Açık Lise yeni kayıt ve kayıt yenilemeler başladı

Hallettim hocam

Hocam hallettim yazmıştım ama daha kargo gelmemişti şimdi kargo geldi ve bu sefer de fasikülleri yanlış yollamışlar :D sadece buraya eklemek istedim açık lise TV'den alışveriş yapacak arkadaşlar onun yerine Instagram'da çok temiz satış yapan arkadaşlar var onlardan yapın

Hocam ben de açık lise TV'den alıyorum fasikül şeklinde, 3-4 kez sipariş vermişliğim var. Bir sorun yaşamadım çok garip :D

Kimliğinizde fotoğraf yoksa sınavlara giremezsiniz, en yakın zamanda biyometrik fotoğraf çektirerek halk eğitim merkezine gidip sisteme fotoğrafınızı yükletin. Şu anlık sorun değil fakat sınav zamanı sınav giriş belgenizde fotoğrafınız olmazsa sınava alınmazsınız.
Hocam, bu konunun üstünden baya geçti ama yine de garanti olsun diye sorayım :D Ben kayıt yaparken kimliğimde fotoğrafım yoktu, fakat adama kendi biyometrik fotoğrafımı götürdüm. Hatta şu an sistemde o fotoğrafım gözüküyor. Ama dediğim gibi, kimliğimde henüz fotoğraf yoktu. Nüfus müdürlüğünde işimi çözdüm, kimliğime fotoğraf eklettim.

Özetle sorum şu: Sınavlara fotoğrafsız kimlikle almıyorlar. Benim şu an kimliğimde fotoğrafım var ama kayıt yaparken yoktu. Fakat kayıt sırasında biyometrik fotoğraf istendi, verdik ve sistemde o fotoğraf kayıtlı. Şimdi Halk Eğitime gidip ‘Kimliğime fotoğraf eklendi.’ falan dememe gerek var mı?

Hocam, biraz karmaşık oldu kusura bakmayın, gece yazıyorum.

Hocam, bu konunun üstünden bayağı geçti ama yine de garanti olsun diye sorayım :D Ben kayıt yaparken kimliğimde fotoğrafım yoktu, fakat adama kendi biyometrik fotoğrafımı götürdüm. Hatta şu an sistemde o fotoğrafım gözüküyor. Ama dediğim gibi, kimliğimde henüz fotoğraf yoktu. Nüfus müdürlüğünde işimi çözdüm, kimliğime fotoğraf eklettim.

Özetle sorum şu: Sınavlara fotoğrafsız kimlikle almıyorlar. Benim şu ankimliğimde fotoğrafım var ama kayıt yaparken yoktu. Fakat kayıt sırasında biyometrik fotoğraf istendi, verdik ve sistemde o fotoğraf kayıtlı. Şimdi Halk Eğitime gidip ‘Kimliğime fotoğraf eklendi.' falan dememe gerek var mı?

Hocam, biraz karmaşık oldu kusura bakmayın, gece yazıyorum.

Hiçbir sorun olmaz hocam merka etmeyin, önemli olan sınava girerken kimlikte ve sınav giriş belgesinde fotoğrafınızın olması. Aynı fotoğraf olması da şart değil.

Açık lise 2025-2026 1. dönem yeni kayıt ve kayıt yenilemeler başladı.
3 Eylül'den 26 Eylül'e kadar vaktiniz var.

Eki Görüntüle 2568178

Kimler yeni kayıt yaptırabilir?
-Örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden.

-Sınıf tekrarına kalanlardan, bu Yönetmeliğin 59 uncu maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi hükümlerine göre öğrenim hakkı devam eden.

-Ortaokul veya imam-hatip ortaokulu mezunu olup tercih yapmadığı için veya tercih yaptığı hâlde ya da herhangi bir nedenle örgün ortaöğretim kurumuna yerleşmemiş olan.

-Dokuzuncu sınıfta özürsüz devamsızlık hakkını dolduran.

Yani evet, 1 kez sınıfta kalanlar hala açık liseye geçiş sağlayabilir. 2 kez kalma şartı aranmamakta.
Yeni kayıt yapacaklar ilk kayıtlarını halk eğitim merkezlerine giderek, kayıt yenileyecekler ise ister halk eğitimden, ister ATM'den, isterse de odeme.meb.gov.tr adresinden yapabilecekler.
Ders seçim işlemleri
9 veya daha az ders seçenler e-sınava girecek, 10 veya üstü seçenler yazılı sınava girecek.
Ancak ÖDSGM tarafından belirlenen kontenjana göre 10 veya daha fazla dersi olanlar başvuru yaparak şansına göre e-sınava katılabilecektir.
Detaylı bilgiler için: ÖNEMLİ DUYURU!

Yeni kayıt ücreti ve kayıt yenileme ücreti: 400 TL

Son söz

Dostlar şu an lisede sınıfta kaldıysanız, ya da liseye geçip eylül ayının sonuna kadar okula gitmezseniz açık liseye geçebilirsiniz. 10 ve üstü sınıflar için de 2 kez kalmak şart değil, 1 kez kalmanız yeterli.
Herkese e-sınav öneriyorum, çok daha kısa sürüyor işlemler.

Ekstra olarak bu sene bir üniversiteye yerleştiyseniz, ek sınavlardan sonra da mezun olamadıysanız bu sınav sizin için son şans, aksi takdirde bir sonraki sınav seneye olacağından üniversiteden kaydınız silinecektir.

@flughert
Hocam merhaba tekrardan bir sorum olacaktı, üzgünüm rahatsız ettim, ben şuan 12. Sınıfım. Eğer 1. Dönem devamsızlık ile sınıf tekrarı yaparsam 2. Dönem açık liseye geçtiğimde orda 7. Dönem olarak mı başlarım? Yoksa 8 olarak devam etme şansım olur mu?

Hocam merhaba tekrardan bir sorum olacaktı, üzgünüm rahatsız ettim, ben şu an 12. Sınıfım. Eğer 1. Dönem devamsızlık ile sınıf tekrarı yaparsam 2. Dönem açık liseye geçtiğimde orada 7. Dönem olarak mı başlarım? Yoksa 8 olarak devam etme şansım olur mu?

1. dönem devamsızlık yaptığınızda sınıfta kalmış olmuyorsunuz, bu yöntem ile açığa geçmek için 12. sınıf sonunu beklemeniz lazım ki karnenizde sınıfta kaldığınız yazsın. O yüzden 12. sınıflara bu yöntemi önermiyoruz, 10 ve 11'ler sınıfta kalarak yaz tatilinden sonra açığa geçebiliyorlar.

Dediğiniz yöntem şu an sadece 9. sınıflar için geçerli.

Ancak böyle bir şey olsaydı da 7. dönemden başlardınız.

1. dönem devamsızlık yaptığınızda sınıfta kalmış olmuyorsunuz, bu yöntem ile açığa geçmek için 12. sınıf sonunu beklemeniz lazım ki karnenizde sınıfta kaldığınız yazsın. O yüzden 12. sınıflara bu yöntemi önermiyoruz, 10 ve 11'ler sınıfta kalarak yaz tatilinden sonra açığa geçebiliyorlar.

Çok teşekkür ederim hocam 🙂

Merhaba sey ben 10. sinifim daha once hic kalmadim 1. donem kalip ocaktaki kayitlarda acik liseye geçmek istiyorum devamsizligim zaten siniri asti ve ortalamam asiri kotu 50 assagisi kaldim yani halk egitimle konustugumuzda olabilir dedi kayit zamani gelin dedi gecebilir miyim.. acik lise disinda baska secenegim yok

Merhaba şey ben 10. sinifim daha once hiç kalmadim 1. donem kalip ocaktaki kayitlarda acik liseye geçmek istiyorum devamsizligim zaten siniri AŞTİ ve ortalamam aşırı kotu 50 assagisi kaldim yani halk egitimle konustugumuzda olabilir dedi kayit zamani gelin dedi gecebilir miyim? Acik lise disinda baska secenegim yok

Hayır geçemezsiniz, 10. sınıf ve üstü öğrenciler 2. dönem sonu sınıfta kaldıklarında yaz tatilinden sonra açığa geçebilirler. Siz şu an devamsızlık sınırını da aşsanız, ortalamanız 50 altı da olsa sınıfta kalıp kalmayacağınız 2. dönem sonundaki karnede belli olacak. Kayıtlar da yaz tatilinden sonra başlıyor.

Sizin dediğiniz yöntem sadece 9. sınıflar için geçerli.

Hayır geçemezsiniz, 10. sınıf ve üstü öğrenciler 2. dönem sonu sınıfta kaldıklarında yaz tatilinden sonra açığa geçebilirler. Siz şu an devamsızlık sınırını da aşsanız, ortalamanız 50 altı da olsa sınıfta kalıp kalmayacağınız 2. dönem sonundaki karnede belli olacak. Kayıtlar da yaz tatilinden sonra başlıyor.

Sizin dediğiniz yöntem sadece 9. sınıflar için geçerli.
Bu sene kalsam peki seneye eylüldeki kayitlarda gecebilir miyim, tek sene ile alırlar mi ve onun dışında psikolog raporlari saglik raporlarina sayiliyor mu onunla aciga alirlar mi cok ozur dilerim rahatsiz ediyorum ama baska secenegim yok

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı