Açık lise sınavına nasıl çalışılır?

@Can1875, mümkün ancak tek şart o değil: Açık liseden mezun olabilmek için ortak zorunlu dersiniz kalmamalı ve dönem şartını da sağlamalısınız. Açık lisede 8 dönem okumalısınız en az. 18 yaş ve üzeri öğrenciyseniz bu dönem 5'e iniyor.

@Can1875, mümkün ancak tek şart o değil: Açık liseden mezun olabilmek için ortak zorunlu dersiniz kalmamalı ve dönem şartını da sağlamalısınız. Açık lisede 8 dönem okumalısınız en az. 18 yaş ve üzeri öğrenciyseniz bu dönem 5'e iniyor.

Peki 3 yılda mezun olabilir miyim? Veya 2 yıl sonra kredim sıfırlanır mı? Eğer iyi bir şekilde çalışırsam ve tüm derslerden geçersem çünkü şu an 4 dönem kaydım bulunuyor açık öğretimde önümde 2 sene var 4 dönem sanırım eğer krediyi tamamlarsam anladığım kadarıyla mezun olabiliyorum.

Net konuşmak zor, size bağlı. Şu anlık derslerinize sıkı çalışıp geçmeye çalışın. Onun haricinde açık lisede 2 dönem okumuş olarak gözüküyorsunuz. Kayıt yenilemesi yapmadığınız zaman, onlar okuduğunuz dönemden sayılmamakta.

Anladım derslerime şu an Full odak çalışacağım geçmeye odaklanacağım derslerime nasıl çalışmalıyım MEB'in verdiği kitaplar haricinde özel ders alabileceğim bir platform var mı?

Bir de ben 1 dönem okula gittim ve 2 dönem açık liseye ama 1 dönem eksik görünüyor okuldaki dönem sayılmıyor mu? 3 yılda kendimi kasmadan çalışmaya karar verdim bu yıl normal hazırlanacağım kalan 2 senede ise TYT ve AYT çalışacağım 19 yaşında olmuş oluyorum zaten pek bir şey degismiyor 1 yaş fark oluyor ki mezuna kalanlarda oluyor bazen. Asıl sorum şu hukuk okumak istiyorum bu sıkıntı yaratır mı?

Son düzenleme:
MEB'in verdiği kitaplarda sınıf ayrımı oluyor mu?

Bir tek Doping Hafıza'yı duydum fakat oda açık öğretim lisesi için paket sunmamış.

Doping Hafıza'nın videolarını internete bulabilirsin korsanı özendirmek gibi olmasın ama 9-10k vermek mantıklı değil.

Doping Hafıza'nın videolarını internete bulabilirsin korsanı özendirmek gibi olmasın ama 9-10k vermek mantıklı değil.

Doping Hafıza çalışma programıda hazırlıyor bildiğim kadarıyla ve o ödemeler yıllıktı sanırım ( emin değilim ) ve şu an en kötü dershaneye gitmeye kalksam 10 bin fiyat vermezler.

Açık lise sınavlarının üniversite sınavı ile bir alakası yok. TYT-AYT çalış sadece.

Anladım hocam sağ olun.

Arkadaşlar şu an ders seçme işlemini yapıyordumda bir şey gördüm matematik dersimi seçtim biraz derslere bakayım derken şunu gördüm matematik dersi matematik 4'e kadar var neden? Edebiyat 8'e kadar görülüyor 4 kere tek mi matematik sınavına giriyoruz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı