Açık lise üniversite için iyi midir?

Makaleler
5
Merhaba, kardeşimi açık liseye vermeyi düşünüyorum 11. sınıfa geçicek seneye teknik sınıfta okuduğu için 9 saatini falan okulda harcıyor onun yerine dershaneye gidip o zamanı daha iyi harcayabileceğini düşünüyorum. Mesleki dersler falan da var kafası karışmasın istiyorum çünkü kendisi üniversiteyi hedefliyor direk. Eskiden açık lise mezunları bazı üniversitelere gidemiyor tarzı şeyler vardı onlar hala var mı? Bir de açık liseye geçip dershaneye gitmesi sizce daha iyi midir?

@333365

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatımda keşke yapsaydım dediklerimden biridir. Keşke 11 ve 12. sınıfı okumak yerine açıktan okuyup dershaneye gitseydim diyorum umarım cevap nettir.

Açık lise mezunları da ilgili puanı tutturması durumunda istediği üniversite ve bölümüne gidebilir. Açık lise mezunu olması engel oluşturmuyor. Eğer okul birinciliği yoksa da açık liseye geçmesini öneriyorum. Kardeşinizin hangi bölümü okuduğunu bilemiyorum da eğer ki bölümüyle alakalı 4 senelik bir bölüme gitmeye çalışacaksa da M.T.O.K fırsatı oluyor. Kardeşiniz hangi bölümü okuyor meslek lisesinde ve üniversitede hangi bölümü kazanmak istiyor? Belirtirseniz yardımcı olmak isterim.

Açık lise mezunları da ilgili puanı tutturması durumunda istediği üniversite ve bölümüne gidebilir. Açık lise mezunu olması engel oluşturmuyor. Eğer okul birinciliği yoksa da açık liseye geçmesini öneriyorum. Kardeşinizin hangi bölümü okuduğunu bilemiyorum da eğer ki bölümüyle alakalı 4 senelik bir bölüme gitmeye çalışacaksa da M.T.O.K fırsatı oluyor. Kardeşiniz hangi bölümü okuyor meslek lisesinde ve üniversitede hangi bölümü kazanmak istiyor? Belirtirseniz yardımcı olmak isterim.
Yenilenebilir enerji okuyor yazılıma gitmek istiyor bölümü beğenmedi.

1663175087975.png

Kardeşiniz M.T.O.K ile sadece bu iki bölüme gidebiliyor. Bu iki bölümden birisine gitmek istemiyorsa açık liseye geçmesini tavsiye ediyorum. M.T.O.K ne diye soracak olursan da düşük puanla kendi bölümüyle alakalı 4 senelik bir bölüme gidebiliyor.

İlla bu bölüme ilgili bölümün meslek liselerinden mezun olanlar gitmiyor. Sadece onlara öncelik tanınıyor ve kontenjanın boş kalması durumunda da diğer lise mezunları da tercih edebiliyor.

Ben bunu yıllardır diyorum da dinleyen yok. Okul birinciliği yoksa okulda durmanın mantığı da yok ve şu M.T.O.K sistemi bir de.

11. sınıfta açık liseye geçmek istiyor anladığım kadarıyla. Bu sene 10. sınıfı bitirsin okulunda. Seneye okul başlamadan önce kayıtları açılır, kaydını yaptırırsınız 1. dönem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı