Çözüm
Hocam ortak derslerden en düşük kademeyi yani en düşük dönemi seçmekten başlayarak yükseleceksin. Evet 1. dönemi seç ve ortak olanları. Matematiği vermeden 2. dönem derslerine geçemezsin söyleyeyim. Mesela bu sınavda 1. dönem derslerini (matematik hariç) verirsin diğer mart ayındaki sınavda da hem 1. dönem matematiği hem de 2. dönem derslerini seçersin. Ortak dersten kaçış yok 3 kere düşük almadıktan sonra.

Matematigi sectim diyelim 3 sinavida halledemedim o dersten muaf oldum ondan sonra 2.donem sinavlarina gecebiliyorum degil mi?

Matematigi sectim diyelim 3 sinavida halledemedim o dersten muaf oldum ondan sonra 2.donem sinavlarina gecebiliyorum degil mi?
Evet muaf olursun. Ama illa muaf olmayı beklemene gerek yok 1. dönem derslerinin hepsini geçtin diyelim matematiği seçmemiştin. Mart ayındaki sınavda da matematik + 2. dönem derslerini seçersin, sınavda matematiği düşük yaparsın. Bunu 3 kere her diğer dönem derslerinde tekrarlarsın. Yani 2. döneme geçmen için muaf olmanı gerek yok o matematik dersini seçsen yeterli. Seçtiğin anda diğer dönem derslerini seçmene izin veriyor sistem.

Evet muaf olursun. Ama illa muaf olmayı beklemene gerek yok 1. dönem derslerinin hepsini geçtin diyelim matematiği seçmemiştin. Mart ayındaki sınavda da matematik + 2. dönem derslerini seçersin, sınavda matematiği düşük yaparsın. Bunu 3 kere her diğer dönem derslerinde tekrarlarsın. Yani 2. döneme geçmen için muaf olmanı gerek yok o matematik dersini seçsen yeterli. Seçtiğin anda diğer dönem derslerini seçmene izin veriyor sistem.

1.donem derslerinin hepsini sececegim hocam sadece anladıgım kadarı ile bu sınavlar olacagı zaman SMS vs geliyor mu?

1.donem derslerinin hepsini sececegim hocam sadece anladıgım kadarı ile bu sınavlar olacagı zaman SMS vs geliyor mu?
Hayır sms gelmez. Yani hiç duymadım internetten açıklanır yer konum bilgisi sınava yakın. Ama matematiği şimdi seç zaten muaf olmayı düşünüyorsan Mart ayını bekleme. 3 sınavda muaf oluyorsun diyorum bir an önce muaf olma yoluna koyul. Ama matematiği de dene derim anlamaya çalış yani üni hedefin varsa. Gelecek Aralık ayı dahil düşük yaparsan muaf olursun. 2025 Mart ayı sınavında matematik muaf olarak gözükür, girmek zorunda kalmazsın.

Hayır SMS gelmez. Ama matematiği şimdi seç zaten muaf olmayı düşünüyorsan mart ayını bekleme. 3 sınavda muaf oluyorsun diyorum bir an önce muaf olma yoluna koyul. Ama matematiği de dene derim anlamaya çalış yani üniversite hedefin varsa. Gelecek aralık ayı dahil düşük yaparsan muaf olursun. 2025 Mart ayı sınavında matematik muaf olarak gözükür, girmek zorunda kalmazsın.

Hocam matematigide simdi sectim diyelim sınava girdim matematige ama adamakıllı bir şey yapamadım ondan sonra ne yapacagım? kusura bakmayın böyle soruyorum bana çok karışık geliyor.

Hocam matematigide simdi sectim diyelim sınava girdim matematige ama adamakıllı bir şey yapamadım ondan sonra ne yapacagım? kusura bakmayın böyle soruyorum bana çok karışık geliyor.
Yapamadığında her diğer ders seçme tarihlerinde seçilebilir olarak karşına çıkacak. Her seferinde de seçeceksin. Seçe seçe düşük yapa yapa 3 kerede muaf olacaksın ve yanındaki yere ortak yerine muaf yazacak. Notun 45'in altında gelince ders seçme yerinde tekrar durur matematik, geçememişsin demektir yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı